måndag 31 maj 2010

site tips för konst

Hemsidan 20x200 har en fin samling av foto och grafisk konst till bra priser! Ska ta mig en vandring runt sidan och se om man hittar ett kap!


(foto: 20x200)

fredag 28 maj 2010

Vill man bo så här synligt...

Vem vill bo i detta glashus? Inte jag men det finns säkert människor som vill visa sig för hela grannskapet. Huset finns i Italien och är designat av Santambrogio. Arkitektoniskt så har han gått utanför dom gense ramar och visst är det kul med annorlunda skapelser men inget för mig!
tisdag 25 maj 2010

Nya lampor från Karman

Italienska Karman har tagit fram ett antal nya serier av lampor. Lamporna visades under Milanomässan och kommer tas in av svenska företaget Dagnydesign.
fredag 21 maj 2010

The Skullmate

Engelske designern Luke Twigger har skapat en serie med dödskallar som en form av skålar. Med kommer en grön kudde som ska likna en hjärna. Men Lukes idé är att man ska kunna ha vad som helst i huvudet, godis eller vad man känner för att använda den till. Snyggt med guldtanden och blommorna på sidan som en liten extra prick över i:et. Allt är handgjort och varje skalle är numrerad och signerad.
(foto: Luke Twigger)

torsdag 20 maj 2010

Gräset är alltid grönare........

Designern christian vivanco har tagit fram en soffa som ska symbolisera staket och gräs, serien heter just, the grass is always greener on the other side of the fence. Tycker det är en befriande och härlig idé med hans tanke om sin soffa. Soffan kan få i fler färger och man justera kuddarna som man vill för att skapa det ultimata soffhänget.
onsdag 19 maj 2010

Ny grym vintagebutik öppnad i New York

Om man nu har vägarna förbi New York så ska man passa på att slinka in i nya vintagebutiken Strawser & Smith på Driggs Ave i Brooklyn. Mycket bra mix av industrivintage och vanliga vintage möbler.

(Foto: Strawser & Smith)

tisdag 18 maj 2010

Lamellgardiner från Santex

Svenska företaget Santex som tillverkar uterum har tagit fram en ny serie lamellgardiner för uterummet. Gardinerna finns i flera färger och kan måttbeställas efter behov. Riktigt snygga gardiner som ger mer känslan av ett innerum och ger en mer ombonad känsla.


(Foto: Santex)

måndag 17 maj 2010

Modernt Kabinettsskåp

Nu har det gamla kabinettsskåpet fått sig en ny modern design. Det är Anna Murray och Grace Winteringham som designat skåpet för Patternity. Härligt mönster på skåpet och skåpet känns som den är hämtad från Art Deco perioden.
(Foto: Patternity)

söndag 16 maj 2010

fredag 14 maj 2010

Boktips!

Om ni bor trångt och behöver tips för hur ni kan designa hemma med liten yta, så kan jag varmt rekommendera nya inredningsboken Apartment Therapy's Big Book of Small, Cool Spaces, boken är skriven av gurun Maxwell Gillingham-Ryan. Hemmen som finns med i boken är riktiga hem där folk lever och inte några "Stageade" hem för boken. Boken finns att köpa på Adlibris.com. Boken finns bara på engelska men kostar endast 231 kr.tisdag 11 maj 2010

Här bodde Arne Jacobsen

Man kan tro att Arne Jacobsen hade fullt av sin egna design i huset och fullt av funktionalism. Men det var endast huset som var av funkisstil men snyggt hus är det. Men Arnes egna inredning känns som om det var mormor eller någon gammelfaster som bodde i huset.

måndag 10 maj 2010

Hus att drömma om.

Presenterar lite bilder på ett snyggt drömhus med ett läge man kan ge mycket för! Huset finns i Japan och heter The Plus house. Huset är designat av arkitektfirman Mount Fuji Architects Studio. Njut av bilderna och klicka här, för att se mer bilder.

(Foto: Ken’ichi Suzuki )

torsdag 6 maj 2010

Ny lampa från Foscarini

Foscarini släpper en ny lampa på marknaden som heter The Aplomb Lamp och är designad av italienarna Lucidi och Pevere. Lampan är i betong och kommer finnas med tre olika färger, grå, vit och brun. Denna lampa är nog ett måste ha objekt!


(Foto: Foscarini)

Väldigt vacker bild men vad säger man om stolen...

Stolen som heter Nemo är designad av italienaren Fabio Novembre och produceras av Driade.


(Foto: Settimio Benedusi)

onsdag 5 maj 2010

Nordlings Antik

En av mina antik favoriter är Nordlings Antik som ligger på Skånegatan 36 på söder i Stockholm! Alexander Nordling som driver butiken blev vald till årets antikhandlare av The Collectors Awards. Han är verkligen värd denna utmärkelse. Jag har handlat en del av min antika samling här. Alexander har intresset i blodet, hans faster drev en antik och kuriosa butik i samma lokaler från 1972 till 2007 då Alexander tog över butiken och gjorde den till vad den är idag! Jag kan varmt rekommendera ett besök hos Alexander nästa gång ni är i stan!


Related Posts with Thumbnails