torsdag 29 november 2012

Dagens Dansk

Hittade denna snygga lägenhet från Hellerup utanför Köpenhamn. Typiskt snygg dansk avslappnad inredning till en riktigt snygg lägenhet.





(Foto: Heidi Lerkenfeldt)

onsdag 28 november 2012

Natural Spirit

Montana har tagit fram ett nytt system där det enda som styr är den yttre ramen i det här fallet är det sockelns storlek som sätter gränser. Du kan välja alla typer av moduler ur deras nya serie för att bygga denna hylla som dom kallar Natural Spirit. Snyggt som vanligt när Montana kommer med något nytt!

(Foto: Montana)

måndag 26 november 2012

Dagens Selby

Dagens Selby kommer från arkitekten Gerog Heinrichs lägenhet. Härlig blandning av stilar med Art Déco, sliten industri, funkis och 50-tal som bas. Den färgstarka grafiska konsten kontrasterar bra mot all den vita färgen på väggarna och passar bra in i dom olika stilar Gerog har inrett sitt hem med.








(Foto: The Selby)



fredag 23 november 2012

Borrego Springs Eternal

Här kommer ett inspirerande hus från 50-talet och det mesta i inredningen är från perioden. Mahogny är den röda tråden genom hela huset och är rätt påtaglig men känns som det funkar bra i detta färcka hus. Trevlig helg!





(foto: Dwell)

onsdag 21 november 2012

Gueridon av Serge Mouille

Min stora favoritdesigner gällande lampor är fransmannen Serge Mouille. Hans lampor från 50-talet är rena poesin av snygga lampor, egentligen är det konstverk som "råkar" ha belysning. Priset på originalen idag är där efter. Men nu har det franska företaget Mouille fabriken börjat nytillverka klassikern Gueridon igen, även denna lampa är handgjord med samma kvalité som dom gamla originalen. Alla lampor som Serge har designat är vackra så även denna klassiker som nu finns att köpa. Tyvärr har jag inte hittat någon affär i Sverige som säljer denna men väl den danska butiken Rue Verte Plus.

 (Foto: Mouille fabriken)

måndag 19 november 2012

Modo

Ja nu är det inte hockeylaget Modo jag ska blogga om. Men väl bordslampan Modo av Jason Miller som är Über snygg. Kul idé där själva glasskärmen känns som glödlampan, snyggt också att skärmen är rökfärgad som lär ge ett behagligt sken. I dessa tider då alla glödlampor ska vara energisnåla och bättre för miljön så är det skönt att se att det dyker upp mer och mer glödlampor i old school design som glödlampan i denna bild.

(Foto: Jason Miller)

fredag 16 november 2012

Beckers Symfoni ultramatt

Beckers färg Symfoni ultramatt är ny för säsongen och ska ge en exklusiv kulörupplevelse. Just denna kulör heter Gråsten 580 och är hur snygg som helst. Denna kan gärna fastna på mina sovrumsväggar och få skapa en härlig stämning.

 (Foto: Beckers)


torsdag 15 november 2012

Ice Cube i Eames fotspår

Rapparen Ice Cube har ett förflutet att studera arkitektur och han gillar paret Eames design, nedan har ni en kort film där Ice Cube går igenom parets designade hus.

onsdag 14 november 2012

Kök i bara mässingen

Under en period nu så har det kommit många produkter som är gjorda i olika metaller så som koppar, mässing, aluminium, järn m.m. Så varför inte ta det ett steg till och ha sina köksluckor i mässing. Rätt läckert måste jag säga. Fläktkåpan har en inbyggd belysning och döljer en imkanal. Bänkskivan och hyllan är av vit marmor. Snygg kontrast är också skrivbordslampan som bryter av den vanliga köksbelysningen.

(Foto: Johan Carlson)

tisdag 13 november 2012

Mörk och mystisk dukning..

Nu i höstmörkret så kan det vara på plats med en lite annorlunda dukning som genast skapar diskussioner från era gäster. Jag hade gärna överraskat med en sådan här dukning om jag hade tillgång till denna rekvisita. Jag gillar speciellt porslinet på sista bilden. För att läsa mer och få en lista på vart man kan köpa rekvisitan så klicka här.









tisdag 6 november 2012

Nytt från One Nordic

Designstudion One Nordic har kommit med ett par nya produkter och det är en snygg pall som heter Pal stool och har ett kraftfullt utseende men samtidigt känns det lätt och smidigt. Designat pallen har Hallgeir Homstvedt gjort. Sen har dom tagit fram tidnings och bokstället Vero shelf, snygg och smart lösning på hur man kan ställa och visa böcker. Denna kan även användas som en klädställning om man vill det, designern bakom är Mikko Halonen. Både hyllan och pallen går att köpa via deras hemsida.


(Foto: One Nordic)

måndag 5 november 2012

Nylansering av Kaiser Dell

Inom kort kommer Fritz Hansen med en nylansering av nedan gamla industrilampan från Kasier Dell. Jag har själv på skrivbordet hemma en gammal originallampa av denna modell. Riktigt snygg är den på bordet, är supernöjd. För ett par år sedan återlanserade Fritz Hansen den klassiska så kallade executive lampan 6631 från Kaiser Dell, som också den är en höjdare. Designern bakom lamporna hette Christian Dell och han designade dessa redan på 1930-talet i den så kallade Bauhaus-stilen.

(Foto: Fritz Hansen)

fredag 2 november 2012

Halloween

Trick or Treat! Njut av Halloween och helgen med familj och vänner!


torsdag 1 november 2012

1:Face Watch

1:Face Watch är en läckert designad klocka i olika färger. Det som gör detta lite speciellt är att varje klockas färg har en betydelse och delar av priset går till en välgörenhet. Köp den färg på klocka som skänker pengar till en välgörenhet som ligger dig varmt om hjärtat! Snygg idé på en snygg och fräck klocka. Vill du köpa en snygg klocka och stödja ett gott ändamål, köp den här.



Related Posts with Thumbnails