fredag 26 februari 2010

Inspiration till helgen

Här kommer lite trevliga bilder som inspiration. Detta är ett garage på nästan 100 kvadrat som blivit det uppdelat i två delar där hälften fortfarande är ett garage och resten har blivit en familjedel med sällskapsrum, sovrum, tvättrum och förvaring. Huset är beläget i Sunset District i San Francisco. Hittade denna renovering på Dwell, där ni kan se mer bilder och läsa mer om renoveringen.

(Foto: Dwell)

torsdag 25 februari 2010

Smart kabelbox

Finns flera varianter på marknaden men tyckte denna var riktigt bra och enkel. En box för att dölja alla dessa fula kablar och grenuttag. Härligt att det finns fler glada färger att välja emellan! Leverantören av denna box heter Vendora. Finns i två olika storlekar.


(Foto: Vendora)

onsdag 24 februari 2010

Inspiration

Lite inspirationsbilder från Elisabeth Aarhus kamera.
24 rum på 32 kvadrat

Här är en arkitekt från Hong Kong som lyckats peta in 24 rum på 32 kvadrat. Smart!

Lekfullt bord

Hittade detta bord via Inredningsnyheter och tycker det här bordet verkligen har en lekfull design och en rolig funktion där du själv kan sätta ihop klossarna i den ordning du önskar. Det är norska Mia Hamborg som ligger bakom designen av detta bord som fått namnet Shuffle table, hon är född 1980 och studerat på HDK Steneby i Göteborg. Bordet produceras av danska &tradition.


(Foto: &tradition)

tisdag 23 februari 2010

Korkfat till flaskan

Hittade denna fantasifulla och roliga lösning med att ha faten nedstoppade i flaskor. Designen bakom Appo är Carlo Trevisani. Materialet är av kork och måtten är 180 mm i diameter.


(Foto: Emanuele Zamponi)

Tidningställ från Minus tio

Läste på Trendbloggen och Stefan skrev om nya designbyrån Minus tio. På deras hemsida hittade jag detta tidningsställ som jag tyckte var riktigt fräckt. Den ska visa en storstads sky line. Svensson och Wingård står bakom designen av detta ställ. Måtten är W 1000, H 352, D 82.


(Foto: Minus tio)

måndag 22 februari 2010

Häftig ljuskrona i mässing

Generellt är jag ingen ljuskrone person men tyckte denna var riktigt snygg. Den är designad av Lindsey Adelman för Roll & Hill i USA och ljuskronan är döpt till Agnes Lamps and Candelabra. Roll & Hill är en nystartad producent som ska satsa på nya förmågor med ett internationellt formspråk.


(Foto: Roll & Hill)

söndag 21 februari 2010

Köksinspiration

Om ni går i tankarna att köpa ett nytt kök så kanske Italienska Pedini är något för er. Deras kök känns verkligen italienska med en internationell touch. Deras kök är byggda med ett miljötänk i tillverkningen och materialen. Pedini har fem baskök som man utgår ifrån, Dune, Artika, Integra, Outline och Q2, därefter sätter man ihop sitt kök efter önskemål. Pedini har funnits sen 1956 så dom har en bra rutin på design och hjälper gärna till med just din lösning ska bli perfekt. Det finns en agent i Sverige som säljer Pedinis kök, företaget heter Italienska inredningar och finns i Stockholm. Nedan har jag lite inspirationsbilder och mer finns på deras hemsida.
lördag 20 februari 2010

Gårdagens besök på antikmässan i Älvsjö

Igår var jag på antikmässan i Älvsjö. Innehållet är från kuriosa saker för en tia till vääääldigt dyra saker. Men det är härligt att gå i den miljön och få se gamla saker som levt ett liv och återspeglar det i sin patina. Blev inga stora inköp igår förutom en träboll från Frankrike, bollen kommer från en sport som heter Bowls och är en större variant av boule. Det var en dansk utställare som kom från Köpenhamn och sålde en hel del fina saker. Han hade importerat mycket fransk industriföremål, habegäret steg när jag besökte hans monter. Nästan gång i Köpenhamn så blir det ett självklart besök, hans butik heter K&Co. Var förbi Zimmerdahls monter och han hade en svanenstol vars ben jag aldrig hade sett på en svanenstol förut, Fredrik Zimmerdahl berättade att det är orginalben men väldigt ovanliga. Föredrar nog det traditionella benen, men kul att få se.
(Foto: Mina egna)

Radiator mugg

För er som gillar kaffemuggar utan öron men känner att det heta kaffet gör det svårt att hålla i muggen så kanske denna mugg, Radiator mugg från Yanko Design kan vara något. Tanken är att den ska fungera som en radiator i en dator eller motor, att den håller det svalt på utsidan och gör att du inte bränner dig på muggen när du ska dricka ditt morgonkaffe. Fenorna gör att du minskar ytan du behöver hålla muggen med också. Rätt snygg är den också, finns att köpa genom att klicka på länken ovan.


