onsdag 31 mars 2010

K & Co störtskön butik i Köpenhamn

Vill tipsa er om en grymt bra butik i Köpenhamn som heter K & Co. Det är en blandning av franskt och danskt vintage. Jag kan gå i timmar och hitta hur mycket som helst att köpa!! Så har ni vägarna förbi Köpenhamn så måste ni gå dit!




Dagens köp

Dagens köp blev en bricka från 1955 av Piero Fornasetti på Ebay. Gillar skarpt denna grafiska bild av gamla pistoler på brickan. Gillar inte vapen i vanliga fall men detta funkar för mig!


(Foto: Anni)

måndag 29 mars 2010

Nya fina kuddar från Dorte Agergaard

Nu har Dorte Agergaard tagit fram en ny serie kuddar som heter Pure. Riktigt snygga kuddar där motiven är hämtade från vardagsföremål och natur. Finns inte i Sverige än men klicka in på Dortes hemsida och hitta dom danska siterna som säljer kuddarna!




(Foto: Mathilde Schmidt)

torsdag 25 mars 2010

Inspiration som går i svartvitt

Härlig svartvit inredning av spanska designern Nacho Polo. Se och njut av denna inredning!






(Foto: Andrea Savini)

onsdag 24 mars 2010

Golvlampan ARQ från BEPLUSHAVE

En riktigt snygg golvlampa från BEPLUSHAVE. Designern är italienaren Potemine Ilia. Lampan består av en rå träfot på 25 kg och stången är av PVC plast, härligt befriande enkla materialval. Denna får gärna flytta hem till mig!



(Foto: BEPLUSHAVE )

Spalje för oss med balkong

Hittade denna fina spalje och för oss med balkong kan denna vara en lösning. Designad att användas till större krukor, spaljen heter Zling och komer från LZN. Spaljen finns i två utföranden stål- och svartlackerad version.


(Foto: LZN)

tisdag 23 mars 2010

En trappa man vill ha!

Hittade denna trappa via Dezeen och föll direkt för den. Inbyggt i trappan är en bokhylla som följer trappan hela vägen upp. Den kan hålla cirka 6000 böcker. Blev väldigt avis på denna bokhylletrappa, en sådan skulle jag verkligen vilja ha.




(Foto: Fernando Guerra)

ROOM öppnar igen den 23 april

Nu har datumet för när ROOM öppnar portarna i PUB huset i Stckholm spikats och det är 23 april. Då är det dags för nygamla ROOM att visa sitt utbud med nya varumärken och det vi kände igen från gamla ROOM. Riktigt kul att dom nysatsar och fått nya lokaler mer centralt.

måndag 22 mars 2010

Inspiration till en ombyggnad

Detta tillbyggda hus är sammansatt med ett gammalt lanthus på Irland. Tycker det är en härligt ren och nästan sakral känsla över huset. Kliar i fingrarna att få sätt igång med inredningen i detta hus. Tror jag skulle trivas väldigt bra här!





(Foto: ODOSarchitects)

Mer bilder här: Yatzer

lördag 20 mars 2010

Nytt från Kartell med serien Invisible

Kartell har samarbetat med den japanske designern tokujin yoshioka. Möblerna kommer finnas som stolar, soffor, bord och bänkar och heter Invisible. Möblerna kommer att visas under Milano design week 2010.

(Foto: tokujin)

fredag 19 mars 2010

Trevlig helg!!

Retrodator av tidigt 1900- tal..

Har bloggat tidigare om en retrodator som liknade som den var hämtad från 50-talet. Denna modell är hämtad från ja vem vet, kanske tidigt 1900-tal.. Tycker det är roligt att det finns personer som tar fram dessa modeller för det skapar ju en mer personlig stil över datorn! Mer sånt! Designen på denna dator står företaget Old Time Computer för!

Ny snygg lampa från Blond Belysning

Hittade denna lampa Starry från Blond Belysning och designad av Johan Carpner. Inspirationen fick Johan från gamla kopparkittlar, kyrkobelysning och NASA:s bilder av galaxmoln. Eftersom det är rå koppar så kommer lampan att åldras och ärras som koppar gör, då har Johan valt att årsmärka varje lampa. Härligt med hålen som skapar fin ljusbild på väggarna, en dimmer till denna lampa kommer skapa härligt sken i olika ljusstyrkor. Kul idé till en snygg lampa.


