torsdag 27 februari 2014

Beat Light i nya varianter

Beat Light har blivit en succé för Tom Dixon och slutet på förra året skrapade han bort den svarta utsidan och släppt en ny variant som heter Beat Brass Light och är då helt i mässing. Nu till Milanomässan kommer det en grå variant med en silvrig insida. Även bord och golvlampor presenteras i serien. Den svarta golvlampan är en stark kandidat att få flytta hem. Jag gillar verkligen serien Beat som flörtar med 50- och 70-talet. Lika snygga är lamporna och jag tror att dessa nya tillskott även dom blir en succé för Tom.



(foto: Tom Dixon)

onsdag 26 februari 2014

Fog

Fog är en ny lampa från svenska Front design. Lampan är designad för svenska Zero. Enkel rund lampskärm i frostad glas.Tack vare det sandblästrade glaset så ska det ge ett sken som ska kännas som det sprider ljus i dimma. Snygg och enkel lampa som passar in vart som helst och till vilken inredning som helst.

(foto: Zero)

tisdag 25 februari 2014

Inspiration till salu

Alvhem säljer nu denna charmiga lägenhet, lite mixat av stilar men med en färgbas som skapar harmoni i lägenheten.





 (foto: Alvhem)






torsdag 20 februari 2014

Silo i nya varianter

Storsäljaren Silo presenterades under förra årets Stockholmsmässa för design, och under årets mässa presenterade Zero Silolampan i två nya varianter en taklampa med tre skärmar och en golvvariant. Kul att dom utökar serien med fler modeller för lampan är riktigt snygg och kan bli en framtida klassiker.

(foto: Zero)

onsdag 19 februari 2014

Light Air

Light Air är en ny lampa från Kartell. Jag tycker om när designern leker med illusioner och som i det här fallet skärmen ser ut att sväva. Skärmen är inbyggd i en box gjord av metakrylat som är den mest genomskinliga plast som finns. Designern är Eugeni Quitllet.

(foto: Kartell)

tisdag 18 februari 2014

Sine Collection

Sine Collection är en ny väldigt snygg klädhängare från Erik Olovsson och Kyuhyung Cho. Klädhängaren presenterades på årets Stockholms möbelmässa under avdelningen green house. Klädställningen kommer att finnas i fler storlekar och färger och motvikten är gjord av marmor. En läckerbit att ha i hallen eller i ett sovrum.

(foto: Erik Olovsson/Kyuhyung Cho)

onsdag 12 februari 2014

Hemma hos Tom Bertling

Barnebys har varit hemma hos Tom Bertlings och hans nya lägenhet. Hans förra lägenhet han visade upp var det mycket svart och vitt i inredningen. Nu har han hittat en annan stil med väggar som är strippade på all färg och tapeter. Möblerna är en blandning av stilar, kitsch, modernt, billigt och dyrt. Köket går i en pastellfärg med övrigt så är det mycket jordfärger där golvet är målat i en mörkröd färg.





 (foto: Mathias Nero)






tisdag 11 februari 2014

Nendo i samarbet med BoConcept

Nendo har designat en serie möbler och accessoarer för BoConcept. I serien ingår nedan fåtölj och dagbädd, det finns även en matta, väggklocka och bord i serien.För att se fler bilder klicka här. Serien känns som en fusion mellan skandinavisk design och japansk. Det som också syns nu är att den skandinaviska designen går mer åt att bli lite mer rundare och bulligare i formen, och inte alls lika stram som det varit en period nu.




(foto: BoConcept)

måndag 10 februari 2014

Paradiset

Danska Gubi som är duktiga på att återlansera gamla klassiker som har fallit i glömska har nu återlanserat två fåtöljer och en soffa designade av Kerstin Hörlin-Holmquist som då var verksam på NK. Den skära fåtöljen heter Adam, den svarta heter Eva och soffan heter Paradiset. Roligt att Gubi satsar på att återlansera gamla klassiker, och då speciellt denna lite mer klassiska och konventionella stilen får komma fram igen. Men vi ser uppsvinget som Carl Malmstens möbler har fått dom senaste åren så lär serien Paradiset få ett varmt mottagande.

(foto: Gubi)

Lullaby

Lullaby är en ny lampa designad av en av mina favoritdesigners Monica Förster för danska Lightyears. Ramen är tillverkad av träslaget ask och pappret är ett så kallat stenpapper som innehåller mycket mineraler och passar väl till att fungera som lampskärm.

(foto: Lightyears)

fredag 7 februari 2014

PH 3 ½-3 i jubileumsutgåva

För att fira att Poul Henningsen skulle fylla 120 år i år så har dom tagit fram en limiterad jubileumsutgåva av pendellampan 3 !½-3. Kommer endast att säljas mellan 1 mars och 31 maj. Glaset är munblåst opalglas och kopparen är rå som innebär att skärmen kommer att ärga med tiden och få en snygg patina. Denna modell är precis så som den såg ut 1929 när den först kom ut på marknaden. Hög vill-ha-faktor! Priset är inte lika mycket vill-ha-pris men smakar det så kostar det. :)

 (foto: Louis Poulsen)

torsdag 6 februari 2014

London

Nu kommer nästa grafiska karta från Ehrenstråhle & Wågnert och nu är det dags för London att synas på väggen! Finns att köpa på Länna Möbler.

(foto: Ehrenstråhle & Wågnert)


onsdag 5 februari 2014

Cut Out av Filippa K

Nu kommer Rörstrand och Filippa K med 2014 års kaffemugg. Inspirationen kommer från kläder med skarpa asymmetriska snitt och öppna partier. Samtidigt släpps en skål och assiett som kompletterar varandra. För mig känns designen som en kombination av 10-gruppens stil och afrikanska mönster. Mönstret känns kraftfullt och starkt i sitt svart/vita manér.

(foto: Filippa K)

tisdag 4 februari 2014

Inspiration - Hemma hos.

I denna snygga uppbyggda och omgjorda ruinen bor smyckesdesignen Maria von Lotzbeck med sin familj. Rå betong, vitputsade och råa murväggar möter modern design i en härlig mix som skapar ett trivsamt och modernt hem för en familj.









Fornasettiutställning på Svenskt Tenn

Svenskt Tenn har skapat en utställning till ära för en av mina favoriter Piero Fornasetti som öppnas idag på Svenskt Tenn. Estrid Ericson och Piero Fornasetti vara goda vänner och båda hade stor respekt för varandras design. Svenskt Tenn har fortfarande ensamrätt på Fornasettis produkter i Sverige förutom textil och tapet. På bilden nedan är det Barnaba Fornasetti som poserar framför sin pappa Piero. Barnaba driver företaget vidare med att vårda Pieros arv av ca 13000 alster som han hann designa innan han dog 1988. Väl värt ett besök.

(foto: Fornasetti)

måndag 3 februari 2014

Kulle

Kulle är en ny dagbädd designad av Stefanie Schissler. Dagbädden känns härlig med sina små kullar och ser ut att omsluta den som ligger på bädden på ett skönt sätt. Det gråa tyget går bra ihop med det ljusa träslaget.

(foto: Stefanie Schissler)
Related Posts with Thumbnails