onsdag 30 december 2009

Bongo International

Om man som jag köper en del inredning från USA och upplevt problemet med att vissa hemsidor inte skickar internationellt så har jag en lösning som fungerar helt utmärkt! Det är via hemsidan Bongo som man kan få hjälp med att få sina varor skickade hem. Det fungerar som så att man skapar ett konto hos Bongo och via det får man en virtuell adress i USA. Så när du handlar på någon Amerikansk hemsida så anger du din virtuella adress och får då dina varor skickade till Bongos lager. Sen tar Bongo dina varor och skickar dessa hem till dig i Sverige. Funkar 100% och är hur smidigt som helst!

tisdag 29 december 2009

Vintage Fornasetti askar

Jag hittade dessa askar till salu från en antikhandlare i London som heter Sinai and Sons. Mailade och frågade om dessa fanns kvar och det gjorde dom. Sen fick jag priset på dom två askarna som jag är intresserad av, det är den röda högst upp i högen med tre pipor på, den ville han a 850 £ (ca 11900:-) för och den andra asken jag är intresserad av är den röda med fem pipor på och den ville han ha 1250 £ (ca 17500:-). Askarna är original från 50-talet med alla etiketter, men *huh* priset. Kanske får sälja soffan eller något! =) Men visst är dom snygga?

Årstallriken för 2010 av Fornasetti

Nu har Fornasetti släppt årstallriken för 2010. Denna tallrik finns i endast ett begränsat antal, så det gäller att vara snabb för att få sitt exemplar. Vid andrahandsmarknaden så stiger priserna rätt mycket, så vill man tjäna en slant så gör man det garanterat. Årets tema är ormen som Fornasetti plockat upp från tidigare mönster.


(bild från Fornasetti)

måndag 28 december 2009

Nytt inköp

Inte för att detta inköp kanske räknas till inredning. Men jag tror att denna klockask kan se bra ut väl placerad i hemmet. Istället för att drälla omkring med alla klockor jag har, så tänkte jag samla in dom i denna fina klockask, lock ingår, allt i ett fint aluminiumskal. Gjorde inköpet på den härliga accessoar/inredningssiten pid.se. Så ni tjejer med killar som gillar klockor så kanske detta är ett bra köp till honom i present.


(Bild från pid.se)

Ljus i mörkret

Om man känner för att köpa riktigt stora stearinljus nu när det är mörkt ute så ska man vända sig till Dlight med butik/ateljé i Bromma som ligger utanför Stockholm. Eller bara svänga förbi dlight.nu och beställa direkt från shopen. Dlight startades och drivs av Anna Krentz Wirfelt. Man kan även göra specialbeställningar på hur man vill att stearinljusen ska se ut. Alla storlekar finns så bara vraka och välja på.

onsdag 23 december 2009

Vinsten + dagens köp

Idag fick jag min vinst från Trendenser och satte upp den i föstret, Arne W snurrar på varv efter varv! Bild två är dagens inköp, det blev en ljusstake från Klong som inhandlades på Dennys Home! Börjar känna lite julstämning hemma nu! Känns bra!



(Bilder mina egna)

tisdag 22 december 2009

Rodeo klädhängare från Form Us with Love

Hittade denna snygga klädhängare hos Form Us with Love! Tycker att denna hängare är riktigt smart med sin runda ring som gör att man kan hänga en massa jackor på liten yta! Hängaren är gjord för Mitab. Har tyvärr inte plats för denna hemma men vem vet vad man behöver i framtiden och hallen har växt i storlek. Galgen är framtagen för hängaren och är gjord i återanvänd plast och filt som täcker galgen.


(Bild från formuswithlove.se)

Vätten Olle

Denna har funnits i många år men tåls att visa varje år! Min tomtefavorit alla kategorier! Vätten Olle från Åsas tomtar. Den står nu i vardagsrummet och förgyller julen med dess utseende. Olle känns som en klassisk svensk tomte/vätte som springer omkring i skogen och runt husen på natten. Men denna tomte håller sig hemma hos mig! Hoppas Olle har fixat fram något fint under granen i år!