fredag 19 februari 2010

Restaurang i Paris

Tittade runt på inredningar för restauranger på nätet, många har ju verkligen vågat hitta ett eget formspråk för att locka sina kunder och skapa atmosfär. När jag hittade denna tyckte jag att denna måste visas på bloggen. Restaurangen ligger i Paris och heter Derriere som betyder bakom på svenska. Restaurangen har fått namnet för sitt läge och att den ligger bakom en restaurang och en cocktailbar. Restaurangens inredning ska likna ett typsikt parisiskt hem. Man ska få känslan av att komma hem till en parisare när man ska äta en bit mat. Denna typ av inredning har blivit mer och mer vanlig i Paris för andra restauranger, barer och klubbar. Jag föll direkt för denna inredning och åker jag till Paris blir det ett besök. Men ska man besöka restaurangen så ska man boka minst fem dagar innan. Detta har blivit en snackis i Paris och maten ska vara riktigt bra! Är det någon av er som varit där så hör av er och berätta mer!

(Foto: Andrea Ferrari)

Dagens Deconet

Är ute efter ett nytt sideboard till vardagsrummet, hittade denna på Deconet och säljs via Lauritz. Har inte riktigt bestämt för vilken modell jag vill ha men tycker denna är riktigt snygg och skulle passa hemma, så vi får se om man slår till.. Sideboardet är designat av Kai Kristiansen (född 1916) och denna modell kom på 50-talet. Gillar aluminium detaljerna i lådorna, skåpluckorna och på benen, höjer sideboardets kvalitetskänsla, måtten är H. 83 B. 210 D. 50 cm. Kai gjorde mesta av sina möbler i teak och jakaranda. Denna modell brukar gå på auktion för ca 10 000 kr, bra pris för ett riktigt bra hantverk.(Foto: Lauritz)

torsdag 18 februari 2010

Spegelillusion från Front

Nu är Front i farten igen med en spegel som är framtagen för italienska Porro, spegeln heter Console Mirror. Spegeln ser ut som en dörrpost och konsolbordet ser ut som ett runt bord, Front har lyckats designa en härlig illusion där det ser ut som man ska kliva in i en annan värld! Spegeln ska premiärvisas på Milan Furniture Fair senare i år.


(Foto: Porro)

Möbler med struktur

Ser mer och mer att möbler börjar få en 3D struktur på sin design. Det är kul att se att designerna tänker i 3D när dom tar fram sina alster. Detta ger en helt annan struktur och liv till möbeln än dom mer traditionella möblerna. När ljuset faller på dessa möbler kommer möblerna att få olika toner och skiftningar tack vare strukturen. Möblerna kommer säkert kännas mer levande och varierande beroende på hur ljusets position. Nedan följer lite bilder jag hittat på nätet.


(Foto: A2)
Detta skåp heter Collect 2010 och är designat av den talangfulle Sara Larsson på A2.


(Foto Madart)
Detta skåp heter Morgonstund och är designat av Marcel Granfelt Saavedras för Madart


(Foto: Pinch Design)
Detta skåp är designat av engelska design duon Pinch Design Alla deras möbler är handgjorda och görs på beställning.


(Foto: Pinch Design)
Detta skåp är designat av engelska design duon Pinch Design Alla deras möbler är handgjorda och görs på beställning.

onsdag 17 februari 2010

Inspirationsbilder från ett japanskt hem

Hittade detta hus via Dezeen och föll direkt för designen. Det japanska designföretaget som gjort detta heter Suppose Design Office. Huset är uppdelat där dom olika rummen är som egna kuber i huset. Glastaket sammanfogar kuberna till ett enhetligt hus. Gångarna mellan kuberna gör att man får ett härligt ljusinsläpp och barnen kan leka fritt mellan allt. Gäller bara att ha en bra ventilering vid en superskön svensk sommardag, så man inte kokas bort av värmen. Vilka härliga stjärnklara nätter man kan beskåda inomhus utan att vrida nacken för att se något. Detta kallar jag nytänkande och tankar utanför den berömda boxen. Fler bilder på dezeens blogg.

(Foto: Suppose Design Office)

Påminnelse om Antikmässan i Älvsjö erbjuder kärleksfulla föreningar

Imorgon startar årets antikmässa i Älvsjö. På fredag ska jag bege mig dit, håller på att värma upp och är redo att fynda och få hem något spännande!

