söndag 30 oktober 2011

Nylansering av Holmegaard

Holmegaard kommer under hösten att nylansera en del gamla klassiska serier och bland annat Charlotte Amalie som innehåller nedan vackra ljusstakar. Designern Per Lütken fick inspirationen till dessa ljusstakar med att titta på frugans figur och därav namnet på serien som också är frugans namn.

(Foto: Holmegaard)

lördag 29 oktober 2011

Dagens Selby

Dagens Selby är hemma hos Michael och Hainey Brooke.

(Foto: The Selby)

fredag 28 oktober 2011

Around the Table

Det snygga bordet Around the Table är designat av dansken Thomas Bentzen för Muuto. Bordet är gjort i träslaget ask och kommer att finnas i fler varianter. Snyggt, stilrent, avskalat och klassiskt.

(Foto: Muuto)

torsdag 27 oktober 2011

44 stolen

2012 är det 100 år sedan Finn Juhl föddes och det ska firas med att hans stol 44 kommer att specialtillverkas i 100 exemplar och auktioneras ut hos Bruun Rasmussens auktionshus f o m december. Tillverkare är danska Onecollection. Snygg och läcker stol med en skinnsits som bara kommer att bli snyggare ju mer den används.

(Foto: Onecollection)

tisdag 25 oktober 2011

Betong och plywood

Huset är beläget i Rüti i Schweiz och designat av AFGH. Mestadels så är huset invändigt gjort av betong och plywood, lite annorlunda att använda sig av så mycket plywood och att den är obehandlad. Snyggt men lite känsla av ofärdigt hus.


måndag 24 oktober 2011

Balloons

Lamporna Balloons är designade av Dan Yeffet och Lucie Koldova för designföretaget BROKIS. lamporna har fått sitt utseende från klassiska balonger och reflektorn ska kännas som den flyter fritt. Glasen är handblåsta och den största lampan finns endast i begränsad upplaga!

söndag 23 oktober 2011

Snyggt så det förslår.

Detta riktigt snygga huset i New Canaan är designat av Bassam Fellows. Huset osar 50-talskänsla och har 100% habegär. Även den gamla Mercedesen osar habegär.(Foto: Bassam Fellows)

lördag 22 oktober 2011

Dotter

Min frånvaro på bloggen har berott på att jag har nu kommit hem med min dotter från BB. Ett helt nytt liv börjar och allt är lite omtumlande men underbart. Men nu kommer jag åter att lägga upp nya inlägg och nyheter om vad som händer där ute i inredningsvärlden!

(Foto: Christer)

tisdag 18 oktober 2011

Knit Stools

Dessa fräcka pallar med stickade sitsar är inspirerade av mönstren från koraller. Designern är Claire-Anne O'Brian och hon visar upp dessa på London Design Week!

(Foto: Claire-Anne O'Brian)

måndag 17 oktober 2011

Frisersalong i Birmingham

Så här ska en snygg frisersalong se ut! Denna läckra frisersalong ligger i Birmingham och är designad av Ryan Mc Elhinney.


(Foto: Morten Schjolin)

söndag 16 oktober 2011

Läcker trävägg

Tycker att detta blev en väldigt häftig trävägg efter renoveringen! Annorlunda mönster på en vägg och snyggt!

(Foto via: Design Sponge)

fredag 14 oktober 2011

Orange fungerar fortfarande

Färgen orange hänger fortfarande med som en bra och skön accentfärg i vår inredning. Jag gillar verkligen färgen och det är snyggt mot svart/vit inredning och har en varm och skön kontrast till det svart/vita.  Nedan har ni lite inspirationsbilder.(Via: Design Sponge)

torsdag 13 oktober 2011

Svenskt Tenn nyöppnar på Strandvägen

Den 26 oktober återöppnar Svenskt Tenn på sin klassiska adress Strandvägen 5. Mellan 20:00-22:00 har dom en speciell cocktailbjudning där man kan vinna fina priser. Gå in på Facebook och gilla deras grupp och samtidigt anmäl er till denna kväll!

onsdag 12 oktober 2011

Piani

Den läckra retrolampan Piani deisgnad av Ronan och Erwan Bouroullec för Flos! Känns som skön 60-talsretro är nästa heta i designvärlden.

(Foto: Flos)

tisdag 11 oktober 2011

Mokkasin

Nu när man ska bli pappa så sitter man en hel del och skannar nätet på hemsidor som säljer barnsaker och via Bolaget så hittade jag denna charmiga sida Mokkasin. Väl värd ett besök!

(Foto: Mokkasin)

måndag 10 oktober 2011

Till Verkstan

Ut till verkstan och snickra på nya inlägg! :)

(via Brown dress with white dots)

söndag 9 oktober 2011

Flab Table

Flab Table är ett charmigt bord med inspiration från gamla bordsben men i en helt ny tappning. Snyggt med det gula och svarta i kombination. Bordet har ingen tillverkare än men man kan fråga designern Kenyon Yeh om hur man kan få tag på bordet.

(Foto: Kenyon Yeh)

fredag 7 oktober 2011

Dot

Nu har danska Hay släppt den grymt snygga kudden Dot i nya färger för hösten, mysigt och murrigt. Vill ha!

(Foto: HAY)torsdag 6 oktober 2011

Happy Homes

Beckers Nya Hem har bytt namn till Happy Homes. Ni kanske har sett tv-reklamen för detta och nu har dom också en trevlig inspirationssida där man får nyheter om färg och trender, väl värt ett besök!


(Foto: Happy Homes)
Related Posts with Thumbnails