torsdag 30 september 2010

Om man nu tröttnat på att jobba som bonde så kan man...

... alltid hitta nya användningsområden för sin gamla lada. Måste säga vilken lyckad make over av nedan lada, skulle kunna flytta in direkt och bara njuta av allt. Några mer bilder från Desire to inspire.
onsdag 29 september 2010

Pennskrin i trä

Design duon Tomáš Král och Camille Blin har för OKOLO tagit fram serien Monster. I serien ingår nedan pennskrin och en större variant för skrivbordet. Ingår även en väska i serien i brunt skinn och träram på insidan. Det lilla pennsrkinet känns lite enkelt avskald japansk i utformningen. Roligt att dom gjort ett annorlunda pennskrin med hur skrinet ska användas.tisdag 28 september 2010

Matbordsinspiration

Här kommer ett antal bilder med lite matbordsinspiration. Bara att plocka ut godbitarna och är det inget som passar på dessa bilder så följ länken från Design Sponge för fler tips!måndag 27 september 2010

Knut & Svea

Jag trodde att jag hade hyfsad koll på dom bästa och roliga antik/vintage butiker som fanns i stan men ack vad jag bedrog mig där.. Nu har jag hittat butiken Knut & Svea samt deras blogg med samma namn. Har inte hunnit åka till butiken men enligt hemisdan till butiken och bloggen lovar detta en höjdartripp nästa gång man åker till stan.
(Foto: Knut & Svea)

söndag 26 september 2010

Helgprojektet

I somras köpte jag denna stol på Lions veckoförsäljning på landet för den astronomiska summan av tio kronor! Denna helg har jag klätt om stolen med ett grönt elefanttyg från Svenskt Tenn. Passar bra i vardagsrummet där jag även har svarta elefantkuddar. Enkelt sätt att få en gammal stol att lysa upp igen och komma till användning! Nedan har ni före och efter bilderna.torsdag 23 september 2010

KAISER idell™ lamp collection

Under ett par år nu har det varit inne med att använda sig av industrimöbler och accessoarer i inredningen och något som varit populärt är dom gamla Kaiser lamporna från Christian Dell. Nu har Fritz Hansen fått licens att tillverka dessa på nytt och från oktober kommer man kunna köpa dessa hos utvalda Fritz Hansen försäljare. Lamporna kommer finnas som bord- golv- tak- och vägglampor. Färgerna som ni ser på bilden nedan är dom tre orginalfärgerna som lamporna var lackade med på 30-talet. Själv har jag en gammal svart orginal Kaiser industrilampa hemma på skrivbordet och den är jättesnygg på skrivbordet och passar jättebra i vår typiska skandinaviska inredning. onsdag 22 september 2010

Jordbrukslandskap

Dessa mattor är framtagna med hjälp av satellitbilder på jordbruksfält. Fälten kommer från olika världsdelar, t e x Europa, Afrika och USA. Det finns 88 exemplar av mattorna från vardera kontinent. Tycker det är härliga mönster och mustiga färger i mattorna. Skulle helt klart kunna tänka mig en sådan matta hemma. Designern av dessa mattor heter Florian Pucher och kommer från Nya Zeeland. Mattorna går att köpa via denna länk.


(Foto: Florianpucher.com)

tisdag 21 september 2010

Färgglada klockan Watch Me

Danska designern Rasmus Gottliebsen har designat denna färgglada väggklocka för Normann Copenhagen. Klockan är gjord i stål och är 28 cm i diameter, finns att köpa hos Danskdesign.nu.

måndag 20 september 2010

Samlaren Geroge Lois

Legendariska reklammannen Geroge Lois hem är speckat med saker och visar verkligen på en man som gillar att samla och omge sig med sina föremål. Mixen är etnisk till eklektiska föremål.
(Foto: The Selby)

fredag 17 september 2010

Antik & Kuriosamässan på Kistamässan

Fredagen den 1 oktober kl. 10:00 öppnar årets antik & kuriosamässa i Kista. Mässan har växt till sig sen dom flyttade till Kista och det finns en bra blandning på billigt och det som är lite dyrare bland dom 130 uställarna. Man hittar alltid något att köpa på denna mässa! Så passa på att besöka den mellan första och tredje oktober!

torsdag 16 september 2010

Nyheter från danska Ferm Living

Ferm Living har släppt en hel del nyheter för hösten. Verkar lovande och höstens färger speglar en hel del av deras nyheter.
(Foto: Ferm Living)

onsdag 15 september 2010

Utsikter

Undrar hur mycket värdet av ett boende ökar när man har en utsikt som dessa? Kanske mer än själva lägenhetem..
lördag 11 september 2010

Länkar till helgen!

Hittade dessa två hemsidor där man kan botanisera bland vintage möbler eller bara njuta av bilderna!

Obsolete har en orgie av härliga bilder på vintage saker och möbler. Vet ej om man kan köpa hem saker men man kan ju alltid maila och fråga om dom skickar saker hem.

Andra länken för dagen går till hemsidan Codename Tom som finns i Melbourne i Australien men här kan man handla och dom fraktar hem till Sverige.
Related Posts with Thumbnails