måndag 28 februari 2011

Local Material Lamp

Gil Sheffi från Bakery Studio har designat denna bordslampa. Lampan är i två material, stommen är av aluminium med en inbyggd flätad skärm. Ljuseffekten ser ut att bli härlig på två sätt, först genom skärmen och sen att den lyser upp på baksidan och kan skapa en härlig effekt på väggen.

(Foto: Gil Sheffi)

lördag 26 februari 2011

Nyheter från Muuto

Nu har Muuto kommit med nyheter för 2011. En av nyheterna är Jonas Wagells snygga runda teserie Bulky.


 (Foto: Muuto)

torsdag 24 februari 2011

TR17

TR17 bordslampa designad av danska Tom Rossau och visades på senaste möbelmässan i Stockholm. Hela lampan är handgjord i Danmark, skärmen är gjord i tunn björkfaner. Armen kan fås i flera färger, för närvarande fås den i svart, vit och röd med en fot gjord i björk.

(Foto: Designboom)

onsdag 23 februari 2011

Thonet med en twist.

Hollänska designern Sjoerd Vrooland har slagit mynt av att ta klssiska möbler och göra egna varianter med twist. Denna stol är inspirerad av den klassiska Thonetstolen som skapades på 30-talet.

tisdag 22 februari 2011

Ivy

Bokhyllan Ivy av Thomas Bernstrand blev utröstad av tidningen Form på Stockholm Furniture Fair till bästa nyhet och priset heter Form+1 Award. Bokhyllan kommer produceras av Swedese. Bokhyllan kan som på bilden staplas rakt upp eller så kan man stapla hyllorna snett så hyllan går åt höger eller vänster. Många möjligheter till egen tolkning av hyllan kan man skapa.

måndag 21 februari 2011

Betonghuset vid kyrkogården.

Eldridge-Smerin Architects har ritat huset The Elliott House. Huset ligger i norra London och dess närmsta granne är en gammal kyrkogård. Kanske inget hus för dom som inte gillar kyrkogårdar på natten, men spännande att man valt att lägga huset så nära en kyrkogård.






(Foto: Richard Powers)

lördag 19 februari 2011

Svart/vit köksinspiration

Mäklarbyrån Bolaget har sen en tid tillbaks startat en inspirationssida med sina tidigare sålda objekt. Snyggt och inspirerande.


(Foto: Bolaget)

torsdag 17 februari 2011

onsdag 16 februari 2011

Design By Leftovers

Nyhet 2011 för återbruk av möbler och tyger i kombination från Design By Leftovers!
















(Foto: Katarina Hansson)

tisdag 15 februari 2011

Under My Roof

Under My Roof är designad av Christian Vivanco. Det är en hylla i tre utföranden och passar bra i ett barnrum eller ett färgglatt kontorsrum! Skarmiga hyllor som liknar små stugor.Sätt ihop flera på väggen och du har skapat en sky line med små stugor.


lördag 12 februari 2011

Purnukka

Iittala återlanserar serien Purnukka som designades av Kaj Franck och tillverkades mellan 1953 och 1975. Iittala har förbättrat lockets täthet och den klarar hanteringen av alla våra bekvämlighetsmaskiner.Snygg och klassisk design som fungerar nu som för snart 60 år sedan.

fredag 11 februari 2011

torsdag 10 februari 2011

Marginal Notes

Notes Design Studio har tagit fram en färgglad och lekfull serie möbler och accessoarer som  heter Marginal Notes och visas på pågående möbelmässan.






















(Foto: Notes Design Studio)

onsdag 9 februari 2011

Snygga husnummer

Om ni är ute efter snygga husnummer så kanske denna länk är något för er. Via länken hittar ni försäljningsställena och vad jag sett skickar dom till Sverige utan problem.






tisdag 8 februari 2011

The Knot Chair

Ännu så länge är denna stol en prototyp men vi kan hoppas att den kommer ut på marknaden. Snygg och tidlös, känns inspirerad av dom danska klassikerna och franska Thonet stolen. Stolen är designad av japanska Tatsuo Kuroda.

måndag 7 februari 2011

Clamp lamp

Clamp lamp är designad av duon Enrico Zanolla och Andrea Di Filippo. Lampan är klädd i läder och inspirationen kommer från den klassiska chesterfield soffan. Insidan på lampan är klädd med bladguld men det går att få med andra behandlingar också. Grymt fräck lampa och rolig idé att klä lampan med stoppat läder.

söndag 6 februari 2011

Passio / Résille

Franske designern Philippe Nigro har designat serien 'passio / résille för möbelproducenten Ligne Roset. Rolig effekt med stolen på bild två där det ser ut som två ryggstöd är sammansvetsade.













(Foto: Ligne Roset)

torsdag 3 februari 2011

Cementfabriken

Spanska arkitekten Ricardo Bofill köpte en nedlagd cementfabrik och gjorde om det till sitt hem, kontor, studio och galleri. Bland det häftigaste make over projekt jag någonsin sett. Vill ha!







(Foto: Ricardo Bofill)

onsdag 2 februari 2011

Röshults 2011

Röshults har via Facebook släppt katalogerna Elements och Garden Kitchen för 2011. Mycket snyggt som vanligt från Röshults, ser fram emot mer information om deras nyheter. 

Globe ny glasserie från Desing House Stockholm

Design House Stockholm har tagit fram glasserien Globe och kommer att börja säljas till våren. Designen har Ulla Christiansson stått för. Enkel och snygg design.


















(Foto: DHS)
Related Posts with Thumbnails