torsdag 29 april 2010

Bohémien

Italienska arkitekten Castello Lagravinese har designat en soffa som heter Bohémien och flirtar med gamla stilar. Härlig soffa med draperingen runt om. Soffan kommer produceras av italienska Busnelli.


(Foto: Busnelli)

onsdag 28 april 2010

NAP Chair från Fritz Hansen

Fritz Hansen genomförde en annan variant av sin utställning i Milano. Här visade man den nya stolen NAP Chair och hela processen att ta fram stolen från ritbordet till färdig produkt. Bra idé och roligt att få se hela processen av skapandet av en stol. Fyra ben, sits och ryggstöd att det kan kräva så mycket för något så enkelt snyggt! :-)

måndag 26 april 2010

Dagens Deconet PK-71

Dagens Deconet är ett satsbord från Poul Kaerholm och heter PK-71. Bordet känns hur mordent som helst men Poul designade det redan 1957. Här kan man prata om tidlös design som håller genom decennierna. Just detta bord finns att köpa i Danmark och man får det för ca 8000 sv kr.


(Foto: Deconet)

fredag 23 april 2010

Lampan Air

Designern Ray Power har för spanska Lzf designat lampan Air. Den är tillverkad i tunn plywood. Ray har under flera år arbetat med att ta fram produkter i plywood och tänja gränserna för vad man kan göra med materialet. Helt klart en av dom snyggaste lampor som är gjord i trä.
(Foto: Lzf)

torsdag 22 april 2010

Stack system

Under Milanoveckan så presenterade designern Alessandro Zambelli ett skåpsystem som kan fritt kombineras. Det finns tre olika baser och åtta olika skåp att välja på med olika funktioner. Designern är skapad ur gamla lagersystem och gamla förvaringsskåp. Härligt färgglatt och kan bli hur snyggt och bra system som helst!


onsdag 21 april 2010

Fornasetti presenterade nytt på Milanomässan

En av mina favoriter Fornasetti presenterade lite nya möbler med gamla motiv på Milanomässan. En serie bord med motiv från Tema serien. Köp tre bord och bilda ett helt ansikte, kul idé! Sen en serie bord med motiven från serien strumenti da disegnio. Hela denna serie av bord heter gigogne och kommer komma inom kort i produktion och försäljning.Magic Beans

På Milanomässan presenterade designern Massimo Battaglia en ny klädhängare som heter Magic Beans. En riktigt härlig klädhängare där dom små figurerna fungerar som krokar och kan justeras i höjd beroende på jacka eller om det finns barn i huset. Kan bara hoppas denna vitaminkick kommer i produktion. Förgyller vilken hall som helst eller där man hänger kläder.tisdag 20 april 2010

Naoto Fukasawa: AF/21 för Fantini och Boffi

Naoto Fukasawa har designat en ny serie blandare åt Fantini och Boffi! Säger bara WOW vilka snygga blandare. Vill bara ha dessa hemma, så enkel och snygg design! Perfekt!måndag 19 april 2010

Balkongshoppen.se och Blom & Balkong

Jag gillar verkligen siten balkongshoppen.se och butiken Blom & Balkong som drivs av Christina och Linda. För oss med bara balkong så är denna site och butik som ligger på Lilla Essingen i Stockholm en höjdare. Titta in på sidan och få lite inspiration till vårens design på balkongen. Själv tror jag att jag kommer köpa pendellampan Fårö till min balkong!

Nya kökstrender på Milanomässan

På Milanomässan så visar dom det senaste i köksväg. Köken är fortfarande mörka, mycket stål/aluminium, men det börjar komma mer färg och lite ljusare träslag in i köket också. Känns som köken blir mer lekfulla och mer idérika på lösningar. klicka in på länken och se mer bilder på Contemporist.


(Foto: Contemporist)

söndag 18 april 2010

Nytt från Diesel

Diesel presenterar ny design på Milanomässan. Mycket nya lampor och en del möbler presneteras. Följ länken så kan ni läsa mer och få se mer bilder.

torsdag 15 april 2010

Ny stol av Stark design

Stark Design har tagit fram en ny stol för Kartell som hedrar tre designers och ikoniska stolar från dessa skapare, skaparna är Jacobsen, Saarinen och Eames . Ni kan som i förra inlägget gissa er till vilka stolar den här stolen liknar. Stolen heter The Masters Chair och kommer visas under Milano veckan. Dom


Stockholm bike

Svenska designgruppen Note har i samarbete med italienska cykeltillverkaren Abici tagit fram en serie retrocyklar. Varje färg som finns att välja mellan är hämtat från en känd byggnad i Stockholm. Så ni kan ta en titt på bilderna och gissa er till vilken byggnad den ska spegla!

tisdag 13 april 2010

Blank Wall Clock

Marti Guixé har för Alessi tagit fram en rolig klocka att hänga på väggen. Klockan i sig är helt vit och heter Blank Wall Clock. Med ordet blank i namnet så är det meningen att man själv ska rita dit sina siffror eller med helt egen fantasi sätta sin prägel på klockan. Riktigt kul idé som låter köparen så att säga göra klart klockan med sin egna stil och fantasi!


(Foto: Alessi)

måndag 12 april 2010

Äntligen en snygg vattenkokare

Hittade denna nya otroligt snygga vattenkokaren som är designad av David Knott. David är från Australien och vet ej om den kommer till Sverige men man kan alltid hoppas!(Foto: David Knott)

fredag 9 april 2010

Gör din egna lampa

Här kommer ett tips till helgen, gör din egna lampa! Få fart på fantasin och följ bilden nedan så kan ni verkligen få en personlig lampa!

Trevlig Helg!


torsdag 8 april 2010

Nya snygga bordslampan Rubic

En riktigt snygg lampa från Turkiska designkollektivet Paratoner och Erdem Keskin har sett dagens ljus. Lampan heter Rubick, och ja ett rätt självklart namn på lampan. Lampan ingår i en serie av lampor som innehåller bord-, golv- och taklampor.


(Foto: Paratoner, Erdem Keskin)

onsdag 7 april 2010

Snygg strömbrytare

Denna strömbrytare av Burakov Denis är en riktig snygg variant, där det lyser on snyggt när strömmen är på! Sett liknande tidgare men inte lika snygg som denna!(Foto: Burakov Denis)

måndag 5 april 2010

Även hönsen ska bo i arkitektritat hus..

Fredrik Roije har designat ett hönshus som han ska visa på designveckan i Milano. Riktigt härlig idé att ge hönsen något snyggt att bo i! =)


(Foto: Roije)

Snygg lampdragning

Tyska designbyrån Kinzo har inrett en butik i Tyskland med en riktigt snygg kabeldragning för belysningen. Formen är hämtat från ett datachip.

torsdag 1 april 2010

Glad påsk

Nu sticker jag till landet ett par dagar och firar påsk! Åter måndag med nya inlägg!

Glad påsk till alla och njut av ledigheten!

Snurrig fåtölj från Magis

En liten snurrig nyhet från Magis är denna fåtölj Spun chair som man ska snurra med beroende på kroppens rörelser. Känns livsfarlig men kanske rolig "leksak".. Svensk importör är Gulled.

Related Posts with Thumbnails