fredag 30 december 2011

Heta Skåne

Läste i senaste numret av Residence och där hade dom ett reportage om en het lägenhet i Skåne och den är riktigt snyggt inredd. Själva lägenheten gör hur mycket som helst för själva inredningen och jag skulle gärna ta denna lägenhet och gå loss med härlig inredning. Vardagsrummet är nog mitt favoritrum med tanke på taket.
(Foto Marcus Lawett)

onsdag 28 december 2011

CPB 2091-serien utökas

Nu kommer Carl Philip med en utökning av den vackra CPB-serien 2091 han designat för MemaGAB. Det nya är en vas och två olika ljusstakar, materialet är äkta silver. Ljusstaken med oval fot kommer endast att tillverkas i 100 exemplar. Snyggt, stilrent och klassiskt.

(Foto: MemaGAB)

måndag 26 december 2011

Lladro figurer

God fortsättning till er alla!

Spanska porslinstillverkaren Lladró har med hjälp av tre designers tagit fram dessa fantasifulla porslinsfigurer. Dom tre designerna är Jaime Hayon, Tim Biskup och japanska studion Devilrobots. Det är samma porslinsföretag som tillverkar Jaime Hayons övrigt fantastiska fantasifulla figurer. Dom stora figurerna kommer endast 250 stycken att tillverkas medan den mindre modellen kommer att finnas i en större serie men varje figur är numrerad och signerad.

(Foto: Llardo)

fredag 23 december 2011

Magno Clock 01

Magno Clock 01 är designad av Wooden Radio. Dom har tidigare varit i ropet med sina handtillverkade radioapparater. Även denna klocka är handgjord och kostar 85 Euro. Varje klocka eller radio som man köper går en viss peng till att återplantera skog i Indonesien. Bra tänk av företaget att även ta ett ansvar för miljön.

(Foto: Wooden-Radio)

torsdag 22 december 2011

Kontor

Håller på att fundera ut en lösning på hur mitt kontor ska se ut framöver och hittade dessa bilder. En del inspiration får man allt med nedan bilder.
onsdag 21 december 2011

Random Light

Nu kommer klassiska lampan Random Light från Moooi i en ny tappning som golvlampa och kommer finnas i tre storlekar. Första varianten av Random Light designades redan 2001 av Bertjan Pot. Den presenteras i januari på en möbelmässa i Köln, säljstart kort därefter.


(Foto: Moooi)

tisdag 20 december 2011

Tapeten Vases

Tapeten Vases är en 3D-tapet som ser ut som en bokhylla full av vaser. Snygg och läcker effekt, tror att göra detta som en fondvägg skulle bli riktigt snyggt hemma. Tapeten är designad av Elitis i samarbete med Rosaria Rattin.

(Foto: Elitis)

måndag 19 december 2011

Detaljer

Lite snygga bilder som med detaljer ger lite inspiration på måndagskvällen.(Foto via: Brown Dress With White Dots)

söndag 18 december 2011

Djurmotiv

East Camp Home har tagit fram en serie snygga kuddar med djurmotiv. Bilderna känns verklighetstrogna och vem vet vad som händer när man lägger huvudet på en av kuddarna.. Kuddarna går att beställas via deras hemsida.

(Foto: East Camp Home)

lördag 17 december 2011

Ny matt variant av klassiska Caravaggio

Ny har Lightyears tagit fram en matt variant av deras klassiska lampa Caravaggio som är designad av Cecilie Manz. Matta färgerna som finns att få är vit, ljusgrå och grå.

(Foto: Caravaggio)

fredag 16 december 2011

Svartvit dröm i Sydney

Detta snygga hus som tidigare har varit en liten livsmedelsbutik är nu en svartvit dröm. Gillar verkligen nivåskillnaden mellan kök och vardagsrum, även bokhyllan med tillhörande stege är en dröm att äga i framtiden. Ägarna har också haft den goda smaken att använda sig av Serge Mouille lampor. För en annan kommer dom endast att bli en dröm men titta på bilder är fortfarande gratis! :) Arkitekter är Ian Moore Architects.


(Foto: Iain D. MacKenzie)

torsdag 15 december 2011

surveillance chandelier

Surveillance chandelier är designad av Stockholmsbaserade humans since 1982. Taklampan är inspirerad av övervakningskameror och tillverkas för hand av designerna själva. Jag tycker det känns som riktiga övervakningskameror och att jag är bevakad även fast jag bara tittar på bilden. Kusligt men fräck design.


(Foto: Tim Meier)

onsdag 14 december 2011

Jasper Morrison shop

Har bloggat om Jasper Morrisons butik tidigare men bilden nedan visar månadens nyheter. Butiken ökar sitt utbud hela tiden och han väljer sköna vardagsprodukter att sälja och helt klart värt ett besök och kanske köpa något fräckt! Nu kan man även köpa den mycket ombloggade lampan Piani.

(Foto: Jasper Morrison)

tisdag 13 december 2011

Tre lägenheter i Paris

Azzedine Alaïa har designat tre lägenheter i Paris som är ett hotell men fungerar som självförsörjande boenden. Man hyr en lägenhet med allt inkluderat och egen ingång, men samtidigt har man lyxig hotellservice. Alla lägenheter är inredda med all tänkbar designgodis från olika epoker. Speciellt för mig i nedan bilder är dom snyggaste lamporna jag vet som har sett dagens ljus och det är Serge Mouille lamporna.


(Foto: © Alexandre & Emilie, Persona production)

måndag 12 december 2011

Ugglan Howdy

Menu har designat denna uggla dom valt att kalla för Howdy. Enligt Menu är Howdy "förenat med visdom och kreativitet i en dekorativ hyllning till det verkligt originella". Riktigt snygg uggla som jag tror kan bli lika klassisk som Kay Bojesens träfigurer. Materialet är av Lindträd och kommer bli vackrare med åren och finns att köpa hos danskdesign.nu.

(Foto: Menu)

söndag 11 december 2011

Är detta framtidens boende?

Är hus på vattnet framtidens boende? Vi i norden har mycket kust och sjöar med möjlighet att bygga dessa hus. Jag skulle inte ha emot att bo på detta vis i framtiden. Varm och jordnära färgskala med hög mysfaktor i detta flytande hus som finns i Vancouver.


lördag 10 december 2011

I höstmörkret

Nu när vintern och mörkret är här med vind och regn så tror jag att det är många som önskar sig ha en eldstad att värma sig vid.(Foto via: RUM)

fredag 9 december 2011

Konst till nya barnrummet

Snart dags att börja inreda dotterns egna rum och det är inte helt lätt att hitta konst till hennes rum som inte är Disney eller något annat kommersiellt. Men nedan tycker jag i alla fall är på rätt väg och jag tror skulle passa i hennes nya rum. Dessa finns att köpa via L'Affiche Moderne.


(Bilder: L'Affiche Moderne)

onsdag 7 december 2011

Mer från Justin Alexander

Här kommer lite mer inspiration från fotografen Justin Alexander.

(Foto: Justin Alexander)
Related Posts with Thumbnails