onsdag 30 november 2011

Madison Street Bike

Snygg, snyggare, snyggast. Måste säga att denna cykel som är designad av Detroit Bicycle Company är nog den snyggaste cykel jag sätt på länge! Se och njut av skönheten. Kan användas som ett konstverk hemma.

(Foto: Detroit Bicycle Company)

tisdag 29 november 2011

måndag 28 november 2011

Hang It All

Den limiterade versionen av Hang It All i svart och valnöt har funnits ett par år och inte tillgänglig i Sverige. Men nu har Olsson Gerthel fått in den i sitt sortiment, så nu finns den lättillgänglig i Sverige. Trevligt och äntligen har den kommit hit. Även en helt svart modell finns att köpa!

(Foto: Vitra)

lördag 26 november 2011

Strömbergs

Nina Strömberg som under några år drivit webbshopen swedishness. Nu har Nina med sin man öppnat en fysisk butik på Sibyllegatan 22 i Stockholm. Nina har verkligen öga för kvalité och säljer endast sånt hon gillar och det syns på utbudet.

(Bild: Strömbergs)

fredag 25 november 2011

Dagens Deconet

Denna läckra 50-talslampa från franska designern Jean Boris Lacroix är till försäljning via Deconet. Denna lampa var inte tillverkad i stor skala så den är rätt ovanlig och för det rätt billiga priset kan man få mycket fin design för pengarna som inte alla har.

(Via: Deconet)

onsdag 23 november 2011

Svarta lampor

Ikväll är det lite idétorka men dessa ger i alla fall lite inspiration och den röda tråden är dom svarta lamporna.




(Via: Fantastic Frank)

tisdag 22 november 2011

P-LC11

Cassina har nu tagit upp tillverkningen av köksbordet P-LC11 designat av  Le Corbusier, Pierre Jeanneret och Charlotte Perriand. Bordskivan är gjord av Carraramarmor, benen av ljusblått gjutjärn. måtten på bordet är, 220cm x 80cm, h. 72cm. Här skulle sex stycken svarta Y-stolar av Hans J Wegner passa ypperligt bra!

(Foto: Cassina, via designnyheter.se)

måndag 21 november 2011

Byggfabriken

Ett litet site tips så här på kvällen är om ni är ute efter nytillverkade produkter som är av gammal stil så är Byggfabriken en bra start. Man kan köpa via deras hemsida eller besöka deras butiker i Stockholm och Malmö.

(Bilder: Byggfabriken)

söndag 20 november 2011

Desert Storm

Lampan Desert Storm är designad av industridesignern Nir Meiri. Idén till lampan och då speciellt skärmen är inspirerad av som namnet anger öknen. Ytan och färgen ger känslan av just sand. Lampan kommer finnas som bord- och golvmodell. Snygg och enkel form och roligt att själva skärmen är satt på mitten.

(Foto: Nir Meiri)

lördag 19 november 2011

Oak & Eddon

I vanliga fall brukar jag inte blogga om väskor och accessoarer för män. Men nu är jag ute efter en ny weekend bag och hittade denna när jag sökte på nätet. Riktigt snygg klassisk stil på väskan och allt är topp kvalité och handgjort. Väskan finns i denna bruna och en svart variant. Väskan heter Oak & Eddon och kommer från Libero Ferrero.




(Foto: Libero Ferrero)

fredag 18 november 2011

Pleat Box

Pleat Box är en inspiration av ett digitalt designat veck på ett klädesplagg och silhuetten som kan skapas i keramik. Xavier Mañosa, en mästerkeramiker från Barcelona ​​och Mashallah designstudio i Berlin. Dom har valt som flertalet designers gör nu att ha insidan behandlad med en metall som ger ett skönt sken. Men vill man lyxa till det så kan man även få insidan i 18 karats guld. Utsidan kan fås i vit keramik, underglaserad röd och grå lera.

torsdag 17 november 2011

Bricks Amsterdam Design

Hittade denna "lya" via Desire to Inspire och jag kände direkt att detta var något att blogga om. Designern bakom detta heter James van der Velden och driver Bricks Amsterdam som skapat denna vånings design. Lägenheten har en härlig mix av möbler och accessoarer i olika stilar. En varm och jordig färgskala som gör det extra mysigt.




(Foto: Bricks Amsterdam)

onsdag 16 november 2011

Moderna troféer

Dessa så kallade moderna troféer har fått sin inspiration från det antika Grekland. Under denna tid hade man dessa kärl till att fylla med exklusiva oljor, kärlen användes under dom grekiska olympiska spelen. Dom här moderna är designade av Nick Ross och Fraser Reid. I dessa snygga kärl på kopparställning kan man använda till blommor eller något annat arrangemang som passar en.

tisdag 15 november 2011

Multibord med 50-talskänsla

The Convertible av Marina Bastianello för Tuttotondo är ett multibord med en härlig 50-talskänsla. På dagen fullfjädrat skrivbord och till kvällen ett vacker matbord för sex personer. Snyggt, klassiskt och med stil.

(Foto: Tuttotondo)

måndag 14 november 2011

Montana Wardrobe

Montana har nu tagit fram en serie skåp som är anpassade för att användas som garderober. Systemet består av fem moduler som kan anpassas helt i din smak, 49 färgval finns också att välja mellan. Som vanligt när Montana gör något är det snyggt!

(Foto: Montana)

söndag 13 november 2011

Söndagsinspiration

Här kommer lite söndagsinspiration. Fika, ät något gott, ta en promenad, ut i verkstan och var lite kreativ eller bara slappa. Alltså gör något trevligt och njut av dagen!








(Foto via: Brown Dress With White Dots)

fredag 11 november 2011

Ljusinsläpp

När man designade detta hus så hade man en grundtanke om att ha ett fint ljusinsläpp och göra mörkare delar ljusa. Det blir snygga effekter om man gör på detta vis och det blir ett fint samspel med resten av huset. En smart sak dom gjort i huset är att när man har långa smala passager så kan det lätt bli mörka, då är det bra med stora fönster för ljusinsläpp. Precis som bild två, tre och fyra visar.






(Foto: Filip Šlapal)

torsdag 10 november 2011

Tourneau

Nu har klocktillverkaren Tourneau kommit med en ny exklusiv klocka i ren och snygg design. Siffrorna kan fås i fler färger annars är den helt svart. Denna klocka har fått namnet Tourneau New York Collection och mitt habegär är 100%.

(Foto: Tourneau)

onsdag 9 november 2011

Hemnet inspiration

Hemnet har nu börjat med en inspirationssida där man slipper leta efter dom där objekten med det lilla extra gällande inredning och boende.

(Bild: Hemnet)

tisdag 8 november 2011

Kismet Tile

Kismet Tile är ett företag som designar och säljer marockansktillverkat kakel och klinker. Plattorna tillverkas på traditionellt vis men med en ny snygg och fräck design.




(foto: Kismet Tile)
Related Posts with Thumbnails