onsdag 30 juni 2010

Red blue chair by Gerrit Rietveld i lego!

Ett roligt konstprojekt där konstnären tagit fram klassikern Red blue chair av Gerrit Rietveld i gammalt hederligt lego! Stolen finns i fem exemplar så först till kvarn antar jag!måndag 28 juni 2010

A pool with a view!

I april öppnade detta hotell Marina bay Sands Skypark i Singapore och måste vara den häftigaste pool jag sett! 150 meter lång pool på 200 meters höjd. Utsikten går inte att beklaga sig över! Svindel är väl rätt nära att man skulle drabbas av..onsdag 23 juni 2010

Betongen blommar

I skulptören och formgivaren Stina Lindholm finns mycket fina betongföremål som ger en härlig kontrast till det gröna. Stina har hela sitt liv i trädgården på Gotland, huset, showroom, kaffebar och butik. Växtvalet är gotlandsinspirerat med exempelvis strandråg, strandkål och havtorn. Här finns också bambu som liksom havtorn svarar för grönskan vintertid.(Foto: Michael Förster)

tisdag 22 juni 2010

Smart, snygg och miljövänlig skärbräda

Yanko Design kan du nu köpa en som sagt smart, snygg och miljövänlig skärbräda av Kain Lucas från Ute Australian Design. Skärbrädan är gjord i karboniserad bambu och är "eco-friendly". Känns bra när man skär upp sina grönsaker till middagen!onsdag 16 juni 2010

The Slightly Awkward Desk Lamp

Nonlinear Studio har tagit fram en snygg bordslampa som med sina träben kan stå på två olika sätt kul idé och kombinationen av trä och svart metall är riktigt snyggt!
(Foto: Nonlinear Studio)

måndag 14 juni 2010

Fil de Fer öppnar webbshopDen sanslöst häftiga butiken i Köpenhamn Fil de Fer har öppnat en webbshop så vi svenskar inte behöver åka till Köpenhamn för minsta inköp! Kul!!


(Foto: Fil de Fer)

lördag 12 juni 2010

Monica Förster öppnar egen butik

Monica Förster som idag räknas bland dom största designerna vi har och en av mina favoriter, har nu öppnat en egen butik i Stockholm på Östgötagatn 18. I butiken kommer Monica sälja all sin produktion och då även produkterna som bara säljs utomlands idag. Butiken fungerar också som ateljé och man ska få känslan av bakom kulisserna när man besöker butiken. Helt klart ett besök inbokat!

Öppettider:
Ons-fre. 13:30 - 17:30


(Foto: Louise Billgert)

fredag 11 juni 2010

torsdag 10 juni 2010

Annorlunda vattenkanna

Holländske designern Aldo Bakker har gjort en serie vardagliga husföremål i enbart koppar. Vattenkannan nedan har en speciell men snygg design. Allt för mycket vatten verkar den inte kunna innehålla, men man är nästan garanterat ensam i området om man har denna kanna att vattna sina blommor med.(Foto: Aldo Bakker)

tisdag 8 juni 2010

Apple iPhone 4

Nu kommer dom officiella bilderna på nya iPhone 4! säger bara W O W!! Snygg, snyggare, snyggast! Ni som läser inredningsbloggar och gillar design och inredning kommer nog verkligen gilla denna! Nya iPone har en massa nytt under skalet också som bättre skärm, 5 megapixel kamera med en LED blixt. Tack vare nya processorn så kan man ha två applikationer igång samtidigt! Mobilen släpps nu i USA och övriga länder får vänta några månader till..
(Foto: Apple)

O10 Lamp

Nu har den franske designern Guillaume Delvigne släppt en ny bordslampa som heter O10. Han har hängt med vågen med en enkel design och väldigt minimalistisk. Denna lampa är en del av en större serie som komer presneteras under 2010 med den nystartade designhuset Specimen.(Foto: Gabriel de Vienne)

måndag 7 juni 2010

Dagens Deconet

Dagens Deconet är ett par lounge chairs av danskarna Preben Fabricius & Jørgen Kastholm, stolen togs fram 1967 och tillverkare var Kill International. Teamet jobbade ihop mellan 1961-1970. Dom har gjort mycket stolar och fåtöljer i läder och aluminium, man ser direkt på deras samling att det är danskt 50- 60-tal. Möblernas enkelhet och ergonomin i stolarna var grundidéerna i deras design. Just nu på Deconet finns det 22 objekt till salu om man är intresserad av att köpa något ur deras möbelkollektion. Även en del trämöbler och lampor hann dom med att producera och ett antal stilrena och sygga bord finns i deras kollektion.
(Foto: Gagarin)

lördag 5 juni 2010

Louis XVI möter militären

Med en replika av en Louis XVI stol har parisbaserade designern yahïa ouled-moussa tagit fram denna stol med tyg från militära gamla säckar. Jag tycker det är kul när designerna blandar det oväntade och det blir ett sådan härlig mix. Han skapar även andra typer av möbler och mixar stilar med gamla tygföremål från det militära.(Foto: yahïa ouled-moussa)

fredag 4 juni 2010

Snygg snygg snygg barstol från Token

New York baserade designbyrån Token har designat en riktigt snygg barstol! Me Like!!!

onsdag 2 juni 2010

Charmig lya!

Lagerings har ibland en del härliga våningar till försäljning. Denna lägenhet tycker jag har en massa charm och fina detaljer. Klicka på länken ovan och ni kan spana in på mer bilder.

tisdag 1 juni 2010

Pantone rakt över disk

Grandpa är först ut i Svergie att sälja dom skarmiga Pantone muggarna över disk i sina butiker och från deras hemsida. Muggarna kommer säljas i två olika storlekar 10 cl och 20 cl varianter. 10 cl kopparna säljs i fyrpack och 20 cl muggarna styckvis.

Related Posts with Thumbnails