onsdag 29 februari 2012

Eat and greet

Trendspanaren Stefan Nilsson har startat en ny blogg eatandgreet som kommer ha fokus på mat och trender inom matkulturen. Men även för oss designintresserade kommer det att finnas inlägg om design med koppling till mat! Ska bli väldigt spännande att följa Stefans blogg, för mat är ju ett intresse det med!

(Foto: Carl Kleiner)
(Styling: Evelina Kleiner)

tisdag 28 februari 2012

Mass Light

Mass Light är en taklampa som är designad av danska NORM ARCHITECTS. Lampans bas är gjord av brun marmor och kupan är av glas. Designerna Kasper Rønn och Jonas Bjerre-Poulsen fick inspirationen till Mass Light via alla deras resor till dom stora huvudstäderna och den gatubelysning som finns. Klassisk rund halvmatt glaskula med en järnfot som ser ut som en hatt var deras inspiration till lampan. Gillar denna lampa skarpt och hoppas få se den i butik snart.

(Foto: Norm Architects)

måndag 27 februari 2012

Les Poupées

Les Poupées är det första samarbetet mellan italienska designern Luca Nichetto och franska galleristen Pascale Cottard Olsson med sitt galleri i Stockholm. Kombinationen är en keramisk ljusstake med en glasvas. Varje objekt blandar stilar med rena linjer från finska konstnären och designern Timo Sarpaneva och färgskalan efter italienska mästaren Ettore Sottsass. Siluetten är inspirerad från dom japanska trädockorna kokeshi. Dom kommer att säljas hos galleri Pascale. Mycket läcker form och idé. Säkert kommer dom bli framtida klassiker. Vill ha!

(Foto: Jason Strong)

söndag 26 februari 2012

Nollimages

En av mina favoriter på nätet Nollimages som säljer väldigt snyggt foto och grafik, har nu beslutat att öppna egen butik i Stockholm. På Snickarbacken 7 kommer butiken att husera och man kan köpa bara själva fotot eller få det inramat. Varje bild i butiken kommer endast att säljas i tre exemplar innan det byts ut mot nytt foto. Snart blir det ett besök i butiken!

(Foto: Måns Berg)

fredag 24 februari 2012

PH-lampan

PH-lampan som designades av Poul Henningsen (1894-1967) redan 1926 så måste man säga att detta är en riktigt långlivad klassiker. Nedan har ni lite klassiska bilder på riktigt gamla PH-lampor. Formen sägs vara inspirerad av en kopp, en skål och ett fat staplade på varann. Lampan är inte endast för estetiken, Poul var väldigt intresserad av hur ljuset spred sig och jobbade med denna idé till lampan i nästan 10 år innan den såg dagens ljus. Idag får man betala höga belopp för dessa riktigt gamla lamporna, inte ovanligt att man få ge runt 20 000 kr för en välbehållen lampa. Den PH-lampa som vi alla känner till är PH5 och den kom till 1957/58.


torsdag 23 februari 2012

Ting och konst

Gamla fina ting har precis som bra konst en historia och mening att berätta. Detta ger hemmet en personlig prägel och känsla. Genom att arrangera tingen och konsten tillsammans lyfter man rummet till andra höjder. För att få mer info om produkterna i bilderna, klicka in på Sköna Hem.(Foto: Karl Andersson)

onsdag 22 februari 2012

Mörk köksö VS vitt.

I denna lägenhet som finns i Amsterdam har man lyckats bra med att snyggt bryta av allt det vita med den mörka köksön. Den ger lägenheten mer värme och snygg kontrast mot det vita. Genom att man bryter av med den mörka köksön så skapar man en rumsindelning och får en tydligare bild av rummet.


tisdag 21 februari 2012

Fettisdagen är här

Äntligen är fettisdagen här och målet är att få i sig en semla innan dagens slut. Bild från IKEA Livet Hemma.

(Foto: Roland Persson) 
(Matstylist: Elin Åström/Livet Hemma)

måndag 20 februari 2012

Angenäm

IKEA Livet Hemma har visat en snygg nyhet och det är Angenäm. En serie skålar, fat och vaser som är av hamrad aluminium. Jag gillar verkligen den svartmatta utsidan mot den glammiga insidan, väldigt snygg kontrast och passar perfekt ihop. Formgivaren är Nike Karlsson.