(bild från Dennys Home)

måndag 21 december 2009

Vinst på Trendenser

Ja då har man vunnit en Arne Weise! Vinsten skedde på Trendenser och lucka 19. Roligt att man tog hem en liten vinst så här till jul! =) Nu finns inte Arne i TV på jul, men nu kan man ha honom på vardagsrumsbordet, inte illa det heller. Tackar Frida och Trendenser för det!


(bild från Trendenser.se)

söndag 20 december 2009

Ljusstakar från Jonas Wagell

Dessa ljusstakar har funnits ett tag men tyckte att det var värt att visa dom. Funkar bra i dessa tider. Jag tycker att formspråket är så härligt på dessa ljusstakar och dess enkelhet. Jonas Wagell som ligger bakom dessa har gjort en hel del annat härligt som man kan köpa! Kolla in på hans hemsida och säkert hittar ni något. Hans nya utemöbler skulle passa fint hemma hos mig!



(Bild från Jonas hemsida)

lördag 19 december 2009

Bac från Cappellini

Jasper Morrisons Bac för Cappellini är tillverkad i ask och plywood. Som på bilden röd men även i grått, vitt, brunt eller svart. Det känns lite som han har flirtat med klassiska Y-stolen av Wegner, men likväl så är den snygg!


(Bild från jaspermorrison.com)

Ny stadsauktion den 18 och 19 januari

Det mesta av pengarna har säkert gått till julen och till lite extra njutning! Men finns det en slant över så kan man säkert hitta något att ropa in på nästa års första stadsauktion. Lycka till!

Nästa auktion
18-19 december
Visning
15-17 december


(Bild från stadsauktion.se)

fredag 18 december 2009

Julkrubba

Här kommer ett bidrag från mig på vad man kan julpynta med nu till jul! Antingen kan man ställa det i ett av barnens rum eller om man har barnasinnet kvar ställa i väl valt rum! Tycker denna julkrubba är riktigt rolig och gör att man drar på smilbanden. Bilden är hämtad från en favorit Frank Form där dom säljer denna krubba för 625 kr.


(Bild Frank Form)

torsdag 17 december 2009

Philco PC retro desktop av schultzeworks

Jag säger bara W O W. Jag som jobbar i databranschen och sen är inredningsintresserad föll pladask när jag såg dessa bilder på Schultzworks hemsida som också har designat denna vackra pjäs. Vilken retro dator, och hur snygg är inte denna pjäs? Kolla in tangentbordet som liknar en gammal skrivmaskin. Denna är så mycket snyggare än alla Apple datorer där ute!!! Eller vad säger ni? Måste bara få tag på en sådan om den kommer ut på marknaden! Var så säker på det bloggvärlden!




(Bilderna är från Schultzworks hemsida)

onsdag 16 december 2009

Iittala outlet Gustavsberg

Nu har Iittala outlet i Gustavsberg upp till 70% Xmas rabatt på sitt sortiment. Så har du vägarna förbi så ta chansen att fynda! Själv så tar jag en promenad ner dit och ser om jag kan fynda något fint till en julklapp. Xmas outlet finns även i Lidköping och i Höganäs.


(Bild från Iittala)

Noll images

Om man som jag är intresserad av fotokonst och söker något nytt och något som inte alla har så tycker jag att man ska besöka bildbyrån Noll Images hemsida. Dom har ett stort antal fotografer knutna till sig och alla med olika formspråk på sina bilder. Dom flesta bör hitta något som passar.


(Bild, Noll Images och fotad av Per Zennström)

tisdag 15 december 2009

Ägget och Svanen i ny skrud

Mars 2010 kommer Fritz Hansen släppa Ägget och Svanen med ett nytt tyg. Tyget är i en gråton och fanns bland dom första stolarna som gjordes på 50- talet. Tycker att färgen är läcker och roligt att dom satsar på att ta fram "old school" färger igen. Habegäret minskar inte, kan man lungt säga..


(Bild från Fritz Hansen)

Florence Knoll Architect's Desk

Är man sugen som mig på att köpa detta skrivbord från Florence Knoll på ebay så kan man klicka in och köpa det bums! Priset ligger på 1280 USD och sen frakt på det. Kanske blir lite mycket nu till jul och allt som hör till det, men man kan alltid hoppas tomten är snäll i år...


