fredag 29 juni 2012

The Burning House

Kvällens boktips är The Burning House. Boken är sprungen från bloggen med samma namn. Bloggen bygger på att läsarna skickar en bild på vad dom skulle ta med sig om huset brinner. Mycket härliga och humoristiska bilder med ofta sköna ting! Adlibris kommer att sälja boken för endast 123 riksdaler.


torsdag 28 juni 2012

The Ghost of a Chair

The Ghost of a Chair är en riktig kuslig stol. Man får verkligen känslan av att detta är ett spöke till stol. Otroligt fräck design och säkert ett samtalsämne vid nästa middag! Materialet är ett 4 millimeters polyesterark som med öm hand och high-tech teknik skapar denna effekt. Designen står Valentina Gonzalez Wohlers för.

 (Foto: Valentina Gonzalez Wohlers)

onsdag 27 juni 2012

Syuro

Dessa snygga boxar i koppar och mässing är handgjorda i Japan av Syuro. Vilken snygg patina dom kommer få med åren och verkligen kommer ge en härlig charm. Man kan köpa dom via Muhs Home.

(Foto: Syuro via Design Sponge)


måndag 25 juni 2012

IBM-klocka

Om man känner att man vill ha lite jobbkänsla hemma så kan man nu köpa en nylansering av den klassiska IBM-klockan från 60-talet. Den är nu handgjord och är exakt som klockan såg ut och fungerade på 60-talet. IBM har samarbetat med Schoolhouse Electric & Supply Co om att tillverka och sälja klockan. Man kan via deras hemsida också köpa klockan.

(Foto: Schoolhouse Electric & Supply Co)


söndag 24 juni 2012

Masonitkök

Bolaget säljer detta radhus och ägarna har varit fräcka att skapa ett eget kök med masonitluckor. T o m fläkten så är kåpan gjord av masonit, det ger en ofärdig känsla men ändå så rätt. Fräckt och annorlunda.
(Foto: Bolaget)

onsdag 20 juni 2012

Fig Tree Pocket House 2

Gillar verkligen färgskalan ägarna har valt till detta hus. Vita väggar det grå/svarta stengolvet och trädetaljerna rund fönster, dörrar och på vissa väggar. Grymt snygg kombination. Härligt att man kan öppna upp huset så mycket för att bygga ihop ute och inne. Rolig idé är också att man i huset har byggt en öppning där man planterat fikonträd.
(Arkitekter: Shane Plazibat Architects)

måndag 18 juni 2012

Maskulin inspiration

Tänkte börja veckan med lite maskulin inspiration!

(Foto via: Brown Dress With White Dots)

fredag 15 juni 2012

Julia Hetta på Fotografiska

Julia Hetta är en fotokonstnär med framtiden för sig. Hennes bilder är raffinerade med färger och struktur som lockar ögat och förvandlar modefoton till bilder som påminner om målningar av dom stora gamla mästarna. Utställningen pågår mellan 29 maj och 1 juli 2012 på Fotografiska. Har missat detta så jag är lite sen med detta inlägg men när jag såg bilderna var jag bara tvungen att göra det.

(Foto: Julia Hetta)

torsdag 14 juni 2012

NÄTVIDE

NÄTVIDE är en ny textilserie från IKEA i en begränsad utgåva. Kollektionen innehåller tolv kuddar och kuddfodral i olika mönster, färgställningar och material. Designen står Anna Efverlund och Maria Vinka som fritt valt och bearbetat mönster från IKEAs arkiv. De har lagt till, dragit ifrån och skapat något helt nytt. Inspirationen kommer från resor, olika kulturer och möten med människor. Säljstart 15 augusti, så då är det först till kvarn som gäller.


(Foto: IKEA)

onsdag 13 juni 2012

Inspirerande sommarbilder.

Tänkte så här på kvällen inspirera med lite fina sommarbilder från Ikea Livet Hemma. Nu närmar sig semestern med stormsteg för dom flesta av oss och jag tror alla längtar till den oerhört mycket nu! Fina dagar med middagar ute, skönt sommarhäng i en hängmatta och umgås med vänner.(Foto: Ikea Livet Hemma)

tisdag 12 juni 2012

Hans J Wegners barstol

Carl Hansen & Son börjar spotta ut gamla klassiker som inte varit i produktion på länge och på tur nu är Hans J Wegners gamla fina barstol. Sitsen är av mjukt skinn och benen kan fås med betsad eller svartlackerad ek och i lackerad eller oljad valnöt. Som man kan se på bilden så passar den utmärkt till deras andra klassiker Y-stolen.

(Carl Hansen & Son)

söndag 10 juni 2012

Bistro

Jag är en kaffemänniska av stora mått och tänkte nu börja göra kaffe med en kaffepress. Den vi oftast ser är den klassiska presskannan Chambord från Bodum. Men jag var ute på nätet och letade efter olika kaffekannor hittade jag denna klassiska och otroligt snygga presskannan. Kannan är designad av Nick Munro och inspirationen kom från en cykelpump från 1930-talet. Kannan finns att köpa på Moderna Museet i Stockholm eller via deras webbshop! Denna ska jag ha!

(Moderna Museet)

torsdag 7 juni 2012

Tree i nya färger

Klassiska klädhängaren Tree har nu lanserats i fem nya färger av Swedese! Snygg och fräsch uppdatering! Finns att köpa på Svenssons i Lammhult.

(Foto: Swedese)

onsdag 6 juni 2012

Pussyluskan

Höganäsgruppen har börjat med en vågad serie konst och först ut är Brohemia som designat denna vågade tavla kallad Pussyluskan. Konsten är provokativ och på ett mörkt humoristiskt sätt tolkar Höganäsgruppen sin viktigaste grundvärdering, dvs ”Made in Sweden”. Upplagorna finns endast i 99 exemplar och signerade. Man kan köpa konsten via Höganäsgruppens hemsida.

(Foto: Höganäsgruppen)

måndag 4 juni 2012

Villa Roces

Detta ovanliga och avlånga hus har många annorlunda detaljer så som placeringen av poolen, den 50 meter långa betongväggen på baksidan, dom ovanligt höga dörrarna och en ramp inomhus. Men ack så läckert detta hus är. Think outside the box! Arkitekter är Govaert & Vanhoutte.

(Mer bilder: Dezeen)


söndag 3 juni 2012

Kvällens maskulina inspiration

Det var lite tunt med nyheter så jag tänkte bidra med lite maskulin inspiration igen! Har fått några kommentarer från tjejer som gillar det maskulina inläggen och det är kul att även det går hem hos er tjejer! :)

(Foto via: Brown Dress With White Dots)

fredag 1 juni 2012

Kubus blir även Circle

Klassiska ljusstaken Kubus får tillökning med Circle 3 och Circle 6 som är en rund version av den gamla klassikern. Kubus designades av Mogens Lassen för över 50 år sedan.

(Foto: By Lassen)
Related Posts with Thumbnails