torsdag 28 februari 2013

NaMu chair

NaMu chair är en riktigt snygg stol som andas danskt 50-tal. Snudd på nästan för mycket lik dom danska stolarna och speciellt Hans J Wegner. Skulle dock gärna ha denna stol hemma vid köksbordet. Designer är Koreanska Peter Yong Ra.



(Foto: Peter Yong Ra)




tisdag 26 februari 2013

Vinge

Vinge är ny lampa från Örsjö och designad av Note. Det fiffiga med lampan är dess vinge på foten som fungerar som en dimmer. Snurra vingen 180 grader runt sin axel för att anpassa ljusstyrkan!

 (Foto: Örsjö)


måndag 25 februari 2013

Sommarhus i dom djupa skogarna

Denna gamla gård ägs av ett danskt designerpar som gjort en grundlig renovering av gården, och använder det som ett sommarhus. Jag gillar enkelheten och den avslappnade stilen.





 (Foto: Åke E:son Lindman via Dwell)





onsdag 20 februari 2013

Nu längtar jag till sommaren

När jag såg dessa bilder på detta sommarhus i Portugal så var längtan stark till sommaren. Underbart avskalat hus, med enkel form och fokus på avkoppling. Det jag gillar med huset är alla dess dörrar som leder ut, som ger så mycket ljus och fräsch luft genom huset.





måndag 18 februari 2013

Bruno Mathsson återlanserar

Tre återlanseringar från Bruno Mathsson International AB. Henry Thelander var en trogen assistent till Bruno under flera decennier. Nu är det Henrys söner som driver Bruno Mathsson International AB, och jobbar med att bevara och återlansera Brunos arv till designvärlden. Tidlöst och kommer fungera decennier framöver!

 Lounge stolen 1936
 Annika 1936
 Berlin dagbädd 1965


fredag 15 februari 2013

Wall & Deco

Från Wall & Deco kommer denna grymt snygga tapet. Den känns verklighetstrogen som det är en riktig hylla på väggen med alla saker. Se även en snygg video dom gjort över deras nya tapeter här.

(Foto: Wall&Deco via Yatzer)

torsdag 14 februari 2013

Alla hjärtans dag!

Ha en bra Alla hjärtans dag! Nu bär det av till Antikmässan för att förhoppningsvis fynda lite!

(Bild: Svenssons i Lammhult)

onsdag 13 februari 2013

VIPP Table

VIPP har nu gett sig in i möbelbranschen också med detta snygga matbord, VIPP table. Snyggt med det mattsvarta stommen (finns även med vit stomme) och träskivan i obehandlad och återanvänd teak.

Mått.
L/W/H i cm: 250 / 95 / 72.


(Foto: VIPP)


tisdag 12 februari 2013

Elna

Elna är nytt charmigt bord från Gärsnäs. Jag gillar verkligen bordets enkelhet och den finurliga bygel som gör en extra effekt och passar bra som handtag för att bära med sig bordet dit man önskar. Har även börjat gilla detta ljusa träslag ask på möbler. Elna är ett litet sideboard men det finns även i tre andra storlekar som soffbord och då utan bygel. Bordet är designat av Thomas Sandell. Bordet har nominerats till snyggaste bordet av Plaza Magazine.

(Foto: Gärsnäs)

söndag 10 februari 2013

Eget rum

Denna lite annorlunda byggnad är till för att få en lugn stund och bara koppla av med naturen som inspiration. I dessa tider med stress och jäkt så skulle dom flesta av oss kanske ha behov ett rum med denna funktion.




(Foto och läs mer via: dezeen)

torsdag 7 februari 2013

Etch Web

På pågående möbelmässan i Stockholm presenterar Tom Dixon den ny taklampan i Etch-serien. Det är en stor lampa på 60 cm i diameter som har internets nät liknande mönster. Materialet är i högglansigt rostfritt stål. Tack vare mönstret avger lampan ett härligt sken som speglar sig i den glansiga ytan! Riktig snygg lampa som skulle se bra ut hängandes ovanför vardagsrumsbordet!

(Foto: Tom Dixon)

tisdag 5 februari 2013

The Balcon Collection

The Balcon Collection är en samling fräcka små hyllor som kan användas för smått-och-gott. Varför inte i hallen eller i badrummet och använda hyllorna för alla det dagliga småsakerna. Designen står Inga Sempé för och Moustache tillverkar.

(Foto: Moustache)

måndag 4 februari 2013

Silo

Silo är en ny lampa från Zero. Lampan har en silhouette av den klassiska spannmålssilon, en minimalistisk pendel med en industriell känsla. Designen av lampan står Note Design Studio för. Jag gillar verkligen den enkla formen och att dom har satt strömkabeln på sidan som gör att kabeln får en snygg  effekt kring lampan.

(Foto: Zero)

fredag 1 februari 2013

Trevlig Helg

Detta är en av dom snyggaste vinterbilder jag sett! Kontrasterna mellan svart och vitt, mannen i svart och dom vita svanarna i det svarta vattnet.Läckert!


(Foto: Marcin Ryczek via Yatzer)
Related Posts with Thumbnails