(Bild från ebay)


måndag 14 december 2009

Soft pad chair

Hittade en film om historien av min kontorsstols favorit Soft Pad från paret Eames! Har en på kontoret hemma och är hur nöjd som helst och min version är tillverkad hos Herman Miller i USA och inte en Vitra version. Vitra tog över tillverkningen för Europa 1989 från just Herman Miller.
Se filmen genom att klicka här.


(Bild från Vitra.com)

torsdag 10 december 2009

Grass mirror


(bild från designboom)

Hittade via designboom en riktigt snygg blomlåda som kan byggas på med fler lådor. Den franska arkitektbyrån som ligger bakom detta heter h2o architects. Dom kallar skapelsen för grass mirror, vet att denna skulle passa så bra på min balkongvägg!

Följer ni länken till designboom så finns det fler bilder och en liten monteringsanvisning.

tisdag 8 december 2009

Modernism magazine



Via bloggen Decoblog av den duktiga Li Pamp så kan man nu till ett rabatterat pris prenumerera på en av dom bästa tidningarna om modern design, Modernism Magazine! Kolla in och beställ via Lis blogg!

Tävling


Gå in och tävla hos Husligheter och ta chansen att vinna 1000 kr att spendera hos en av favoritsiterna danskdesign.nu. Du har till andra advent på dig att lägga vantarna på pengarna!

måndag 7 december 2009

Knuff

Har hittat en ny produkt till min önskelista. Det är dessa härligt designade peppar- och saltkvarnen. Med förlaga från Fia med knuff spelet så har Mats Broberg & Johan Ridderstråle designat dessa härliga kvarnar till köket. Dom har designat för företaget Klong. Finns på Denny's Home från 625 kr.


(Bild från Klong.se)

söndag 6 december 2009

Kaffekopp

Som den kaffedrickare jag är så har man lite snöat in på att samla snygga kaffekoppar. Har nu hittat en kaffekopp (bilden är en tekopp, finns kaffe modell också men hittade ingen bild) från Marimekko. Tror att denna serie In Good Company: Oiva av Sami Ruotsalainen får bli mitt nästa inköp!


(Bild från Marimekko.com)

lördag 5 december 2009

Stadsauktion




Att gå på stadsauktion kan vara ett bra tips för den som vill ha chansen att komma över designklassiker till överkomliga priser. Har varit på stadsauktion men aldrig ropat in något men nu är det dags att ropa in något häftigt att ha framme i lägenheten. Vara med och buda på något som man verkligen har fastnat för är riktigt roligt och spännande! Men man får inte springa iväg från budgeten, men det är så lätt att att bara rusa iväg. Har själv gjort det på andra typer av auktioner. Kan bli lite dyrt men är det något man verkligen gillar så gör inte det så mycket.

Nästa auktion
14-15 december
Visning 11-13 december

Spin Av Tom Dixon

Nu har jag hittat en kandelaber som kommer passa i vardagsrumsfönstret. Har sett denna tidigare men nu känner jag att det kommer passa bra i vardagsrummet. Den finns att köpa på Dennys Home i Värmdö eller på nätet via Urbanliving.se för runt 4700 kr. Men det får bli efter alla decembers utgifter. Återkommer med bild när den står i fönstret.


(Bild från urbanliving.se)

Min första omgjorda stol

För drygt ett år sedan så bestämde jag mig för att designa en gammal stol och göra den egen. Jag hittade stolen på Lauritz och fick hem den från Danmark. Som ni ser är stolen inte direkt den snyggaste innan den blev omgjord. Jag letade tyger i oändlighet, men till slut hittade jag det randiga Romo tyget på Värmdö färgbod! Har ni inte varit där så är det helt klart värt ett besök. Efter att jag hittade tyget så hittade jag färgen i samma butik, där dom hade målat färgen på en dörr. Färgen är en grå/svart färg, skiftar lite i olika dagsljus. Blev helt klart nöjd med det färdiga resultatet. Skön mix att få in en rococostol i det annars mer skandinaviska 50 tal och moderna.


Related Posts with Thumbnails