torsdag 30 juni 2011

Pyssel för dom mindre

Paper Punk är ett antal figurer som man kan köpa och låta sina barn vika och sätta ihop för att få sin fantasi att flöda. Läckra figurer som jag tror gör barnen glada.

(Foto: Paper Punk)

tisdag 28 juni 2011

Gamla trälådor.

Gamla trälådor kan man få användning för igen och skapa nedan funktioner hemma. Hemma hos fotografen Jo Metson Scott.
(Foto: Jo Metson Scott via Design Sponge)

måndag 27 juni 2011

Tools Lighting

Tools Lighting är designad av Patrick Norguet för nya franska lampföretaget Artuce. Lampan finns i tre varianter där två är för inomhus, bord- och golvlampa. Sen finns det en variant för utomhusbruk. Snyggt och enkelt, passar in i dom flesta rum.

(Foto: Artuce)

söndag 26 juni 2011

Ghiaccio

Ghiaccio är en ny stol från Piero Lissoni som han designat för Italienska Porro. Stolen har verkligen drag från dom snygga 50-tals stolarna. Man kan få stolen i flertalet färger och det gäller även dynans tyg som går att få i flertalet färger.


(Foto: Porro)

torsdag 23 juni 2011

Modernt Skärgårdsliv

Denna snyggt renoverade 60-talsvilla ligger i saltsjöbaden utanför Stockholm. Som titeln säger är detta en modern skärgårdsdröm. Gillar verkligen köket i oljad amerikansk valnöt, så snygg kontrast till det vita! Via Sköna Hem.


(Foto: Johan Carlson)

onsdag 22 juni 2011

Boktips

Hittade denna bok på Amazon och det är en härlig bok med modern inredning och mycket fina bilder att få inspiration ifrån. Kostar inte mycket heller, med dagens kurs så ger man 167 kr. Bra bok att ha som referensbok.

tisdag 21 juni 2011

Greg & Grey

Detta hem tillhör Greg och Grey. Lägenheten är verkligen en mix av vintage och accessoarer från naturen. Det var tanken när dom inredde sin lägenhet att hämta så mycket som möjligt från naturen runt omkring dom. Har någon av er blivit nyfiken på deras hornkrokar och hornhyllor så kan man köpa dessa från deras hemsida Antler&Co. Via Design Sponge.måndag 20 juni 2011

Nytt från The Selby

Senaste från The Selby är denna härligt röriga mix av inredning och accessoarer!(foto: The Selby)

fredag 17 juni 2011

Vad mycket lite tyg gör.

När man ser pallen före jobbet så skulle man aldrig tänka sig att köpa den men så fort man har använt lite tyg så blir det något helt annat. Snyggt och en pall man kan tänka sig att släpa hem.


(Foto: via Design Sponge)

torsdag 16 juni 2011

Dom Japanska lådorna..

Japanska designstudion Jun Igarishi Architects har ritat dessa lådor till att bilda ett enplanshus. Verkligen en egen design och inget man vanligen ser. Snyggt med att det är så högt i tak och det vita färgvalet i kontrast till allt det svarta.
(Foto: iwan baan)

onsdag 15 juni 2011

Annorlunda grill

Hittade denna grill när jag var ute på nätet och sökte efter nya grillar. Grillen heter Bruce och säljs av Mybalconia. Bra grill för den som har liten balkong!

(Foto: Mybalconia.se)

tisdag 14 juni 2011

Robert Mapplethorpe på Fotografiska

Robert Mapplethorpe är en av 1900-talets stora fotografer och nu för första gången har Fotografiska en stor utställning med Roberts bilder. Utställningen pågår mellan 17 juni och 2 oktober. Mycket sevärt!

(foto: Parrot-Tulips 1988 av Robert Mapplethorpe)

måndag 13 juni 2011

The Rocker Bench Mustafa

I ett samarbete mellan Helmut Morrison, Klaus Fuchsenberger, och Loitfelder/Weitkamp har resulterat i denna snygga dubbelgungstol. Stolformen är hämtad från gamla tunnelbanebänkar från Münchens tunnelbanestationer. Gungstolen finns endast i en limiterad utgåva men man kan få gungstolen i flera färgalternativ.


(Foto: Helmut Morrison, Klaus Fuchsenberger, och Loitfelder/Weitkamp)

fredag 10 juni 2011

Simpel design..

Designbyrån Studio Simple har som motto att göra sin design väldigt enkel och tillgänglig för alla. Mycket snygga produkter har dom designat genom åren och dom är enkelheten trogen.


(Foto: Studio Simple)

torsdag 9 juni 2011

Gamla tågstationen i Århus

Nu har en familj tagit sig ann det gamla stationshuset och gjort det till ett vackert inrett hem för hela familjen. Alltid roligt att se personer ta hand om gamla offentliga byggnader och gör det till beboeliga hem så att man inte låter vackra byggnader stå och förfalla. Via Sköna Hem.

(Foto: Mette Helena Rasmussen)
Related Posts with Thumbnails