måndag 31 januari 2011

Pure black

Holmbäck Nordentoft har för Stelton tagit fram dessa otroligt snygga knivarna! Helt svarta och passar för alla som gillar svart/vitt.

söndag 30 januari 2011

The MOLLIGHT

The MOLLIGHT är en återanvänd lampa till 100%. Designern Alessandro Marelli har tagit en fjäder från en gammal fåtölj, sladden plus sockeln från en gammal lampa och en vanlig glödlampa. Med det har han skapat The MOLLIGHT och vilken härlig idé med att återanvända saker på det här sättet. Tycker att det blev en rätt häftig lampa.
(Foto: Alessandro Marelli)

lördag 29 januari 2011

Återbruk av gammal design.

Henry Wilson har tagit gamla populära designföremål och gjort om dom till egna tolkningar. Denna gamla lampa The war time task lamp som var väldigt populär i England under andra världskriget har Henry bytt ut skärmen till en i glas och med LED-belysning. Riktigt snygg cross over lampa med den gamla industrifoten och den sköra lampskärmen. I Henrys regi heter lampan Factory lamp.

 
(Foto: Henry Wilson)

fredag 28 januari 2011

Mer nyheter från Alessi.

Alessi har tagit fram en ny modell på mockaexpressbryggaren. Bryggaren är en hyllning till Alfonso Bialetti som på 30-talet uppfann mockaexpressbryggaren.

(Foto: Alessi)

torsdag 27 januari 2011

Ny köksserie från Alessi

Japanska Naoto Fukasawa har för Italienska Alessi skapat serien Shiba. Mycket snygg ny köksserie som känns inspirerad av japansk design.


(Foto: Alessi)

onsdag 26 januari 2011

Nyheter från Formex

Nu har jag inte fått någon inbjudan till pågående Formexmässan i Älvsjö men bilder sipprar ut på olika bloggar och denna från Sköna Hem visar på en ny serie från Mutti-by mutti. Härligt med detta blå/vita porslin som för tankarna till Kina. Asiatiska antikföremål är nu det hetaste på auktionshusen och säljs för hur mycket som helst. Så kanske denna serie är lite mer överkomlig i pris än dom gamla originalen. Roligt att motiven liknar gamla sjömanstatueringar.(Foto: Sköna Hem/Sanna & Dennis)

tisdag 25 januari 2011

Snygg renovering.

Vill också ha en sådan öppning till köket! Härligt att stå där en sommardag och laga mat med goa vänner!


(Foto: Brett Boardman)

måndag 24 januari 2011

Ligne Roset nyheter 2011

Designföretaget Ligne Roset har nu släppt sina nyheter för 2011. Klicka på länken för att komma direkt till katalogen. Ligne Roset säljs av Trend & Design som finns på Artillerigatan 59 i Stockholm.

söndag 23 januari 2011

Muffins

Via Proforma hittade jag denna lampserie som heter Muffins och är designade av Dan Yeffet och Lucie Koldová för Brokis. Känns som inspirationen kommit från gamla industrilampor och gamla designen på vanliga glödlampor. Golv- och bordslampan ser jag gärna kan flytta in hos mig.(Foto: Brokis)

lördag 22 januari 2011

Nyheter från Ferm Living

Danska Ferm Living har kommit ut med nya produkter för vår och sommar. Känns som om det antika och 50-talets mönster hänger kvar i dagens nyheter.
  

fredag 21 januari 2011

Ikväll drömmer jag om att vara någon annanstans.(Foto: Hilton Pattaya Thailand)

Säg det med ord

På hemsidan More than words kan man köpa färdiga tryck med fraser och citat. Men det roliga med denna sida är att man kan få vilken text som helst tryckt på en tavla. Citat från en film eller en favoritmening från en bok, det är bara att ta fram sin favorittext, och sen välja font, färg och ram. Kan bli en riktigt trevlig och oväntad present.(Foto: More than words)

torsdag 20 januari 2011

Mera gjutjärnsprodukter i köket.

Handle Me Cookware av Angell Wyller Aarseth är en så länge en prototypserie som ska visas på en specialmässa i Paris. Idén bakom denna serie är att hylla dom gamla materialen som gjutjärn är. Gjutjärn har funnits i århundraden i köket. Jag tycker att denna serie är hur vacker som helst och hoppas verkligen att den kommer i produktion. Mycket snyggare köksprodukter är svårt att hitta.

onsdag 19 januari 2011

Tips till din glasglob

Här kommer lite tips på vad du kan ha i din glasglob. Glasgloberna har blivit riktigt populära på senare tid och säljs av allt fler butiker. Man kan verkligen göra vad som helst i en glasglob och variera i all oändlighet.(Foto: K&Co)

tisdag 18 januari 2011

Kalypso

Taklampan Kalypso av Paolo De Lucchi för Lucente är en härligt lätt och snyggt designad taklampa. Lampan drivs av LED-belysning så sparar massor av el. Snygga att använda i köket eller att hänga upp dom ovanför sängborden som sänglampor.


(Foto: Lucente)

måndag 17 januari 2011

Sleepy chair

Sleepy chair är designad av designstudion Daisuke Motogi. Dom säger att den är en fåtöljformad säng, vet ej hur skön den är att sova i, men skönt och avslappnat är det säkert framför tv:n.(Foto: Takafumi Yamada)

söndag 16 januari 2011

Papperstatuering som konst.

