torsdag 28 april 2011

Calabash

Danska Komplot Design har tagit fram denna väldigt snygga lampa för Lightyears. Lampan finns som på bilden och i guld, svart, röd och i tre olika storlekar.

(Foto: Lightyears)

onsdag 27 april 2011

Buro för ditt skrivbord

Lexon har tagit fram en serie kontorsprodukter med hjälp av Adrian Wright & Jeremy Wright. Riktigt snygga produkter som finns i fler olika färger och designen är supersnygg. Hela serien innehåller sju olika produkter som ni kan se på bilden nedan. Skulle se bra ut på mitt kommande skrivbord som jag fortfarande letar efter!
(Foto: LEXON)

tisdag 26 april 2011

Vit bas

Denna gamla industrilokal har blivit dom vitas dröm! Lägenheten är på dom två översta våningarna och takterassen ingår. Lägenheten ägs av en konstsamlare och finns i San Antonio i Texas. Snyggt med alla färgklickar som finns i lägenheten, den tar verkligen fram alla detaljer och föremål och gör dom synliga för besökaren.

(Foto: Chris Cooper, Paul Bardagjy, Colleen Duffley, Poteet Architects)

torsdag 21 april 2011

Veer

Siten Veer har ett stort bibliotek av bilder och fonter. Man kan köpa bilderna och fonterna och direkt ladda ner dom till datorn för att använda till blogg eller annat grafiskt arbete. Eller bara köpa ett fint foto, skriva ut och rama in.

(Foto: Veer)

tisdag 19 april 2011

Rogivande arkitektur

Detta hus som heter The Water house har verkligen fått vatten att vara en del av husets arkitektur. Måste vara riktigt rogivande att gå runt i detta hus och vara så nära vattenspegeln och få känna ett lugn och harmoni. Huset ligger vid foten av berget Yulong i provinsen Lijiang i Kina och arkitekten heter Li Xiaodong Atelier.

(Foto: Tillstånd av Li Xiaodong Atelier via Arch Daily)

måndag 18 april 2011

Audrey

Piero Lissoni har för Kartell tagit fram denna snygga stol som är en ren inspiration från den gamla Bauhausstolen som var så poppis i Svergie på 70- och 80-talet. Stolen är gjord för att fungera inomhus så som utomhus.

  (Foto: Kartell)

torsdag 14 april 2011

Lightwood chair

Jasper Morrison har skapat denna ruskigt snygga stol, Lightwood chair för Maruni wood industry. Sittytan kan fås i flera material så som på bilden men också läder och olika tyger, själva stolen är gjord av björk.

(Foto: yoneo kawabe)

onsdag 13 april 2011

Marmor

Enligt danska tidningen RUM så anser dom att marmor är det nya svarta och att kommer komma mer av den varan framöver. Vad tycker ni om det? Marmor är det hippt eller är det för mycket 80-talet?

Bild1: ORBIT-SPOT av A+A Cooren Design Office
Bild2: Van Dyck av Rodolfo Dordoni för Minotti
Bild3: TILT av Thomas Sandell för Marsotto Edizioni

(Foto: via RUM)

tisdag 12 april 2011

Fotografiska webshopen

Äntligen har Fotografiska museet öppnat sin webshop. Har man inte vägarna förbi eller bor alldeles för långt bort så finns chansen nu att handla stora delar av museets produkter på nätet.

måndag 11 april 2011

Transparent chair

Minimalist studion Nendo har varit i farten igen och skapat stolen Transparent chair. Måste säga att det nog inte är den snyggaste stolen jag bloggat om men helt klart annorlunda och speciell. Stolen består av en rörram på en platta och själva sittytan är gjord i en specialplast som är väldigt elastisk och hållbar. Stolen kommer att visas på Milanomässan.


(Foto: © masayuki hayashi)

fredag 8 april 2011

The Baguette chair

The Baguette chair är designad av Ronan och Erwan Bouroullec för italienska företaget Magis. Designduons önskemål var att få stolen att vara så nätt och lätt som möjligt. Tycker att dom lyckats med det och stolen är en riktig snygging till köket.

(Foto: Magis)

torsdag 7 april 2011

Fisherman

Zero har med hjälp av Mattias Ståhlbom tagit fram den klassiska fiskarlampan. Varje nät är handgjort och kupan är av opal akryl i diameter 600 mm och 450 mm. Lampan kommer premiärvisas på Milanomässan.

(Foto: Zero)

onsdag 6 april 2011

FAVN

FAVN är en ny väldigt snygg soffa från Fritz Hansen som är designad av den otroligt spännande designern Jaime Hayon. Favn är det danska ordet för omfamna. Jamie ville att soffan skulle just kännas som den omfamnar den som sitter och han/hon känner sig omfamnad. Roligt att Fritz Hansen börjat ta in mer internationella designers och uppdaterar sin samling av design och inte bara säljer sina klassiker. Soffan kommer premiärvisas på Milanomässan.

tisdag 5 april 2011

Megaphone

Man är ju inte bortskämd med snygga högtalare i hemmet. Men jag tycker verkligen att Megaphone av Corentin Dombrecht är på god väg. Riktigt snygga högtalare som liknar just en megafon och att han inte skapat något plastigt utan gjort det i trä.

(Foto: Corentin Dombrecht)

måndag 4 april 2011

Skrivbord

Jag måste köpa ett nytt skrivbord till kontorsrummet och håller på att leta som en tok för att hitta rätta bordet och rätt storlek. Sista bilden har ett skrivbord från Danska HAY som heter Loop stand och jag har funderat på att köpa benen från det skrivbordet och sen göra en måttanpassad skiva till. Här är lite inspirationsbilder från Danska tidningen RUM.

(Foto: RUM)

fredag 1 april 2011

Ny mugg från Gustavsberg

Nyligen släppte Gustavsberg dom hett eftertraktade porslinsburkarna med korklock. Nu kommer Gustavsberg med en ny mugg med Berså och Adam som motiv. Så ni som gillar att dricka mycket kaffe eller te får nu en snygg mugg att dricka ur!

(Foto: Gustavsberg)

Pixel rug

Portugisiska gruppen Piodão Group har designat denna ruskigt snygga mattan som dom döpt till Pixel rug. Mattan är handgjord och kommer att visas på kommande Milanomässa. Mycket vill ha känsla!


(Foto: Piodão Group)
Related Posts with Thumbnails