lördag 31 mars 2012

Slide Lamp

Slide Lamp är en läcker bordslampa där tanken är att man automatiskt ska förstå hur man justerar lampan, och ja det är väl rätt tydligt hur man gör! Lampan är designad av Peter van de Water. Lampan finns att köpa på Internal Affairs Shop för runt 2500 kr.

(Foto: Peter van de Water)

fredag 30 mars 2012

Väder..... April.....

Ja nu när det vanliga aprilvädret har slagit sina klor i vårt landskap så kan man alltid drömma till sommaren, värmen, grillen, havet och hängmattan! Trevlig helg alla!
(Foto: Brown Dress With White Dots)

torsdag 29 mars 2012

NYCstreetlife.com

NYCstreetlife.com är en ny svensk hemsida där man kan köpa fotokonst och som namnet anger så är bilderna tagna i New York. Vi svenskar har fattat tycke för fotokonst och vi har också en förkärlek till just New York. Det är grunden till varför hemsidan startades och att erbjuda ett bredare utbud av fin fotokonst än vad andra aktörer gör idag. Hemsidan kommer att utöka utbudet och även i framtiden erbjuda limiterade utgåvor.

(Foto: NYCstreetlife.com)


onsdag 28 mars 2012

Lento

Lento lounge chair och Lento Side Table är två nya produkter från Artek och designade av Harri Koskinen. Dom är gjorda i det klassiska laminerade träet. Det finns även en klädd variant av stolen för den som inte gillar att sitta på enbart en ren trästol. Snyggt och i klassisk Artek stil. För den som har missat det så har Artek en butik i Stockholm på Repslagargatan 11.

(Foto: Artek)

tisdag 27 mars 2012

Pilu lamp.

Pilu lamp har en fräck detalj och det är foten som har en liten annorlunda funktion. Man kan ha foten i två lägen för att justera ljuset. Snyggt designat och fräck lampa. Lampan är designad av Leoni Werle.

(Foto: Leoni Werle)

Påskinspiration från Livet Hemma.

IKEA:s Livet Hemma har skickat ut årets inspirationsbilder för påsken! Ska bli skönt med lite extra ledigt och något gott att äta.(Foto:IKEA Livet Hemma/Roland Persson)
(Foto:IKEA Livet Hemma/Nina Broberg)

söndag 25 mars 2012

lördag 24 mars 2012

Baco

Baco är en lite annorlunda soffa där man kan efter humör och lust byta ryggstödet och även lägga till ett armstöd om så önskas. Läcker idé som Sara Ferrari har kommit på. Soffan är designad för italienska Deco.


(Foto: Deco)

fredag 23 mars 2012

LUNA, nytt för sommaren.

Idag har det verkligen känts som om våren är på väg med stormsteg och inte en dag försent heller. LUNA är en ny serie utomhusmöbler från Derventio Studio. Företaget är rätt nystartat och letar efter återförsäljare, så vi kan hoppas att någon i Sverige tar tag i detta och börjar sälja dessa snygga möbler. Gillar verkligen den runda formen på möblerna, får lite känsla av soffan Favn som Jaime Hayon designade för Fritz Hansen.


(Foto: Derventio)

torsdag 22 mars 2012

Pin Table

Pin Table från Menu är ett nytt bord för utmohus. Tanken är att man bara tar med sig bordet ut i trädgården eller med ut på picknick och sticker ned bordet i marken, enkelt och smart!

(Foto: Menu)

onsdag 21 mars 2012

Woven Collection

2010 så gjorde designern Timothy John detta som ett experiment men han fick så mycket publicitet att han nu kommer att ta denna serie i produktion, dock i en begränsad upplaga. Jag tycker han har gjort möblerna så fräcka med sitt flätade tyg som smiter runt produkterna. Skulle inte ha något emot att ha någon av dessa attiraljer hemma. (Foto via: Contemporist)


tisdag 20 mars 2012

Triwa & Herr Judit

Svenska klocktillverkaren Triwa har i samarbete med Christian Quaglia grundaren av Herr Judit tagit fram en så sjukt snygg retroklocka. Klockan kommer exklusivt att säljas hos Herr Judit och finns endast i 200 exemplar.

(foto: Herr Judit/Triwa)

måndag 19 mars 2012

Envelope Chest

Envelope Chest från Field Day är ett riktigt läckert skrin i ljust trä och med en härlig detalj i det röda låset. Som namnet antyder så liknar fronten ett kuvert, enkelt och så snygg.