Danske konstnären Jacob Dahlstrup har skapat konst med hjälp av en tatueringspenna på vanligt papper. Papperet i sig är tjockare än det vi har i våra skrivare men annars är det standardpapper. Han ritar först ut konturerna på papperet och sen tar han fram tatueringspennan och ristar in mönstret. Härlig effekt av att använda tatueringspennan och hur konstverket kan förändras med hjälp av ljus och skuggor.(Foto: Jacob Dahlstrup)

fredag 14 januari 2011

Kakaoögonen

Man har sett Olle Eksells kakaoögon överallt i bloggvärlden och i inredningstidningar genom åren. Nu kan man via Favoritsaker.se köpa två varianter av den tavla man vanligtvis ser.(Foto: Favoritsaker)

Tie chair

Tie chair av Mexikanska designern Moises Hernandez för Bauhaus Mobel Company. Stolen har två inspirationer, ett läderband är idén hämtad från en slips och med två läderband är idén hämtad från hängslen. Väldigt snygg och enkel stol som jag gärna kunde tänka mig runt ett matbord.

torsdag 13 januari 2011

K&Co blogg

En av mina favoritbutiker i Köpenhamn är K&Co som säljer antikt/vintage från Frankrike, Sverige och har mycket vintage vad gäller industrimöbler. K&Co kommer att ha en monter på Antikmässan i Älvsjö så ska ni dit ska ni verkligen inte missa deras monter. Nu har även K&Co startat en blogg som ni kan läsa om vad som händer och nyheter om deras butik.

 
(Foto: K&Co) 

onsdag 12 januari 2011

Alcro har gjort det vita vitare..

Alcro har tagit fram en vit färg som dom kallar för kritvit och ska tydligen vara snäppet vitare än N 0500, hur nu det kan stämma.. Kritvit är en helmatt väggfärg vars kulör är svår att mäta, men ligger någonstans runt NCS S-0300N. Färgens unika teknik bygger på en kombination av pigment och bindemedel. Den här bilden är gjord av Form Us With Love och är deras tolkning av färgen kritvit. Gruppen har målat sina egna produkter i färgen och med hjälp av ljus och skuggor ser man vad föremålen föreställer, för bakgrunden är också målad med samma färg. Snygg idé och tolkning.
(Foto: Alcro)

måndag 10 januari 2011

Trend 2011 enligt Sköna Hem

Sköna Hem har gjort en trendspaning för 2011. Det positiva i denna trendspaning är att det inte är bara en stil och färg som gäller utan nu är det mer stilar och färger som är "rätt" i år. Roligt att det finns mer trend för varje smak och stil. Kanske blir lite enklare för heminredaren att just hitta sitt. Läs mer genom att klicka på länken ovan.


• Material med struktur
• Naturens färger
• Olika Levande växter

• Rent och ljust
• Naturmaterial
• Traditionsflirt


• Antik-modern mix
• Sammanhållen färgskala
• Personligt och mönstrat


• Monokrom färgskala
• Formstarka möbler
• Väl valda detaljer

(Foto: Sköna Hem)

Besjäla ditt hem - Årets antikmässa i Älvsjö.

Antikmässan i Älvsjö öppnar snart sina portar igen. 17-20 februari är det dags igen för den största och en av dom bästa antikmässor att åter samla människor för att insupa antika föremål och lägga beslag på vackra ting. Årets namn på mässan är "Besjäla ditt hem" och det ska antydas att med personliga och antika föremål skapa ett hem som känns besjälat.
(Foto: Antikmässan)

söndag 9 januari 2011

Tekanna och tekopp

Amerikanska designern Louie Rigano har tagit fram en japaninspirerad tekanna och tekopp. Koppen är gjord av trä och kannan är kroppen handgjord i keramik och handtagen i trä. Snyggt och lite annorlunda än dom vanliga skandinaviska modellerna.


(Foto: från Dezeen)

lördag 8 januari 2011

Kändisrum

Här kommer några bilder från kända människors vardagsrum.

Elton John

Cher

Demi More & Ashton Kutcher

Sting

Joshua Bell

fredag 7 januari 2011

Dagens Etsy

Igår köpte jag detta fotografi på Etsy för 25 dollar. Denna tjej som har Etsy butiken The Left Bank har mycket fina bilder till försäljning! Ser fram emot att få rama in denna bild och hänga på väggen!


(Foto: Karissa Van Tassel)

torsdag 6 januari 2011

Dubbelskålen Double Bowl.

Double Bowl designad av Sakura Adachi och vann Red Dot Concept Awards 2010 för denna skål. Skålen är i metall och går att använda som en skål eller tre skålar när man tar isär den, den är snygg med sina två färger, det blir en större kontrast med att man kan skapa fler skålar av en. Rolig idé och vi får se om detta koncept blir verklighet och kommer ut på marknaden.

onsdag 5 januari 2011

Rå och snyggt i New York

Den gamla herrklubben The Harmony Club i New York hade stått oanvänt i 40 år innan Mr Hurlbut köpte huset 1999. Huset huserades av fåglar och en massa bråte. Men Mr HUrlbut bestämde sig för att göra om detta till sin privata bostad. Det har nästan tagit 10 år att renovera detta hus, svårt att tro när man ser hur det ser ut men han har lagt en otrolig massa tid på att återställa och bevara så mycket som möjligt. T o m med väggarna som ser ut som dom är lämnade åt sitt öde är väl behandlade för att se ut så och att bevaras. Så helt annorlunda men också helt underbart är detta hus med väl valda möbler och stil.


(photo © Robert Rausch of GAS Design Center, Image Courtesy of The New York Times.)
Related Posts with Thumbnails