(Foto: Blond)

onsdag 17 mars 2010

tisdag 16 mars 2010

Dagens sitetips

Gillar verkligen denna hemsida L'Affiche Moderne som säljer foto, grafiska tryck och varierande konst från olika konstnärer. Den fungerar lite som Etsy där varje konstnär säljer sin konst. Man kan få verket på på print och canvastavla i olika storlekar, man kan även välja att få det inramat. Konsten är limiterad och finns bara i ett visst antal. Snygg lösning!

måndag 15 mars 2010

Takknopp för lutande tak

Bsweden har tagit fram en takknopp för lutande tak! Smart idé och konstigt att ingen gjort det tidigare...


(Foto: Bsweden)

fredag 12 mars 2010

Dagens Etsy

Ett fiffigt sätt att skapa produkt av dina gamla vinylskivor. Bob som har denna shop har skapat skålar av gamla vinylskivor och skivorna är gamla klassiker. När man köper en skål så får man även med fodralet till skivan. Tycker skålen är riktigt snygg också!


(Foto: OddBob)

Nytt samarbete mellan Hope och NK

Samarbetet mellan Hope och NK har resulterat i en avdelning på NK Glas, porslin & kök som heter rum: 117. Hope har tagit fram mönstret nedan och kommer trycka det på handdukar och grytvantar bl a. Men avdelningen kommer även ta in limiterad design från hela världen och göra samarbeten med spännande designers där deras produkter kommer säljas. Startar på NK i Stockholm i helgen.


Bilden är runt Hamngatan från 1800-talet.

PXL i ny variant

Ny har Fredrik Mattson kommit med nya varianter av sin lekfulla PXL lampa. En dy pendel som är större än den förra och i annan form. Sen har Fredrik tagit fram en plafond i två olika storlekar som verkligen blir en skön färgklick mot det vita taket. Producenten är fortfarande svenska Zero.



(Foto: Zero)

torsdag 11 mars 2010

Ny lampa från Zero

Hittade denna nyhet på Zeros hemsida och jag gillar verkligen att designern Fredrik Mattson skapat denna lampa med ett träskal. Trevlig att titta på och känns som den är mer levande än dom vanliga spottarna. Lampan heter WOOD och fnns i fler olika modeller bl a i en pendel variant.


(Foto: Zero)

Ny stol från naoto fukasawa

Stolen heter small chair hiroshima och är skapad av den japanske designern Naoto Fukasawa. Stolen är ny men ingår i den redan befintliga serien Hiroshima från Japanska maruni wood industry. Gillar verkligen denna stol, det känns verkligen att vi är nära besläktade med japanarna när det gäller design av möbler. Det enkla, ljusa, funktionella och väldigt hög materialval.



(Foto: yoneo kawabe)

onsdag 10 mars 2010

Inred med böcker

Jag tycker verkligen att man ska inreda ett rum med böcker. Böcker skänker värme och liv till ett rum. Ett rum med böcker speglar människorna som bor där, gör det personligt och visar på att personerna har en nyfikenhet och lust att lära sig och läsa om allt som finns skrivet i böcker. Nedan har jag lite inspirationsbilder från danska RUM.




(Foto: RUM)

tisdag 9 mars 2010

Thonet från 1904

Som lite inspiration hittade jag denna bild som baseras från 1904 och en katalog från Thonet! En bild över ett antal Thonetstolar som var i ropet just då 1904.

söndag 7 mars 2010

Ny butik i Stockholm

Garbo är en ny butik i Stockholm och ligger på Brahegatan 21. Barbro och Anneli som driver butiken har en blandning av gammalt och nytt, en del av butiken är även en blomsteraffär. Möblerna är hämtade från valda delar i landet och i Frankrike. Tillverkning av nya möbler sker i dalarna. Blir helt klart en vandring till deras nya butik!



(Foto: Garbo)

lördag 6 mars 2010

Ny butik öppnar i Stockholm

11 mars öppnar Gertrude vid Norrmalmstorg i Stockholm. Staffan som startat denna butik drev tidigare NK Bädd & Bad. Butiken är en livsstilsbutik med mycket för bad- och sovrummet men även för hela hemmet med väl valda produkter. Gertrude är den enda butiken i Svergie som säljer Ralph Lauren Home. Butiken är på 900 kvadrat fördelade på två våningar. Övriga märken som dom erbjuder är Calvin Klein, Designers Guild, Hay, Kenzo, Tom Dixon, Schlossberg, Yves Delorme, m.fl. Stylisten och bloggaren Lotta Agaton har knutits till butiken för styling och hålla butiken levande. Ett självklart besök i denna butik.


(Foto: Gertrude)
Related Posts with Thumbnails