tisdag 31 maj 2011

Fontable

Under ett antal år så har det varit populärt att köpa bokstäver att ha på väggen och på bord. Men nu har en designduo tagit detta ett steg längre, dessa är Alessandro Canepa & Andrea Paulicelli . Med dessa bord kan du designa ditt egna bord med ett ord eller bara en bokstav eller siffra. Versaler eller gemener finns att välja på liksom 0-9 och ett flertal färger.

måndag 30 maj 2011

Old Patch från HAY

Danska HAY har uppdaterat sin ottoman med ett nytt tyg och kallar den för Old Patch. Tyget är ett lapptäcke av gamla tygbitar i alla möjliga varianter. Varje ottoman är inte den andre lik utan mönstret blir unikt för varje ottoman, skulle passa in i vilket hem som helst.

(Foto: HAY)

fredag 27 maj 2011

Där konsten sätter tonen.

Detta renoverade hus har en vit bas men sen är det konsten som sätter tonen på hela huset. Många människor inreder med konsten som bas, sen får möbler och tyger spegla konsten.

(Foto: ©WDN Architecturally Significant)

torsdag 26 maj 2011

French by Design

French by design är en blogg jag rekommenderar att ni läser. Jag hittade bloggen via Emmas blogg och gillade den direkt. Bloggen drivs av en fransk tjej som gillar det skandinaviska och vintage/industri looken. Hon driver även en liten Etsy butik där hon säljer gammalt vintage.

(Foto: French by design)

The Shade Club

The Shade Club i Bukarest är ett nytt hett ställe som har nyttjat färgad belysning som bas. Hela klubben är i basen helt i svart och vitt. Men sen har man använt olika färger för att skapa stämning och olika rum på klubben. Snyggt och effektivt. Designen står Square One för.

onsdag 25 maj 2011

Hemma hos Tulia Wilson

Detta hem finns i Auckland Nya Zeeland och här bor Tulia Wilson med familj. Huset är verkligen ett avslappnat hem och verkar spegla den avslappnade miljön runt huset och dess läge nära vatten. Hemmet är det senaste från siten The Selby.

(Foto: The Selby)

måndag 23 maj 2011

Mykea

Mykea är en hemsida där du kan köpa tryckt design som är anpassat till din Ikeamöbel! Så har du något från Ikea som du är trött på kanske det är dags att "pimpa" upp den med någon av alla Mykeas mönster.

(Foto: Mykea via YankoDesign)

torsdag 19 maj 2011

Weekendresa till Prag

Om ett par timmar ska jag på en weekendresa till Prag. Så jag kommer att återkomma på måndag med nya inlägg och kanske något från Prag om jag hittar något spännande.. Ha en bra helg alla!

onsdag 18 maj 2011

Whitecross farm

Budskapet som förmedlas av Mark och Sally Bailey är ”re-use, repair, rescue and rethink”. Familjen har tagit detta budskap och gjort det med 110%. Deras hem och kombinerad butik är ett hav av gamla prylar, god designföremål och allt där emellan. Dom tar vad dom kommer över från gamla industrier, hem, bondgårdar, ja överallt där det kan tänkas finnas föremål som går att återanvända. Gården som heter Whitecross farm ligger en bit utanför London och folk vallfärdar till deras gård för att handla eller bara titta på deras underbara hem.

(Foto: Morten Holtum via Sköna Hem)

Badkrukor...

(Via DesignSponge)

tisdag 17 maj 2011

Microtrans för Rädda Barnen

Har gjort en god gärning och köpt en Microtrans av Fredrik Wretman via Rädda Barnen. Fredrik har med Rädda Barnen gjort en ny variant av hans tidigare så populära Goatrans/Minitrans skulptur som han gjorde 1997 och som visades på Färgfabriken i Stockholm. Denna heter Microtrans och är bara 10 cm hög och kostar 1500 kr och då går 800 kr till just Rädda Barnen, den kommer endast att göras i 100 exemplar så först till kvarn. Känns bra, får en fin klassiker samtidigt som man gjort något gott.

Husdröm

Detta hus på Lidingö är nu till salu via Skeppsholmen, och jag skulle inte ha emot att lägga in pengarna för detta. Men som sagt det blir en dröm! :)


(Foto: Skeppsholmen)

måndag 16 maj 2011

Sitetips grafisk konst

Här kommer ett par tips på hemsidor som säljer snygg grafisk konst på nätet! Båda sidorna har väldigt snygg konst och cul-de-sac har limiterade utgåvor så det är först till kvarn som gäller.

 

söndag 15 maj 2011

Gökuret Plex LED

Detta snygga bordsgökur/bordslampa finns i ett antal olika färger och har LED-belysning för nattseende och en liten gök som sticker ut och piper vid klockslagen. Klockan är gjord av Studio Interno för Diamantini & Domeniconi.

Lyxigt hotell ute i öknen i Utah.

Canyon Point ligger i delstaten Utah i USA och är ett riktigt lyxigt hotell som ligger i öknen bland damm och berg. Hotellet heter Amangiri och betyder fridfullt berg. Sober och jordnära design i inredningen. Lugnande miljö och underbar utsikt från hotellrummen tror jag gör detta till ett härligt vattenhål att spendera tid på.

(Foto: Amanresorts)
Related Posts with Thumbnails