lördag 30 juli 2011

Paus några dagar

Nu är det dags att åka till landet i några dagar så jag tar en paus från bloggen men är åter i slutet av nästa vecka med nya inlägg! Ha det gott så länge och njut av sommaren!

Metallico

Metallico är en ny serie bord och stolar som Piero Lissoni har designat för italienska Porro. Borden finns som kvadratiska och rektangulära och passande stolar. Stramt enkelt och snyggt.


(Foto: Porro)

fredag 29 juli 2011

Nya mönster och tyger från Thomas Paul

Thomas Paul har designat nya fräcka mönster på sängkläder och tyger. Man kan även få mönstren på lampskärmar, porslin och papper. Thomas har en webbshop där man kan inhandla dessa läckra mönster.

(Foto: Thomas Paul)

tisdag 26 juli 2011

Darwin Lamp

Darwin Lamp är designad av Naif design. Lampan känns nästan som den står upp och ned och att skärmen sitter på foten.. Rätt fräck lampa och vi får se om denna kommer till Sverige..

(Foto: Naif Design)

måndag 25 juli 2011

Float Coffee Table

Liz Boscacci har designat detta lite annorlunda men snygga vardagsrumsbordet. Underredet är av mahogny och skivan är av glas.

(Foto: Liz Boscacci)

lördag 23 juli 2011

Dokumentär om Piero Fornasetti

En av mina designfavoriter är Piero Fornasetti och nu har BBC gjort en dokumentär om denna visionär. Se en snutt ur dokumentären nedan.

torsdag 21 juli 2011

Mortel för Alessi

Morteln Aroma har skapats av finska designern Eero Aarnio för italienska Alessi. Morteln är en av dom äldsta köksföremål som än finns idag på marknaden. Den runda formen har Eero inspirerats av sin egna designklassiker från 1967, The Ball Chair.(Foto: Alessi)

onsdag 20 juli 2011

Design på 24 h

Designduon Hendzel och Hunt utmanar sig själva med att skapa något på 24 timmar. I denna utmaning blev det nedan objekt! Kul idé och rätt läcker skivspelare!

(Foto: Hendzel & Hunt)

måndag 18 juli 2011

Nu när svensk sommar är som den är.....

... kanske man kan drömma sig till denna plats! Skulle ge mycket för att vara här nu, Blue Palace Resort & Spa på Kreta.

(Foto: Blue Palace Resort & Spa)

söndag 17 juli 2011

Inspiration om förvaring

När denna våning i Paris renoverades så hade man i åtanke att spara yta och bygga in förvaringen och funktion i väggen. Denna böljande vägg med all sin inbyggda förvaring går igenom tre rum, kök, matsal och vardagsrummet. Läcker lösning. Designen står PPil för.


(Foto: Gregoire Eloy)

fredag 15 juli 2011

Note Me

Denna kudde har en liten annorlunda twist. Kudden kan användas för att skriva meddelanden på! Man kan enkelt ta bort texten och skriva på nytt igen. Rolig idé och härligt när man kommer hem och man fått ett litet meddelande i soffan. Kudden kostar ungefär 350 kr och finns i en massa olika kulörer. Säljs via siten Generate.

(Foto: Generate)

torsdag 14 juli 2011

Thread Light

Thread Light är designad av australiensaren Coco Reynolds. Golvlampan har en skön retrodesign samtidigt som den är väldigt modern.

(Foto: Coco Reynolds)

måndag 11 juli 2011

Gammal industrilokal blir bostad.

Denna gamla industrilokal i Argentina har blivit omgjord till en privatbostad. Det är en läcker kontrast med det mörka träslaget och allt det vita. Renoveringen och designen står BVW Arquitectos för.(Foto: Lula Bauer / BVW Arquitectos)

torsdag 7 juli 2011

Giotto

Denna spegel är designad av Studio Evolution för Doimo Idea. Spegeln har en träram och man hänger spegeln i en läderrem. Hoppas denna läckra spegel kommer till Sverige.

onsdag 6 juli 2011

Antikvärlden i din mobil

Nu finns Antikvärlden att installera i din iPhone- eller Androidtelefon. Sök bara på respektive nedladdningssite och sök på Antikvärlden så hittar ni appen. Med appen som har inbyggd GPS-funktion så kan ni hitta loppisar, antikaffärer, auktioner och gallerier i närheten där ni är, man kan söka efter specifika mål. Man har även lagt in ett kalendarium så ni kan planera in ett besök till något ställe eller evenemang.

(Bild: Antikvärlden)

tisdag 5 juli 2011

Dörrar

Här kommer lite inspiration om dörrar. Jag tror att dörren kan tala om vem som bor i ett hus och man kan nog ana vad som döljer sig bakom dörren i form av stil.måndag 4 juli 2011

3x3

3x3 är ett riktigt smart bord med inbyggda pallar. Spanska designstudion 3patas har tänkt till lite extra och skapat detta bord där man kan lyfta ut dom runda ringarna och dessa blir passande pallar runt bordet. Hålen som blir efter att man lyft ut pallarna är tanken att man ska kunna ha skålar eller dylikt. Snygg lösning, lite compact living.


(Foto: Alicia Calle)
Related Posts with Thumbnails