torsdag 31 mars 2011

Nytt från Fornasetti

På kommande Milanomässan kommer Fornasetti visa upp en ny serie möbler för hemmet och kontoret. Serien heter armistizio collection. Möblerna kommer finnas som bord, stolar, skrivbord, avskärmare, skåp, satsbord m.m. Jag blir så glad när jag ser dessa färgglada och fantaisfulla dekorerna. Allt är handmålat och motiven är orginalmotiv som Barnaba Fornasetti tagit från sin fars design.

(Foto: Fornasetti)

onsdag 30 mars 2011

Fyratimmarsstolen

Studenten Dag Elfgren har skapat fyratimmarsstolen som är tänkt att du ska kunna bygga klart på under fyra timmar. Materialt ska gå på under 200 kronor och en ritning som visar hur ni bygger stolen finns på Dags blogg för nedladdning.  Lycka till!

(foto: Dag Elfgren)

tisdag 29 mars 2011

Snygg funkis

Huset är ritat av Chyutin Architects och dom har tagit upp den gamla funkisstilen! Snyggt!

(foto: Chyutin Architects via Contemporist)

måndag 28 mars 2011

La Mamba Studio

La Mamba Studio har tagit fram dessa annorlunda golvspeglar för det nya designföretaget Omelette-ed. Man kan få ramen i flera färgalternativ och fötterna är gjorda av kork. Riktigt snygga speglar och ett annorlunda utseende på golvspegel!

(Foto: La Mamba Studio/Omelette-ed)

söndag 27 mars 2011

Miss Holly

Stolab har tagit fram en ny variant av klassiska pinnstolen som dom döpt till Miss Holly. Stolen är designad av Jonas Lindvall och inspirationen till stolen har Jonas fått av att titta på en mägnd olika pinnstolar som designats genom åren. Tycker verkligen att Jonas fått till sin tolkning av klassikern och fått till en riktigt snygg stol.

(Foto: Stolab)

torsdag 24 mars 2011

Ruth Hyndman

Arkitekten Ruth Hyndman har börjat skapa egen grafisk konst. Man kan köpa konsten via hennes hemsida och det finns några som jag skulle vilja ha hemma. Enkelt och snyggt!

(Foto: Ruth Hyndman)

onsdag 23 mars 2011

Soft Fun

Soft Fun av svenska The Snowroom är snygga och färgglada sittpuffar för barn att träna sin balans och motorik.

(Foto: The Snowroom)

tisdag 22 mars 2011

Mammoth

Mammoth är en hemsida som säljer limiterade tryck. Det finns allt från foto till grafiska tryck. Det är olika konstnärer som bidrar till sidans utbud.

(Foto: Wang Yuanling)

torsdag 17 mars 2011

Gustavsbergburken Berså.

Nya Gustavsbergburken med korklock av Berså har blivit så omåttligt populär att nu kommer samma burk även i serierna Adam, Röd Aster, svart och röd Salix. Snyggt!

(Foto: Gustavsbergs porslinfabrik)

onsdag 16 mars 2011

Club

Om ni som jag längtar "big time" till våren så har Gloster släppt en helt ny modulserie för utomhus som dom kallar för Club. Möblerna är inspirerade av Art Deco och 30-talet. Philip Behrens som har designat möblerna har fått Red Dot Award för denna serie! Mycket snygga utomhusmöbler som skulle passa fint på en härlig veranda. Roligt att Philip har designat möblerna efter klassiska inomhusmöbler. Oftast så är utomhusmöblerna designade så man ser att det är utomhusmöbler, men med denna serie så har Philip gjort det klurigt. Man ser även på utomhusbelysningen att designen mer och mer liknar traditionella inomhusbelysning. Detta kommer göra att man känner mer och mer att utomhusrummet blir mer som ett "rum".

tisdag 15 mars 2011

BrickBox

BrickBox är ett enkelt och snyggt modulsystem för att bygga en snygg bokhylla! Boxarna kommer i två storlekar och man fäster boxarna med smarta pluggar. Som tredje bilden visar så kan man bygga hyllorna som en avskärmare och ha böcker på båda sidor. Systemet är designat av Antxon Salvador och Roger Zanni. Är man intresserad går det att beställa via deras hemsida!

måndag 14 mars 2011

lördag 12 mars 2011

Rullvagnen Darjeeling för Källemo

Anna Kraitz har för Källemo tagit fram denna supersnygga rullvagn. Snyggt med det ljusa träslaget och dom härliga färgerna, snygg kombo.

(Foto: Källemo)

fredag 11 mars 2011

Fritz Hansen - Making of Series 7

Fritz Hansen har släppt klassiska sjuan i en ektappning. Filmen nedan visar hur den nya sjuan tillverkas idag i fabriken. Stolen i sig är en klassiker men har ett tag nu känts lite uttjatad och finns överallt. Men alltid roligt att dom förnyar och jobbar vidare på sina klassiker.onsdag 9 mars 2011

Ringo Starr

Den gamle trummisen från The Beatles hade ett lite sidoprojekt på 70-talet och designade detta bord. Bordet heter kort och gott Ringo Starr Dining Table. Benen är i rostfritt och skivan är av glas. Firman hette Ringo or Robin, och han designade bordet tillsammans med Robin Cruikshank. Bordet är till salu och finns i Tyskland hos antikbutiken Firma London.

(Foto: Firma London)

måndag 7 mars 2011

Francis Lamp

Svenska duon David Ericsson och Marcus Berg med företaget DMOCH har designat denna skarmiga och färgglada lampserie som dom döpt till Francis Lamp. Vet ej om dessa kommer i produktion men dom har verkligen tänkt utanför boxen och format lamporna på ett helt nytt sätt.


(Foto: DMOCH)

lördag 5 mars 2011

Berså

Nu har Gustavsberg utökat utbudet av nytillverkningen av berså. Nu finns det en burk med korklock att köpa. Bra att Gustavsberg utökar sina klassiska serier med varierande produkter, kan öka intresset ännu mer för dessa härliga gamla porslinsserier.

(Foto: Gustavsberg porslinfabrik)

fredag 4 mars 2011

Edison Petit

Fatboy gör inte bara saccosäckar utan även utomhuslampor, fördelen med denna snygga lampa är att den drivs av batterier så den är lätt att ta ut i trädgården eller på en kvällspicknick. Finns att köpa hos Möbelvärlden.

(Foto: Fatboy)

torsdag 3 mars 2011

Suburban Skyline Lights

Den skönt retrosnygga lampan är designad av svenska Folkform. Lampan som på bilden i guld och sen finns den i vit och svart också. Härlig lampa att hänga ovanför köksbordet. Inspirationen till lampans mönster har Folform fått via olika Stockholmsförorters arkitektur.

(Foto: Folkform)

onsdag 2 mars 2011

iPad 2

Är inte bara inredningsnörd gillar även snygg och bra teknik! Ikväll blev det presenterat av Steve Jobs. iPad 2 släpps i Sverige 25 mars! Beställningen ligger redo! =)

tisdag 1 mars 2011

Ny soffa och fåtölj från Casamania

En ny soffa och fåtölj designad av Sam Baron för Casamania har sett dagens ljus. Soffan kommer premiärvisas på Salone Furniture Fair som går av stapeln om en månad. Härliga former, nästan lite serietecknat i formen. Snyggt med knapparna i ryggstödet, även fötterna har en snygg form.

Related Posts with Thumbnails