torsdag 30 december 2010

Lightboy och Lightgirl

Lightboy och Lightgirl är designade av Ricardo Garza Marcos. Bordslamporna är gjorda i solitt trä där killen är av valnöt och tjejen av lönn. Kul idé och snygga lampor att ha som ett par!

onsdag 29 december 2010

Fornasettis kalendertallrik för 2011

Nu har Fornasetti släppt sin kalendertallrik för 2011. Dessa tallrikar brukar betinga höga priser på auktion så dessa kan vara av samlarvärde för den som är intresserad. Tycker denna tallrik har dom lyckats med och jag gillar verkligen deras ugglor som funnits med i decennier på olika föremål.


(Foto: Fornasetti)

torsdag 23 december 2010

GOD JUL

Nu tänkte jag ta ett par dagar ledigt och komma tillbaks till bloggen under mellandagarna! Önskar er alla en GOD JUL och hoppas tomten har med sig mycket inredning och godis!

onsdag 22 december 2010

Subvisions

Bordslampan Subvisions är designad av Atelier Takagi och lampan har fått sitt utseende inspirerat av gatulampor! Foten är i betong och resterande i lackerad metall. Snygg och enkel lampa som passar i stort sett vart som helst i huset.(Foto: Atelier Takagi)

måndag 20 december 2010

B Curve Chair

B Curve Chair är designad av Kim jiyoun och är gjord med två träslag för att få mer liv i stolen. Träslagen är ask och bok. Tycker verkligen att stolen har en härlig form och en hel del retrokänsla men samtidigt känns den helt ny i designen.


söndag 19 december 2010

Klädnypan i parken

Chaudfontaine Park i Belgien, hittar vi detta roliga konstverk! Man bara småler när man ser detta och jag tycker att konstnären hyllar den hängda tvätten! Konstnären heter Mehmet Ali Uysal.lördag 18 december 2010

Sundial clock

Front har designat klockan Sundial clock för italienska Porro! Siffrorna på klockan står på kant för att med ljuset som faller på klcokan och med hjälp av skuggan som blir visar siffrorna när man ser klockan framifrån. Klockan är rätt stor, hela 55 cm i diameter. Annorlunda men helt klart en snygg lösning!
(Foto: Porro)

fredag 17 december 2010

torsdag 16 december 2010

Rory Dobner

Den engelske designern Rory Dobner designar allt från konst till accessoarer. Hans konst och design är mest i svart/vita färger och en snygg grafisk profil. Gillar mycket av det han gör och delar av hans utbud finns att köpa på engelska Liberty. Fyra första bilderna är några av hans produkter och dom fyra sista bilderna är från hans snygga hem i London.


(Foto: Rory Dobner + Livingetc)

onsdag 15 december 2010

Domino Clock

En annorlunda väggklocka kommer från Carbon Design Group. Häftig idé men det tar nog ett tag att vänja sig att se tiden snabbt. Se filmen från YouTube så ser ni hur den ändrar tiden. Ser att videon blir lite skuren på bloggsidan så vill ni få hela bilden klicka på denna länk.

tisdag 14 december 2010

Åsas Tomtar

Vet att detta inte är en nyhet men nu till jul kunde jag inte låta bli att blogga om Åsas Tomtebod. Jag gillar verkligen Åsas tomtar och dom olika figurer hon tar fram till varje jul! Har själv tomten Olle och ska köpa frugan Olga så Olle har någon att prata med. Från toppen så har ni Olga, Olle, Claes, Lucia och vita vättar.(Foto: Åsas Tomtebod)

måndag 13 december 2010

Form Us With Love tillfälliga shop

På torsdag den 16 har designgruppen Form Us With Love en tillfällig shop på Sankt Eriksgatan 106 i Stockholm. Dom har även en fotoutställning i shopen till besökarnas beskådning.


(Foto: FUWL)

söndag 12 december 2010

Sköna Hem i din iPad

Roligt att Sköna Hem är så framme i tekniken och för en som jag som gillar teknik förutom inredning så tycker jag detta är jättekul! Ladda ner programmet gratis från iTunes och sen köper du varje nummer som du gör med den vanliga tidningen fast du har den i din iPad!
(Foto: Sköna Hem)

lördag 11 december 2010

Varmt och personligt

Denna lägenhet är verkligen varm och personlig i sin inredning. Härliga möbler, stilmixar, samlingar, färger och konst på väggarna som känns väldigt personliga och utvalda. Alltså ett hem att trivas i.(Foto: The Selby)

torsdag 9 december 2010

Alice i underlandet

Denna serie möbler är designade av tyska designern Valentin Loellmann. Jag måste säga att jag tycker dessa möbler verkar nästan vara hämtade från filmen Alice i underlandet. Lite speciellt uttryck i designen men en väldigt rolig serie som han har skapat.

onsdag 8 december 2010

50-tal möter Asiatiskt

Denna härligt snygga stol är en stilmix av 50-talet och asiatisk form. Designern Heera Jeong har fått inspirationen från det korianska tecknet "Zi-ut", hur nu det ser ut.. Stolen är väldigt ren och avskalad i sin form som känns att den skulle kunna bli en framtida klassiker.


 

tisdag 7 december 2010

Vad är detta för brädhög...

.. Jo det är en byrå av Schweiziska designern Boris Dennler. När lådorna är inskjutna så ser det verkligen ut som en hög av brädor. Kul idé och här har han verkligen gjort sin prägel på byrån. Känns som råträ är i ropet och det kommer mer och mer design med råträ som bas i olika produkter som kommer ut på marknaden just nu.


måndag 6 december 2010

Min Önskelista

Min önskelista har varit rätt statisk ett tag men nu har jag lagt till en ny önskning till listan och det är nedan apljusstakar från Geco! Kostar en slant så det blir till att spara men helt klart att dessa kommer högt upp på listan!

(Foto: Sköna Hem)

söndag 5 december 2010

Zweed

Svenska design och möbelföretaget Zweed startade tidigare i år sin produktion av höga kvalitetsmöbler. Alla deras möbler är moderna och klassiska och ska stå emot tidens tand och kunna följa sin ägare livet ut. Dom har ett antal modeller att välja på och sen kan man som köpare designa sin variant av möblerna. Stort urval av färger finns att tillgå där man om man i framtiden blir trött på sin färg kan få hjälp att få sin möbel omlackad i ny kulör. Möblerna är lokalt tillverkade av ett snickeri. Företaget grundades av formgivaren Håkan Johansson, Peter Lynch är produktansvarig och Mattias Ullenius på Stockholms Inrednings-snickerier för tillverkningen.torsdag 2 december 2010

Cappello

En ny lampa från italienska Molo Design. Lampans skärm är gjord i papper och foten är gjord av italiensk marmor. Molo design säger att inspirationen till foten kommer från klassiska Arco lampan från Flos. Rikitgt läcker lampa som känns som en blivande klassiker. Belysningen är LED baserad och ska hålla i en massa timmar utan att behöva bytas ut.

(Foto: Molo Design)

onsdag 1 december 2010

Nytt från Nendo

Japanska designbyrån Nendo har tagit fram en jättehäftig serie av möbler och accessoarer som heter The Black Lines. Serien leker med 2D och 3D världen. När man ser på bilderna så är det verkligen så att ögat får sig en utmaning att se om det är 2D eller 3D. Mycket snyggt grafiskt med dom tunna svarta linjerna som bildar dessa föremål.


Related Posts with Thumbnails