tisdag 30 november 2010

Annorlunda lägenhet till salu.

Hos Eklund Stockholm New York är en annorlunda lägenhet till salu. Lägenheten ligger vid Odenplan och är en gammal biograf från början. Lägenheten är på över 400 kvadrat och är bara som ett stort rum med olika avdelningar. Det känns som lägenheten har hämtat influenser från orienten med träden, eldstaden och dom öppna avdelningarna med dess olika funktioner.

















(Foto: Eklund Stockholm New York)

måndag 29 november 2010

Diskret jul

I senaste numret av Sköna Hem har dom ett reportage som visar på en diskret jul. Jag gillar verkligen detta hems julpyssel, naturfärger, vitt, inte för mycket tomtar och hela färgkartan som kan bli av allt julpyssel. Jag börjar själv bli trött på allt julpyssel i en massa färger och där det inte finns en röd tråd av konsekvens. Ska nog själv tona ner färgerna och hålla pyntet i lite av dom färger som dominerar hemma. 




















(Foto: Joakim Bergström)

söndag 28 november 2010

Dressed Up Furniture

Dressed Up Furniture är designat av KAMKAM från Seoul. Möblerna är klädda i filt och kan fås i många härliga färger. Kul att KAMKAM har tänkt till lite och gjort något så ovanligt. Men möblerna känns varma och nästan ut som mjukismöbler. Men möblerna går att använda precis som vanligt och har en trästomme som klarar av vad det är tänkt för.




















(Foto: KAMKAM)

torsdag 25 november 2010

Swinging Chair

Det kommer lite spännande design från Indien som vi inte ser så mycket av i Sverige! Designföretaget heter Studio Allternatives. Dessa två utomhusstolar är ett par gungstolar som har en härlig form och spännande att dessa är gjorda i armeringsjärn och bambu.

tisdag 23 november 2010

Boktips

Ett boktips är denna bok som nyligen kom ut i handeln och heter 1900-talets design. Boken är skriven av Judith Miller. Judith har 50 års erfarenhet i branschen och kan den på sina fem fingrar, hon är flitigt anlitad hemma i England och välkänd genom engelska Antikrundan. Boken innehåller mycket spännande föremål och inte bara föremålsom vi vanligtvis ser i böcker om 1900-talet mycket information om föremålen och dess designer. Man får även en bild av prisbilder på förmålen som kan vara av intresse om man är ute efter just ett specifikt föremål!

måndag 22 november 2010

Penthouse inspiration från Lidingö

Nu säljer Lagerlings ett penthouse på Lidingö för det farsonabla priset av 33 000 000 miljoner... Måste säja att det är bara att flytta in och börja njuta om man nu har dessa mängder av pengar! Härligt inrett och nivån är av allra högsta nivå på materialen.


















(Foto: Lagerlings)

lördag 20 november 2010

Hemma hos samlaren Fred Wheeler

Titta in i samlaren Fred Wheelers hem! Kanske inte riktigt min typ av inredning men det är alltid spännande med en samlares hem och se deras hem fulla med objekt som dom verkligen gillar och gillar att dela med sig av till oss inredningsnördar!







torsdag 18 november 2010

Samba i köket.

Vill man ha lite samba och krydda i tillvaron så kan man köpa dessa salt- och pepparströare som säljs i par från Absolute Appetite. Dom ska likna ett par maracas och det ska väl tänkas att man ska komma i stämning när man lagar mat. Ströarna är tillverkade i porslin och jag tycker det är en snygg design i all dess enkelhet.


 

onsdag 17 november 2010

Annorlunda koppar!

Är man sugen på en kaffekopp/tekopp som kanske inte ser ut som andra koppar så kan dessa nedan vara något för er.. Alla går att köpas via YD.




















(Foto: Yanko Design)

tisdag 16 november 2010

Binic Lamp

The Binic Lamp av Ionna Vautrin för Foscarini är en härlig retrolampa i 60-, 70-talsstil. Härliga mustiga färger som passar bra i våra svenska vita hem. Inspirationen till denna lampa fick designern av dom luftintag som fanns på gamla fartyg. 

måndag 15 november 2010

AJ 50 Vägg

Till AJ lampans 50 års firande så har Louis Poulsen släppt en utomhus variant av designklassikern. Kommer finnas i dom tre klassiska färgerna, svart, vit och grå. Lampan har en nyhet och det är att den är utrustad med LED belysning. Lika snygg utomhus som den är inomhus!

lördag 13 november 2010

Kalendrar

Har hittat ett antal snygga kalendrar att hänga upp på väggen. Ingen av kalendrarna har specifikt år utan går att använda år ut och år in.



















Bild 1. Calendario Bilancia kalender från Danese finns hos Designdelicatessen.
Bild 2. Formosa kalender från Danese finns hos Designdelicatessen.
Bild 3. This month från Ferm Living finns hos Designonline.
Bild 4. Kalender från Hay finns på Hayshop.

torsdag 11 november 2010

Inspirationsbilder från Svenskt Tenn

Klåparfingret var framme igår när jag skrev detta inlägg! Mikael Beckman är inredare och stylist, fotograf är Roland Persson. Bilderna är fortfrarande för Svenskt Tenn och lika mums och snyggt stylat!!

Tack för påminnelsen Mikael och ursäkta för missen!



















(Foto: Roland Persson)
Related Posts with Thumbnails