torsdag 19 december 2013

Light Container

Light Container är en ny serie lampor designad av Martin Azua. Lampan är gjord med en svartmålad stålram och själva lampskärmen är handblåst i glas. Lampan finns i tre storlekar och kommer att göras i 5000 exemplar endast. Upphängningen av lampan ska ge illusion av att den svävar i luften. Läcker effekt och snygg lampa!

(Foto: Martin Azua)


onsdag 18 december 2013

Karuselli

I början av nästa år återlanserar Artek designikonen Karuselli. Stolen designades av Yrjö Kukkapuro 1964. Perfekt ergonomi och riktigt skön att sitta, förutom att den snygg och cool i formen. Under nästa år kanske vi får se mer av 60-talets designikoner återlanserade. Spännande år har vi framför oss!

(Foto: Artek)


söndag 15 december 2013

Toward

Toward är en ny soffa från danska Erik Jörgensen och är ritad av Anne Boysen. Designen har kommit till genom att kombinera funktionerna för fåtölj, schäslong och en tete-a-tete-soffa. Soffan har en sammanhållen dyna och två ryggstöd i olika storlekar. De två lösa kuddarna skapar många möjligheter olika arrangemang.

(Foto: Erik Jörgensen)

torsdag 12 december 2013

Semi-wrinkle washi

Semi-wrinkle washi är en ny designad lampa från Nendo. Lampan är handgjord och framtagen för japanska pappersföretaget Taniguchi Aoya Washi. Pappret är handgjort i ett stycke i 3D format. Pappret blötläggs och läggs över lampskärmens ram för att sen lufttorkas. Tycker lampan är jättesnygg och lite poetisk i sitt uttryck.

(Foto: Nendo)

tisdag 10 december 2013

Inspiration till salu

Döbelnsgatan säljs nu denna fräcka lägenhet av Fantastic Frank. Skön blandning och mix av stilar men med gemensam färgbas.





(Foto: FantasticFrank)

tisdag 3 december 2013

Sommarhus att drömma om

AH#002 är ritat av Claesson Koivisto Rune för Arkitekthus. Huset skriker jag vill ha! Härlig och luftig planlösning, perfekt för ett sommarhus. Omgivningen som detta hus står på är ju inte helt fel att vakna upp till på  morgonen.





(Foto: Arkitekthus)





Related Posts with Thumbnails