tisdag 30 augusti 2011

Lightwood Chair

Lightwood Chair är designad av Jasper Morrison. Han har designat stolen för det japanska företaget Maruni. Stolen kommer att visas under London Design Festival. Här kan man säga att Jasper har inspirerats av skandinaviskt 50-tal. Vår design håller än alltså.

(Foto: Yoneo Kawabe/Maruni)

måndag 29 augusti 2011

Återlanseringar av klassiker.

Nu har det kommit en del återlanseringar av gamla klassiker. Roligt att dessa tas upp igen för det visar att klassiker alltid är klassiker och håller tidens tand.

Cirkelstolen designad av Hans J. Wegner kommer nu i oljebehandlad ek med tillhörande kudde. PP Möbler kommer att tillverka stolen.

Loungestolen Grasshopper är skapad av designduon Fabricius och Kastholm 1958. Den fås nu med den fina cognacfärgen i läder. Lange Production står för tillverkningen.

Jens Quistgaards stokkestolen från 1966 som nu återlanseras i ny utgåva. Gubi står för tillverkningen.

Tivoli-lampan designad av Jørn Utzon 1949 i lackerat stål. Den fås nu i vitt och svart, &Tradition står för tillverkningen.

Arne Vodder träbänken är en tidlös klassiker. Nu kan man beställa den igen, kontakt Kochdesign för pris och leverans.

torsdag 25 augusti 2011

Idag är det premiär för stadsauktion på nätet.

Äntligen har Stockholms Auktionsverk premiär för sin första online auktionssida för sina stadsauktioner. Stadsauktion.se är den nya adressen för att kunna buda och vinna fina föremål!tisdag 23 augusti 2011

Pantoneskal

För er som gillar Pantones färgprodukter kan nu gotta sig att Case Scenario har tagit fram iPhone4 och iPad skal i olika kulörta färger. Riktigt snygga!


(Foto: Case Scenario)

måndag 22 augusti 2011

Nytt från Missoni

Nu har Missoni kommit med hötens nyheter. Det tråkiga med dessa sköna ting är att dessa än så länge bara säljs i USA. Men hoppas att produkterna kommer hit inom kort!lördag 20 augusti 2011

Varför har inte vi lika fina tunnelbanestationer..

Tunnelabanan i Moskva är speciell och väldigt fint utsmyckad. Önskar att våra tunnelbanestationer kunde vara lika fina som dessa.fredag 19 augusti 2011

Sommarhusinspiration.

Mols Bjerge i Danmark ligger detta härliga sommarhus. Området har blivit klassat som naturskyddsområde och ska bevaras för framtiden. Detta är en fördel för familjen som äger sommarhuset att miljön omkring dom inte kommer att ändras. Gillar verkligen franska dörrar som gör att man tar in uterummet in i huset.


(Foto: Stuart Mcintyre)

torsdag 18 augusti 2011

Pressvisning för IKEA-katalogen 2012

I morse var jag på pressvisningen för IKEA:s katalog för 2012. Visningen hölls i en lägenhet på söder i Stockholm där IKEA:s inredare hade inrett lägenheten med olika teman från den nya katalogen. IKEA hade bjudit in etnologen Ida Hult som gjorde en trendspaning om framtidens boende och människors förhållning till hemmet. Henrik Schyffert var med och drog med sig en hel del skratt om hur vi människor tänker kring inredning och vår fritid och vad den gör med oss som människor. IKEA vill att vi ska ta in sina fritidsintressen mer i sitt boende än vad vi gör idag. IKEA har gjort en undersökning som visar att 3,4 miljoner svenskar drömmer om att ha ett hobbyrum. Riktigt intressant att höra med tanke på att vi är ett folk som gillar att ha sysselsättning på fritiden. Nedan bilder är från lägenheten och visar fyra olika kvadratsmarta teman, vampyrlounge, syltfabrik, miniatyrverkstad och träningshall.

(Foto: Carl Kleiner, scenograf Fritjof Granström och stylist Evelina Bratell.)


tisdag 16 augusti 2011

Tint Lamp

Tint Lamp är designad av den londonbaserade designern Magnus Pettersen som har sina rötter i Norge. Lampans fot är av betong och skärmen av rökfärgat glas. Snygg kombination och läcker form.

(Foto: Magnus Pettersen)

måndag 15 augusti 2011

Ferm Living hösten/vintern 2011

Nu har danska Ferm Living kommit med deras katalog för höst/vintern 2011. Mycket snyggt till hösten har dom tagit fram. Man känner igen fortfarande att det är 50-talet med dess grafiska mönster som gäller. Klicka på bilden så kan ni se deras nya katalog.Betongtyg

Den tyske designern Florian Schmid har tagit fram ett litet annorlunda material som han kallar för Stitching Concrete. Tyget är en mix av kraftigt tyg och en betongmassa. Han kan med detta skapa precis vad han vill och inom 24 timmar så har det stelnat och blir lika starkt som vanlig betong. Han har gjort nedan läckra pallar med snygga stygn som sätter pricken över i:et.

(Foto: Florian Schmid)

söndag 14 augusti 2011

Stockholms Auktionsverk på webben

25 augusti har Stockholms Auktionsverk premiär för webbauktioner. Det är deras stadsauktioner som flyttar till webben och slagauktionerna försvinner för dessa. Dom ska ha kvar visningslokalerna i Frihamnen så man kan fortfarande se varorna innan man lägger sitt bud.


(Foto: Stockholms Auktionsverk)

lördag 13 augusti 2011

Airstream

Jag är ingen husvagnsmänniska men måste säga att denna gamla Airstream husvagn är en skönhet. Lädersäten, trägolv, vackert gammalt kök och att inte tala om karossen med influenser från flyget med sin popnitade kaross. Läckert!

Related Posts with Thumbnails