(Foto: Nina Broberg/Livet Hemma)

söndag 19 februari 2012

Slitet och patinerat på Österlen

Har varit på konferens ett par dagar men nu åter till bloggvärlden. Detta väldigt osvenska inredda hem finns på Österlen. Detta hem känns som man förflyttas till franska landsbygden. Roligt att ägaren har lämnat så mycket orört och det känns att själva huset har fått åldrats utan så mycket renovering.
(Foto: Sköna Hem)

torsdag 16 februari 2012

Ape

Ape är en riktigt snygg serie produkter för tilltugg och snacks. Ape är designad av Giulio Iacchetti för Alessi. Vill ha!


(Foto: Max Rommel (lifestyle))

onsdag 15 februari 2012

7th street residence

7th street residence är en luftig våning i New York, designad av Pulltab Design. Gröna växtväggen är väldigt läcker och ger en skön brytning mot det vita. Den vita väggen på bild tre är smart designad med dold förvaring och funktion. Som man ser på bild fyra så fäller man ut matbordet vid behov och kan fälla upp den när man behöver ytan till annat. Snyggt är också den röda accentfärgen som syns när bordet är nedfällt. Bild fem visar ett litet bord som fällts ut! Detta är smart design!

(Foto: Elizabeth Felicella via Contemporist)

tisdag 14 februari 2012

Antikmässan i Älvsjö

Nu på torsdag är det dags igen för den årliga antikmässan i Älvsjö. Denna mässas tema är "Original & Originell". De flesta av dem ting vi ser varje dag säger oss inget, andra får liv redan vid första ögonkastet. Det förklaras ofta med ord som proveniens och patina, eller design och kvalitet. Antikmässan har även tagit fram en iPhone app, så gå in på iTunes och sök på Antikmässan och ladda ner appen. Den visar alla utställare och karta över mässhallen.


måndag 13 februari 2012

Hemma hos, Alketas Pazis.

Alketas Pazis är en avantgardistisk samlare och det syns i hans hem att han gillar saker och mycket är 1900-tals föremål med en industrikänsla. Han har samlat på sig nästan 1000 designföremål och han skulle helt klart starta ett museum.

(Foto: Vassilis Skopelitis via Yatzer)

söndag 12 februari 2012

Atelier

Atelier är ett företag i Los Angeles som tillverkar snygga lampor i gammal industristil. Lamporna är handgjorda så det borgar för god kvalité. Jag gillar verkligen lampor som kombinerar svart och mässing, snygg mix. Vill man köpa så skeppar dom till Sverige. (Foto: Atelier)

lördag 11 februari 2012

Badkar

En grå och kall dag som denna så kan ett skönt och varmt bad vara på plats och ser badkaren ut som nedan så skadar det inte heller.

fredag 10 februari 2012

Rory Dobner

Rory Dobner är en brittisk konstnär som skapar väldigt fantasifulla grafiska verk. Motiven är djur som personifieras i mänsklig form. Man får nästan känslan av Alice i underlandet. Fräckt och annorlunda! Om man vill kan man köpa hans verk från Liberty i London.


(bild: Rory Dobner)

torsdag 9 februari 2012

25 Hours Hotel

Detta måste vara ett av dom mest annorlunda hotell jag någonsin sett men också ett av dom häftigaste. Vilken otroligt skön mix i inredningen. Hotellet heter 25 Hours Hotel och finns i Hamburg och är inrett av Stephen Williams Associates.

(Foto: 25 Hours Hotel via Contemporist)

onsdag 8 februari 2012

NK Inredning

I morse var jag på pressvisning hos NK Inredning. På visningen var Inga Sempé inbjuden av Wästberg, Piet Hein Eek var också med och presenterade nyheter, vilka kommer endast att säljas exklusivt på NK Inredning. Vi fick också stifta bekantskap med Anki Gneib som visade sina väldigt stora ljusstakar som är svarvade av ett specialistföretag i Finland. Sen fick vi även en presentation av ett nytt företag som heter Pieces som betyder delar, bitar, komponenter och samlarobjekt som beskriver idén bakom företaget. Produkterna kommer att spänna över ett stort område och vi lär få se en del olika produkter framöver från Pieces. Första serien heter Trotters och är möbler som innehåller bord och skåp. Materialet är ljust trä, glas och marmor. Gemensamt för möblerna är dom stora runda benen.


(Foto: Bild1: Anki Gneib, bild2: Pieces)

tisdag 7 februari 2012

Nytt från Svenskt Tenn

Svenskt Tenn har under designveckan visat nyheter och det jag fastnade för var spegeln och brickbordet designat av konstnären Eric Ericson. Baksidan är fräckt etsad med ett ansikte och brickbordet har olika bilder och text etsat i skivan. Mycket vill ha känsla i detta!

(Foto: Svenskt Tenn)
Related Posts with Thumbnails