måndag 30 augusti 2010

Om man har för mycket stolar hemma så kan man göra....

... klädhängare av dom! Antonello Fusè har skapat serien Abitudini av gamla stolsryggar. Så det är bara att sätta igång att såga av dom gamla ryggarna på era stolar och skapa egna galgar..

fredag 27 augusti 2010

The Weight of Light

Lampan The Weight of Light är skapad av Liao Chan Guan Jing och i all sin enkelhet har den en riktigt smart funktion och tanken bakom kommer från den gamla heliga vågen. Drar man lampans arm fram och tillbaks så väger den åt vardera håll och ger olika typ av belysning. Se mer bild nedan! Smart och väldigt snygg!!

torsdag 26 augusti 2010

onsdag 25 augusti 2010

Nytt spännande auktionshus Qvist och Qvist!

Kusinerna Camilla och Marie-Louise Bergqvist har öppnat Qvist & Qvist Auktionsverk i Stockholm. Här kommer dom auktionera ut designers och konstnärers exjobb, konst och prototyper. Om ni vill ha möjligheten att lägga beslag på eventuella framtida dyrgripar till en bra penning nu så besök sidan och lägg ett bud, närmsta visning är 9-11 september och auktion den 12 september om ni har vägarna förbi.

tisdag 24 augusti 2010

One Light Only

Engelsmannen Lee Broom har till London Design Festival tagit fram lampan One Light Only och jag tycker lampan andas 70-tal och glamour.

måndag 23 augusti 2010

Livsstilsbutiken Anthropologie har öppnat i London

När man är i New York så är det standard för inredningsintresserade att besöka livsstilsbutiken Anthropologie. Men nu har butiken öppnat i London och med det en webbshop där ni kan botanisera bland deras utbud, dom har även kläder och accessoarer. Det är inga problem att köpa från deras webbshop, dom gladeligen skeppar sakerna till Sverige.

söndag 22 augusti 2010

Lite söndagsinspiration

Tyske floristen Frank Stüve har öppnat sin dörr till sitt hem för en visning. Ja killen har ju koll!!


(Foto: Ailine Liefeld)

Fler bilder här!

fredag 20 augusti 2010

Ashes to Ashes chair

Nyexade Johanna Mattsson har skapat stolen Ashes to Ashes chair som sitt exjobb på danska designskolan i Köpenhamn. Johanna har verkligen tänkt utanför boxen när hon skapade ryggen. Har aldrig sett något liknande förut. Roligt att någon gör något annat med "pinnarna" för det kan se ut som hon tagit pinnarna från en pinnstol och bara gått lös och skapat en egen sorts pinnstol..

torsdag 19 augusti 2010

måndag 16 augusti 2010

Ny designer att ha koll på

David Ericsson har precis gått ut Carl Malmstens skola och nedan ser ni hans exjobb som nu presenteras. Serien heter "Carl Malmsten made me do it" och av bilderna att dömma så kommer David att presentera riktigt intressanta föremål i framtiden. David har även ett miljötänk i sin design och det innebär att allt material är framtaget med miljöaspekt och att allt är lokalt hämtat ifrån. Håll ett vakande öga på denna kille!

fredag 13 augusti 2010

Ny pendellampa från down under

Australiensiska designern Kate Stokes från studio Coco Flip har skapat pendellampan Coco Pendant Lamp. Tycker att hon lyckats skapa harmoni och en bra balans mellan träet och aluminiumet. Lite retro känsla över lampan!(Foto: Haydn Cattach)

torsdag 12 augusti 2010

Mitt senaste fynd

Har köpt ett par gamla skoblock från Frankrike. Fick ett infall och får nu se vad man med dessa kan göra för installation.. Fortsättning följer! Skoblocken är inköpta hos danska K&Co. Riktigt härlig antikbutik!


(Foto: K&Co)

tisdag 10 augusti 2010

måndag 9 augusti 2010

Väldigt snygg cykel!

Christophe Robillard har designat en riktigt snygg cykel, har nog inte sett någon i denna klass på länge! Härlig retro med en mattsvartlack och vita sidor på däcket som gör den väldigt grafisk i sitt utförande! Vill ha!!!! :)
(Foto: Christophe Robillard)

lördag 7 augusti 2010

Champagnekyl.... Ja tack!!

Efter sommarens trevliga fester så har jag fått upp en ny sak på önskelistan, en gammal champagnekyl. Det är så trevligt att duka upp drycken i en sådan när man har en middag, bara att fylla med öl, rosé eller vad som passar en! Denna som jag visar i inlägget kostar ca 7000 kr och kommer från Frankrike, lite dyrt men som sagt bara att blunda och trycka på köpknappen...


tisdag 3 augusti 2010

Snygg bordslampa från Mattermade

Mattermade har tagit fram en ny och väldigt snygg bordslampa som heter F/K/A. Lampans fot kan fås i fler färger och det gäller även sladden som kan fås i flera variationer. Känns som skönt 70-tals retro när jag ser lampan.


(Foto: Mattermade)
Related Posts with Thumbnails