tisdag 31 januari 2012

Pico Island

Underbart designat hus med bas av svart och vitt, golvet består av ett slipat betonggolv och blir ett snyggt komplement till det svart/vita. Huset är ritat av Sami Arquitectos och finns beläget på ön Pico Island tillhörande Portugal. Möblemanget består av klassiska femtiotalsmöbler. Tycker det är snyggt när man väljer rena trämöbler som bryter av allt svart/vitt. Bland annat ser jag en Yngve Ekström Laminofåtölj.





måndag 30 januari 2012

CH33

Carl Hansen & Son återlanserar en 55-årig trästol av Hans J. Wegner.  Stolen som heter CH33, är en hyllning till enkel design och användning av naturliga material. Designen andas verkligen 50- och 60tal, men känns väldigt aktuell även idag. Stolen var i produktion ungefär fram till 1967 och har sedan dess levt ett liv som attraktivt auktionsobjekt.

(Foto: Carl Hansen & Son)

söndag 29 januari 2012

Vipp kök

Nu har danska Vipp slagit på stort och skapat sitt första hela kök. Jag säger bara W O W. Vad snyggt det är, stilrent, exklusivt och man känner igen kökets design i Vipps övriga produkter. Detta har för mig en vill ha känsla till 100%.





(Foto: Vipp via Hvite Tulipaner)

lördag 28 januari 2012

We never give up

Vi som bor i den del av landet där snön inte är allt för synlig kan denna retrokälke vara något. Som namnet antyder "we never give up" så visar det att snö eller inte så är vi där i backen och åker lite gammaldags kälke. Designer är Szymon Hanczar.

fredag 27 januari 2012

Lite läcker fredagsinspiration

Detta läckra hus som finns i Singapore har en härlig bas av svart och vitt med massiva trämöbler och accessoarer som snyggt bryter av det övriga.






(foto: Rupert Singleton, ImageGarden)

onsdag 25 januari 2012

Trye

Trye är en industriinspirerad pall där stommen är gjuten i järn och sitsen i trä. En rå design och läcker pall som Paul Isabella har tagit fram. Kommer att finnas i hans webbshop inom kort.

(Foto: Paul Isabella)

tisdag 24 januari 2012

Svart/vit inpsiration med gråa nyanser.

I senaste numret av Sköna Hem kommer detta reportage. Daniella och Fredrik som bor i huset har renoverat huset med en snygg svart/vit bas med gråa nyanser och råa material som betong och med en industrikänsla. Huset i Skåne är en gammal hästgård och jag gillar verkligen den här typen av hus med stora fyrkantiga rum med mycket rymd.





(Foto: Daniela Witte)

måndag 23 januari 2012

farming-net collection

Nendo har designat en serie med lampor och accessoarer som heter farming-net collection. Materialet är ett nät som i vanliga fall används att ha som skydd runt buskar och grönsaker. Skärmen ser ut som genomskinligt tyg och lär ge en läcker effekt och roligt att dom använt vanligt trädgårdsmaterial för att skapa serien. I serien finns det vaser, skålar, lådor och nedan lampa.

(Foto: Hiroshi Iwasaki)

lördag 21 januari 2012

Weld Vases

Weld Vases är en läcker serie med handgjorda vaser. Materialet är av återvunnen plast och finns i färgerna vitt och svart. Varje vas varmluftssvetsas och är unikt numrerade. Vaserna känns härligt grafiska och tredimensionella. Designen står Phil Cuttance för.

(Foto: Phil Cuttance)

fredag 20 januari 2012

Lite historia om Superellips

Visst är det roligt när man läser historien om hur en designklassiker uppkommer som idé. Historien i detta inlägg rör klassikern Superellipsbordet av Bruno Mathsson & Piet Hein. Nedan text är tagen från Svenssons i Lammhult.

"Det matematiska bordet. I slutet av 1950-talet fick den danske författaren och vetenskapsmannen Piet Hein uppdraget att lösa problemet med den nya trafikplatsen vid Sergels torg. Tidigare försök hade misslyckats, men Piet Hein konstruerade en superellips som tillgodosåg både trafiktekniska och estetiska krav. Formen inspirerade hans gode svenske vän Bruno Mathsson (1907– 1988), som ansåg att superellipsen också var svaret på ett formgivningsproblem. Även ett bord har ju trafikproblem, resonerade han. Tillsammans skapade sedan de båda herrarna det revolutionerande spännbenet, som både är stabilt och ger bordsskivan en lätt och nästan svävande karaktär. Och bevisade samtidigt att matematik är en skön konst."

(Bild: Svenssons i Lammhults)

torsdag 19 januari 2012

Begränsad Billy 2012

Nu har IKEA visat lite mer bilder på vad som kommer i vår. Klassiska Billy bokhyllan kommer att finnas i nedan grön och gul färg och det roliga med detta är att dessa Billy bokhyllor kommer endast att säljas i en begränsad utgåva. Så vem vet om dessa blir eftertraktade i framtiden som designklassiker.


(Foto: IKEA)

onsdag 18 januari 2012

Lyxigt B&B i Bryssel

Detta lyxiga bed & breakfast The Tenbosch House  är lokaliserat i Bryssel och är fyllt med skandinavisk snygg design. Inte vanligt att man får se sådana här lyxiga B&B, men inte mig emot. Bor där gärna när jag besöker Bryssel.





(Foto: Serge Anton)

tisdag 17 januari 2012

Trendspan från Sefan Nilsson

Trendgurun Stefan Nilsson har gjort en egen analys och span av 2012, gällande färger, tyger och mönster. Läs och njut av Stefans trendspan.

(Foto: Trendgruppen)

måndag 16 januari 2012

IKEA utemöbler 2012

IKEA släpper redan i februari en del av sina nyheter gällande uterummet för 2012. Nytt är att IKEA kommer börja sälja en del utemöbler året runt. Nya serier är Högsten som är en vit underhållsfri plastrotting som är gjord för åretruntbruk. Gungstolen Värmdö som är gjord för ute- och inomhusbruk, väldigt snygg och stilren. Sista bilden visar nya serien Sunderö, som är en slitstark trämöbel i grålaserad furu. En dag som denna så längtar jag verkligen till sommaren när jag tittar på nedan sommarbilder.





(Foto: IKEA)

söndag 15 januari 2012

Nordic Art House

Googlade runt efter lite konst att köpa och hittade till Nordic Art House hemsida. Dom säljer konst och foto i limiterade utgåvor. Dom vill att vanliga människor ska ha råd att köpa exklusiv konst till vettiga priser. Man kan även beställa färdiginramade verk så allt är klart när man får sitt verk. Dom har en hel del godis att välja på, så vem vet om man hittar något att hänga hemma!

(Bild: Daniel Egnéus)

lördag 14 januari 2012

Maskulin inspiration

Så här på lördagskvällen kommer jag med lite maskulin inspiration. Sakerna i sig är inte maskulina utan det är mer färgskalan med svart, grått, brunt, metall och mörkt trä.





(Foto via: Brown Dress With White Dots)
Related Posts with Thumbnails