(Foto: Field Day)
söndag 18 mars 2012

Maskulin inspiration

Så här på söndagskvällen kommer det lite maskulin inspiration. Tanken med att visa bilder som jag tycker speglar en maskulin känsla är för att visa att det finns killar där ute som gillar inredning och att blogga om det, vi är inte så många där ute i det stora molnet. Sen gillar jag färgskalan i dessa bilder, dom gamla möblerna och accessoarerna. Håll till godo och trevlig kväll.
(Foto via Brown Dress With White Dots)
lördag 17 mars 2012

Pretty Pegs

Nu har det kommit ett företag som heter Pretty Pegs och dom har samma tänk som Bemz men här är det benen som gäller. Pretty Pegs designar läckra och annorlunda ben till soffor och sängar från IKEA:s olika serier.

(Foto: Pretty Pegs)

torsdag 15 mars 2012

Soot

Sideboardet Soot från Svenska Note Design är riktigt läcker. Skåpdörrarna har ett perforerat  fiskbensmönster och övriga ytan på bänken har ett sicksack mönster, snygg effekt. Skåpet är anpassat så man kan dölja sina fula stereoprylar och TV-boxar, insidan är klädd i ljus tall.

(Foto: Mathias Nero)

onsdag 14 mars 2012

Daybed för PJ Furniture

Daybed från danska PJ Furniture i design av Professor Ole Wanscher. Oles arvingar har letat fram en gammal skiss på dagbädden och har nu med PJ Furnitures hjälp börjat producera denna möbel. Den kommer att finnas i valnöt och ek. Snygg, enkel och väldigt skandinavisk.

(Foto: PJ Furniture)

tisdag 13 mars 2012

Tjing! Detta hus tar jag i sommar!

Utanför italienska staden Treia ligger detta underbara hus och jag hoppas jag har första tjing till sommaren. Underbar rå yta inomhus men med all den vita släta ytan så blir det en härlig kontrast. Det råa industriköket passar perfekt in och utomhusköket är något jag drömmer om att ha i framtiden. Arkitekter är Wespi de Meuron.


(Foto: Hannes Henz)

måndag 12 mars 2012

Babushka-burk

Babushka-burk är framtagen för Nordiska Galleriets egna sortiment och är designad av demon designern Monica Förster. Burkarna tillverkas för hand i Habo som ligger en bit väster om Vättern. Burkarna kan köpas tillsammans som en enhet eller var för sig. Gillar verkligen färgvalet på dessa burkar, metall möter pastell.

(Foto: Nordiska Galleriet)

söndag 11 mars 2012

Fritz Hansen & Paul Smith

Fritz Hansen har tillsammans med designern Paul Smith tagit fram tyger som ska kläs på Fritz Hansens mest klassiska stolar. Vi kommer kunna se svanen, ägget och grand prix av Arne Jacobsen samt PK22 av Poul Kjaerholm i Paul Smith skrud. Tyget finns i sju mönsteralternativ och elva olika färgkombinationer.(Foto: Fritz Hansen)

fredag 9 mars 2012

IKEA PS 2012

Igår var jag på en pressvisning om IKEA nya PS serie för 2012. Serien innehåller 46 produkter skapat av 19 designers. När IKEA började jobba med ny PS serien så lät IKEA designerna gå igenom alla tidigare kataloger i IKEA historia för inspiration. Detta gjorde att många av produkterna har fått inspiration från tidigare IKEA möbler. Retrotrenden som varit i några år fortsätter i den nya PS serien. Mycket spännande och intressanta produkter fick vi se.

 Design Ehlèn Johansson
Design Wiebke Braasch
 Design Lisa Norinder
Design WIS Design
(Foto: Mixathem)

onsdag 7 mars 2012

Aluminium Group Chair

Klassiska kontorsstolen Aluminium Group Chair som är designad av ikonparet Charles och Ray Eames, har ny återlanserats som en utomhusstol. När stolen lanserades 1958 så fanns den redan då i en utomhus variant men det blev aldrig någon säljsuccé. Men nu har Herman Miller hittat ett vädertåligt tyg som gör att dom nu lanserar denna klassiker för utomhus. Snygg, läcker och jag vill ha den på min uteplats.

(Foto: Herman Miller)

tisdag 6 mars 2012

InBetween

InBetween är ett hus i Nagano, Japan och är ritat av Koji Tsutsui & Associates. Allt som oftast när vi ser hus med så mycket trä invändigt så backar stort sett 100% av oss och tycker att det var på tok för mycket. Men i detta hus fungerar verkligen allt detta trä inomhus. Det jag tror är det som gör att jag är beredd och gilla detta hus är den moderna designen på huset, betonggolvet och dom stora fönsterpartierna som ger huset ett väldigt modernt språk och utseende.
(Foto: Iwan Baan)
(Via: Contemporist)
Related Posts with Thumbnails