onsdag 30 januari 2013

Up

Up är en lampa dsignad av Mattias Ståhlbom från TAF för danska Muuto. Skärmen går att rotera för att rikta ljuset åt det håll man önskar. Genom att rotera skärmen kan man också styra den ljusstyrka man vill ha i rummet. Enligt Mattias är lampan designad för att ge ett mysigt ljus och som leker med skuggor.

(Foto: Muuto/TAF)

tisdag 29 januari 2013

måndag 28 januari 2013

Ny guide San Francisco

Nu kommer nästa guide ut från Ehrenstråhle & Wågnerts. 2013 Guide to San Francisco. Roligt att det är just den stan som dyker upp. I San Francisco har jag släkt och spenderat en del tid i. Kan bara säga ett det är en otroligt vacker stad som verkligen är väl värt ett besök om man ska till västkusten! Finns att köpa hos Länna Möbler.

(Foto: Ehrenstråhle & Wågnerts)

fredag 25 januari 2013

Underbar Parisvåning

WOW. Vilken underbar våning i Paris! Härligt färgtema som går igenom hela våningen. Snygg blandning av nytt och gammalt. Nätta möbler möter grova möbler samt olika epoker. Våningen andas kvalité och känsla för vad som funkar ihop.










tisdag 22 januari 2013

Sibast

Sibast är en snygg pinnstol som designades på 50-talet av den för oss rätt okända designern Helge Sibast. Nu har hans barnbarn Ditlev Sibast startat upp förteget och återlanserar denna snygga stol. Har inte hittat någon återförsäljare i Sverige än men dom välsorterade affärerna lär ha denna i lager framöver.


(Foto: Sibast)

torsdag 17 januari 2013

Pop Up vid Stockhom Design Week

Snart öppnar Stockholm Design Week sina portar och under den veckan kommer Form Us With Love och Note Design ha var sin Pop up butik med spännande inredning. Dom samarbetar även med fler designföretag så det kommer finnas mycket att titta på och köpa i butikerna! Dom är öppna mellan 4 februari och 10 februari. FUWL har sin butik på Birger Jarlsgatan 15 och Note Design har sin vid strandhuset som ligger vid gamla LUMA fabriken i Hammarby Sjöstad.





tisdag 15 januari 2013

MMXII köket

MMXII köket som kallas för Souvenir of the Last Century är ett rått, avskalat kök i återanvänt stål och marmor. Gillar verkligen detta råa kök med kombinatinen av materialen. Både stålet och marmorn har spår efter tidigare brukare. Se bara hur dom skapat spiselementen, rena konstverket! Design Nucleo.



(Foto: Nucleo)



måndag 14 januari 2013

Walk-In Wardrobe

Walk-In Wardrobe kan vara alternativet till walk-in closet för oss som inte har plats med den större varianten. Riktigt snygg är garderoben och jag gillar dom stora hjulen som ger skåpet en lite extra touch. Designern bakom skåpet är Hosun Ching.



(Foto: Hosun Ching)

torsdag 10 januari 2013

Ferm living vår/sommar 2013

Nu har Ferm Living släppt sin vår/sommar katalog för 2013. Följ länken här, så kommer ni till online katalogen.Som ni ser på bilderna är det en del svart/vit mönstrat som gäller till våren.





(Foto: Ferm Living)






Objects Nomades Louis Vuitton

Louis Vuitton har med hjälp av stjärndesigners tagit fram en del möbler och accessoarer. Se nedan film på lite exklusiva nya produkter från LV.


(Läs mer här)

onsdag 9 januari 2013

Gingko Mobile

Var ute och surfade efter lite nytt att inreda hemma med och hittade denna kopparmobile som heter Gingko. Gingko är ett träd och mobilen ska liknas dess blad. Snyggt att se en mobile i annat material än papper. Kan tänkas att hängas upp hemma och finns att köpas här.


tisdag 8 januari 2013

Olab

Olab är en charmig lampa som ska likna en ballong och där den lilla blå strömbrytaren ser ut som en liten pump som ska "pumpa" upp ballongen! Rolig idé och snygg är den också! Designer är Grégoire de Lafforest.

(Foto: Grégoire de Lafforest)

måndag 7 januari 2013

Pix

När jag såg bilden på dessa färgglada sittpuffar blev jag glad och av någon anledning längtade till våren. Puffen har funnits i ett par år men nu kommer en uppdaterad variant för utomhusbruk! Ett par av dessa i trädgården skulle förgylla gräsmattan eller uteplatsen! Designen står Ichiro Iwasaki för, namnet är Pix och producent är Arper.

(Foto: Arper)

söndag 6 januari 2013

Renoverad lya i Habitat 67

Denna smakfullt renoverade lägenhet ligger i det speciella området Habitat 67. Habitat 67 är ett område designat på 60-talet av Moshe Safdie och ligger i Montreal. Lägenheten genomsyrar en skön blandning av nytt och gamla klassiker, färgtonen i hela lägenheten. Läs mer på Wiki om området och även bilder.







(Foto: Alexi Hobbs)

torsdag 3 januari 2013

Up Balloon Coffee Table

Up Balloon Coffee Table är ett fräckt och litet annorlunda vardagsrumsbord. Illusionen är att ett antal ballonger håller upp bordsskivan. Får lite känslan av 80-talets kreativitet. Designat av Duffy London.

(Foto: Duffy London)

tisdag 1 januari 2013

New York 2013

Om ni missade så har ni nu chansen att lägga vantarna på det otroligt populära trycket New York i en 2013 version med 56 uppdateringar sen 2010 versionen. Denna ska inte ses som en kopia utan en uppdaterad version. Finns att köpa på Länna Möbler eller via deras hemsida.

(Design: Ehrenstråhle & Wågnert)
Related Posts with Thumbnails