fredag 30 september 2011

Bulb Chandelier

Buld Chandelier är designad av stjärndesignern Tom Dixon. Fräck lampa med överdimensionerade glödlampor. Rätt mycket industrilook på lampan, men t e x ovanför köksbordet skulle den vara rätt fräck!

onsdag 28 september 2011

Vita huset i Japan

Här är allt vitt.. Är det för mycket tro, eller är det bara fint? Arkitekter är Takao Shiotsuka Atelier.


(foto via ArchDaily)

tisdag 27 september 2011

Fil de Fer till Stockholm

Nu har äntligen en av mina danska favorit antikbutiker slagit upp portarna i Stockholm. Fil de Fer öppnar en shop in shop hos Garbo Interiors i Stockholm. Den 28 september är det primär för deras butik. Väl värt ett besök med tanke på deras utbud!

måndag 26 september 2011

Golvlampa från Resident

Nyzeeländska företaget Resident kommer under London Design Festival att visa denna golvlampa! Riktigt snygg och stram golvlampa. Färgade kablar verkar fortfarande vara i ropet.

(Foto: Resident)

söndag 25 september 2011

fredag 23 september 2011

BlackWhite Residence.

Huset finns i Maryland i USA och är ritat av David Jameson Architect. Härligt med allt ljusinsläpp och dom stora fönstren. Miljön runt huset är ju inte fel det heller!(Foto:  Paul Warchol)

torsdag 22 september 2011

Chouchin

Chouchin är en ny lampa designad för Foscarini av Ionna Vautrin. Hon designade även en av förra årets snackis i bloggvärlden, Binic. Även den för Foscarini. Lampan är gjord i munblåst glas och finns i tre storlekar och former. Varje variant har sin egen färgskala.

(Foto: Foscarini)

onsdag 21 september 2011

Scheherazade

Höganäs har tagit fram denna eleganta kanna i handmålad platina och guld. Kannan är framtagen av chefsdesigner Catherine Djurklo och drejas av krukmakaren Nikos Lemonis. Namnet på kannan kommer från sagan Tusen och en natt. Känns som namnet stämmer överens med den vackra kannan.

(Foto: Höganäs via inredningsnyheter.se)

tisdag 20 september 2011

Annorlunda...

Denna lägenhet i London är väldigt annorlunda och lite udda inrett med uppstoppade djur och dödskallar. Men måste säga ändå rätt fascinerande lya.

(Foto via: freundevonfreunden.com)

måndag 19 september 2011

Enveloppe

Enveloppe heter soffan som är designad av talangfulle Inga Sempé för norska LK Hjelle. Soffan känns verkligen ombonad och en soffa man gärna kryper upp i nu till höstmörkret.

(Foto: LK Hjelle)

söndag 18 september 2011

Plantable

Alltid roligt att få nyheter i inboxen där designern har tänkt utanför den berömda boxen. Kanske inte så praktiskt bord men häftig idé att ha bordsbenen till att plantera klängväxter. Bordet är designat av Jail make och dom kallar bordet för Plantable.


(Foto: Jailmake)

lördag 17 september 2011

Snygg klappstol

Japanske designern Yoshiyuki Hibino har designat denna snygga klappstol. Roligt att se en klappstol i trä och inte som man oftast ser i plast. Snyggt med sitsen som påminner om dom gamla köksstolarna på 70-talet.


(Foto: Yoshiyuki Hibino)

torsdag 15 september 2011

Evolution

Evolution är en rätt speciell byrå som kombinerar gammalt med nytt. Den klassiska delen är gjord i massiv ek och den nya delen är gjord i ekfanér. Hela ytan är sandblästrad för en skön finish. Byrån är framtagen av italienska företaget Emmemobili och designad av Feruccio Laviani. Kort kommentar, annorlunda och häftig!

(Via Inredningsnyheter.se)

onsdag 14 september 2011

DeLonghi kMix

DeLonghi kMix är en ny serie från DeLonghi. I serien finns även brödrostar och nedan kaffebryggare. Kompakt och stilren kaffebryggare och roligt att det kommer med lite färger och inte bara som oftast i svart. Kaffebryggaren och övriga produkter går att köpa via Amazon.tisdag 13 september 2011

Trä

Lite inspiration i format av mycket trä! Snyggt blir det om man gör det som nedan.


(Via The cool Hunter)

måndag 12 september 2011

Dorotea

Dorotea är en ny serie bestick som är designade av den duktige Monica Förster. Monica har designat besticken för det klassiska företaget Gense, som har så snygga bestick sedan tidigare. Bestickens namn kommer från orten Dorotea där Monica är uppväxt.

(Foto: Monica Förster via inredningsnyheter.se)
Related Posts with Thumbnails