onsdag 29 maj 2013

Ilse

Den grymt snygga vasen Ilse från Georg Jensen har nu kommit i en limiterad version i koppar! Som namnet kan tyda så är det Ilse Crawford som designat denna vas. Vill ha!

(foto: Georg Jensen)

måndag 27 maj 2013

Orient lamp

Danska Lightyears har nylanserat klassiska Orient lamp som designades redan 1963 av Jo Hammerborg. Som original från 60-talet fanns den i koppar, mässing och krom, men nu kommer den endast finnas i koppar och två storlekar. Läcker form och passar in i dom flesta miljöer.

 (foto: Lightyears)

torsdag 23 maj 2013

Habitat öppnar i Stockholm

I mitten av augusti kommer det engelska inredningsföretaget Habitat öppna upp sin första butik i Stockholm på PUB. Det är samma ägare till R.O.O.M som kommer driva den nya butiken. Kommer vara väl värt ett besök! Klicka in på deras sida och botanisera deras utbud.

(foto: Habitat)


tisdag 21 maj 2013

Inspiration till salu

Hittade denna läckra lägenhet som nu säljs av Eklund Stocholm New York. Lägenheten ligger på Tegnérgatan i Stockholm och är på över hela 500 kvm. Eget biorum och varför inte ha en skateboardramp i källaren. Lägenheten är smakfullt inredd med olika stilar och epoker. Gillar också öppningen mellan två av planen för att få ner ljuset så mycket som möjligt.





 (foto: ESNY)






måndag 20 maj 2013

Bordet 70/70

Bordet 70/70 är designat av TAF för Muuto. Ett minimalistiskt bord som har två gjutna ramar som ben, vilket skapar den minimalistiska känslan. Det är just benen som har måtten 70/70 som gett bordet dess namn. Även fast bordet har sin enkla geometriska form, känns det genomarbetat och med en skandinavisk stilsäkerhet.

(Foto: TAF/Muuto)

torsdag 16 maj 2013

Japan Handmade Collection

Japan Handmade Collection är ett samarbete mellan ett antal japanska hantverksföretag från Kyoto och det danska företaget OeO. Hela servisen är handgjord i koppar, mässing och på ett traditionellt japanskt vis! Skandinavisk enkelhet möter japansk precision. Snyggt!

(foto: OeO)

tisdag 14 maj 2013

Skrivbyrå Nota

Denna skrivbyrå vid namn Nota är en ny variant av den klassika chiffonjen. Snygg och enkel i stilen, passar in i alla miljöer. Passar även utmärkt om man bor litet eller bara vill kunna stänga in allt skräp som annars ligger framme på skrivbord. Designat Elisabeth Lux för e15.

(Foto: e15)

söndag 12 maj 2013

Maskulin inspiration

Så här på söndagskvällen kommer jag åter med ett inlägg som jag brukar kalla för maskulin inspiration. Tanken är inte att detta ska vara endast för män utan alla som gillar inspirerande bilder med en maskulin touch.








(foto: via Convoy)

tisdag 7 maj 2013

Molded Wood Side Chair

Den allt så klassiska Molded Plastic Chair som varit en ikon i designvärlden har kommit i en uppdaterad version. Nu har Herman Miller för första gången tagit fram en version där sitsen är gjord av trä. Den kommer finnas i tre olika trä alternativ, vit ask, valnät och palisander. Snyggt så det förslår!

(Foto: Herman Miller)

måndag 6 maj 2013

Inspiration till salu

Nu säljs denna lägenhet via Alvhem. Lägenheten är avskalad och känns som den är möblerad med endast det man gillar och man håller det enkelt och sparsmakat! Gillar den egenhändigt gjorda klädhängaren i sovrummet, snygg och så enkel lösning.






(Foto: Alvhem)









torsdag 2 maj 2013

Projekt 365 av Le Corbusier

Denna lampa har inte lämnat ritbordet förens nyligen då Charles-Édouard Jeanneret hittade en ritning från Le Corbusiers samling av ritningar! Le Corbusier ritade denna lampa till en domstol redan 1954, men blev som sagt aldrig verklighet. Läcker mattsvart industrilampa som känns väldigt aktuell idag. Finns som vägg- och taklampa.


(foto: Charles-Édouard Jeanneret)

Related Posts with Thumbnails