Årets måste är antik- och inredningsmässan i Älvsjö, i år går Antikmässan i kärlekens tecken. Den 18-21 februari är det dags för den 33:e Antikmässan i Älvsjö och temat är "Kärleksfulla föreningar". Det handlar såväl om föreningar mellan ting från olika epoker, högt och lågt, nytt och gammalt, som föreningen mellan människor. Det är den kärleksfulla föreningen som gör hemmet personligt. Som vanligt bjuder Antikmässan på massor av tips och idéer, flera inspirationsutställningar och trendföredrag på årets tema. Omkring 250 utställare samlas och erbjuder unika föremål inom antikviteter, vintage/modern design, konst och kuriosa. Allt är till salu. Jag ska självklart gå på denna mässa och se om man kanske fyndar det där med stort F!

tisdag 16 februari 2010

Vår.... När är den här??

Kom precis tillbaks från lunch, frusen och kall. Drömde mig genast till vår och sommar när man kan tina upp och ta fram den härliga grillen igen. När man som jag bor i lägenhet och bara har tillgång till balkong så kanske denna nyhet passar. Finns i tre färger, vit som nedan, svart och grå, det hade varit roligt med färgglada grillar också. Tycker dock denna nya bordsgrill table grill från Röshult är supersnygg! Eller vad säger ni?


(Foto: Röshult)

Underhållande lampa

Uppdaterad information. Fick ett mail från Johan om att lampan är på gång och kommer att säljas på "nya" ROOM under juni månad. ROOM återöppnar sin härliga butik men nu i PUB:s varuhus. Blir helt klart en titt på lampan och "nya" ROOM!

Hittade denna lampa "your favorite things" som visades upp i greenhouse på Stockholm Furniture Fair. Det är design teamet Chen Karlsson som består av två familjer Chen och Karlsson. Tycker att deras lampa har så mycket charm och humor med sin idé att kunna ha sina favorit saker i lampan och verkligen få visa sina klenoder. Framgår inte om och när denna lampa går att köpa.


(Foto: Jannis Politidis)

måndag 15 februari 2010

Moccabryggare av Shane Schneck

Hittade denna fina moccabryggare designad av Stockholmsbaserade Shane Schneck. Han har gjort den för Lissoni och säljs av Alessi.


(Foto: Shane Schneck)

Nygammal stol av Yngve Ekström

Surfade runt efter lite ny utemöbler och hittade denna nyhet på Swedeses hemsida. Dom åter lanserar en stol designad 1954 av Yngve Ekström (Lamino), stolen heter Desireé. Det finns ett bord till denna stol som också kommer att börja tillverkas. Tycker den har en härligt rund rygg och ser inbjudande ut. Hoppas den är lika skön att sitta på i verkligheten också!(Foto: Swedese)

Inspiration med blommor i fokus

Letade på nätet för lite inspiration och på engelska ELLE Decors hemsida så var det ett reportage om hur vi bör använda oss av blommor i inredningen. Visar ett antal bilder här men reportaget på deras sida har fler bilder och tips. Det vanligaste är väl att vi har våra blommor i fönstret, köksbordet och en liten på vardagsrumsbordet. Men i dessa bilder tar dom ut svängarna mer och inkluderar blommorna enskilt eller som stilleben.
torsdag 11 februari 2010

Malmsten och Monocle i samarbete

Gamla hederliga Malmsten har i ett samarbete med det globala affärsmagasinet Monocle skapat en vårutställning där man plockat in designerna Comme des Garçons, Drakes och Porter för att sälja designföremål i en begränsad upplaga. Försäljningen pågår under februari, så har du vägarna förbi Malmstensbutiken i Stockholm så titta in för lite deisgngodis.


(Foto: Malmsten)

onsdag 10 februari 2010

Ny sittpuff av Eva Schildt för Klong

Hittade denna nya sittpuff Eddy från Klong som är designad av Eva Schildt. Tycker fötterna gör hela puffen i kombination av det svarta tyget, kommer även finnas i en hallonrosa färg framöver. Mässingsfötterna fick Eva inspiration från sin egen ljushållare som designat för Klong. Denna puff skulle verkligen passa sig bra hemma hos mig!


(Foto: Klong)

Nytt bord av Jonas Bohlin

Hittade detta bord på inredningsnyheter och jag gillade verkligen detta rullbord som fått namnet Spela, är gjort av Jonas Bohlin och producerat av Klong. Jonas har efter sex års frånvaro fått ut detta bord och fler produkter via Klong på marknaden. Jag tycker handtaget är en rolig detalj som har ett läderband lindat runt sig, härlig kontrast till träet och det mörka stativet. Ser mer och mer att dom ljusa träslagen kommer in mer i nya designade möbler. Jag är verkligen ingen furu människa men tycker denna variant av det ljusa träslaget och mörkgråa är snyggt. Bordet kommer finnas i två varianter och stativen i färgerna grått, grönt och rött.


(Foto: Klong)
Related Posts with Thumbnails