onsdag 28 maj 2014

Inspiration till Salu

Nu säljer Stadshem denna charmiga lägenhet och jag gillar verkligen den svart/vita basen med olika trästilar på möbler och detaljer. Klädhängaren i sovrummet har blivit en favorit som passar i sovrum som i hallen. Jag är verkligen svag för denna typ av lägenhet med stora fönster och dubbeldörrar mellan rummen.






 (foto: Stadshem)




tisdag 27 maj 2014

Coat Rack Bench

Coat Rack Bench är en bänk med inbyggd hängare. Möbeln är designad av Front för klassiska Thonet och är en hyllning till det böjbara träet som gjort Thonet så känt. Gillar sammanslagningen av bänk och hängare. Modernt tänk med klassisk Thonet design. Front har även skapat ett matbord och ett litet kaffebord i samma stil.

(foto: Front)



fredag 23 maj 2014

Hemma hos - Niels Strøyer Christophersen

Grymt läcker och avskalad inredning i denna Köpenhamnslägenhet som Niels Strøyer Christophersen bor i. Han är även AD på företaget Frama. Är man intresserad av köket så kan man beställa det via företaget. Underbart att någon inreder med en sådan avskalad design och rå ton. Tummen upp för folk som vågar sticka ut.





 (foto: Ditte Isager)






onsdag 21 maj 2014

Hemma hos Harri & Astrid

Hemma hos det fiktiva paret Harri och Astrid har Ilse Crwford by Studio Ilse i samarbete med Vitra och Artek inrett denna läckra installation i Vitra Haus.Jag flyttar gärna in i Vitra Haus och tar över denna snygga installation.





(foto: Felix Odell)



tisdag 20 maj 2014

Instagram - @maldemar

Dagens Instagramtips är från en man i Mexiko som kallar sig @maldemar. Han fotar otroligt vackra bilder från alla sina resor, en hel del inredning och stilleben. Väl värt att lägga till i sin Instagram lista! 

(foto: @ Mal De Mar)

måndag 19 maj 2014

Lampan String

Lampan String är sladden en viktig del av designen, med hjälp av den skapas linjer i rummet.  Lampan finns med både rund och konisk skärm. Den sätts fast med hjälp av små diskreta krokar i tak och väggar. Fräck idé där man kan låta själva lampan glida på den bärande linan för anpassa vart ljuset ska falla t e x över ett bord. Helheten av designen skapar en snygg grafisk profil som utan att ta över vågar ta plats i rummet. Designer är Michael Anastassiades. Michael har haft samarbete med Svenskt Tenn och producerat en del olika produkter.


(foto: Michael Anastassiades)

torsdag 15 maj 2014

Ljusstake i marmor vid namn Odnosvechnik

Odnosvechnik är en charmig ljusstake i marmor. Designern Yaroslav Misonzhnikov har letat i hemlandets folklorehistoria för att hitta inspirationen till sin ljusstake, Odnosvechnik. Med en liten regel kan ljuset flyttas uppåt i hålet i takt med att det brinner ner. Jag gillar den stilrena och enkla formen i denna ljusstake!

(foto: Yaroslav Misonzhnikov)

måndag 12 maj 2014

Inspiration till salu - annan variant av styling

Denna inspiration till salu är lite annorlunda än vad jag brukar visa. Det handlar om den charmiga och annorlunda stylingen av lägenheten. Här tänkte dom till utanför boxen och gjorde en styling med humor. Bara det lär locka besökare till visningen!





(foto: FF)


onsdag 7 maj 2014

Frame från Mogens Lassen.

Frame är en förvaringsmöbel som den danske formgivarnestorn Mogens Lassen skissade fram redan på 1940-talet. Nu finns sidobordet med förvaring som bygger på hans skisser i tillverkning. Bordet är en fortsättning på förvaringsboxarna Frame som lanserades under 2013. Frame finns i flera olika färger och tränyanser. Härligt enkelt sidobord och snygg grafisk profil. God och kvalitativ design håller genom decennierna.

 (foto: ByLassen)


tisdag 6 maj 2014

Hemma hos - Hanne Borge

Hemma hos Hanne Borge utanför Oslo är det en härligt varm och skön mixad inredning. Basen är vit och grå i en bra harmoni. Stilarna är blandade och det är mixat med nytt och gammalt. Varmt och välkomnande hem som får dom flesta längta att bo så här. Mer foton på huset hittar ni här.







(foto via: Bolig Liv)






måndag 5 maj 2014

Inspiration till salu

Nu säljer Fantastic Frank denna fräcka loftlägenhet. Härligt stylad med en känsla av en gammal fransk lägenhet. Gillar verkligen det svarta skåpet och dom härligt patinerade bruna stolarna. Läckert!






(foto: Fantastic Frank)

fredag 2 maj 2014

Plus Funciton och skrivbordet Keep Close

Plus Function är ett nytt möbelföretag som designar möbler med multifunktioner. Möblerna handtillverkas i deras egna lokaler i Solvalla Hantverksby i Stockholm. Deras senaste släpp är ett multifunktionellt skrivbord kallat Keep Close, där stommen tillverkas i ljus ask och lockets bordsyta finns i fyra olika laminat, högblankt vit, matt vit, gråblå och svart mönstrad med struktur. Jacob Almberg som ligger bakom företaget och designen tycker att våra hem blir mindre och behovet av extra lagring och multifunktionella möbler ökar. När locket är öppet så har man sin dator och annat kontorsmaterial, insidan på locket kan användas som kom ihåg tavla, det finns även inbyggda strömuttag och en extra låda. När locket är stängt så är tanken att bordet kan användas efter behov så som matbord eller dylikt.

(foto: Plus Function)

Related Posts with Thumbnails