måndag 30 juni 2014

Inspiration till Salu

Inte långt ifrån där jag bor säljs nu denna läckra villa som är ritad av Max Holst. Hela huset andas kvalité och känns inspirerad av lyxiga villor från 70-talet med en uppdaterad touch från 2000-talet. Vit bas med mycket trädetaljer, stengolv, stora fönsterpartier och huset ligger i flera nivåer. Klassiska ribbväggen som syns i hallen fanns överallt när jag växte upp på 70-talet. Huset säljs av Wrede.







(foto: Wrede)

torsdag 26 juni 2014

Tapio

Tapio är en serie vaser som hyllar den finska konstnären Tapio Wikkala samt hyllar den klassiska italienska glastillverkningen. Enkla, stilrena och snygga vaser med ett riktigt snyggt kopparöverdrag. Desingern som designat denna hyllning är Giorgio Bonaguro.

tisdag 24 juni 2014

OON

Oon är ny variant av den otroligt fula kabeldosan som visserligen gör sitt jobb men som är så ful där den ligger på golvet. Nu har designstudion OKUM tagit fram en upphottad variant som har uppdaterad funktion och till skillnad från den gamla är snygg!


(foto: OKUM)


måndag 23 juni 2014

2Moons

2Moons är en ny lampa som finns som golv- och bordslampa. Designern bakom lampan är Nir Meiri, han fick sin idé när han gjorde en resa i öknen och det var fullmåne under natten. Häftig design och skärmen är lite "over sized" men kan tänka mig att den ger ett häftigt ljus. Lite som månens sken under just fullmåne!

Kommentar från Nir:
The moon has already been explored, but still remains a romantic mystery. It is "ours" but it isn't; it can shed light, but still leave things hidden in shadows. It always has 2 faces; there are always 2Moons. 

(foto: Nir Meiri)



torsdag 19 juni 2014

Inspiration - Hemma hos Karine Kong och Steve Kirk

Hemma hos Karine Kong och Steve Kirk råder det en gällande vit och svart bas med färgklickar och trädetaljer. Dom har hittat en fin balans med stilarna. Radhuset är på tre våningar och ligger i Chiswick i London







(foto: Morten Holtum via BoligLiv)

måndag 16 juni 2014

Pockets

Pockets är en ny läcker serie av förvaring. En liten smidig lösning där man kan använda sig av dessa fack för att användas till vad som faller en in och hängas varstans man önskar. Snyggt och enkelt. Normann Copenhagen står för designen!

 (foto: Normann Copenhagen)

torsdag 12 juni 2014

Återbruk av container som blir till ett hem.

Containrar kan användas till mer än bara frakta gods. Om man är lite uppfinningsrik och har bra handlag så kan man bo som människorna gör i nedan inspirerande bilder. Ett bra miljöalternativ att ta till vara på container istället för att gå till skrotning. Första bilden visar den vanliga tråkiga containern i standardutförande, resterande bilder visar något mer än det första.












onsdag 11 juni 2014

Aura Light

Aura Light är en avskalad och enkel lampa med ljuskällan som bas och där kopparringen förstärker den ljusring som ljuskällan skapar. Snyggt och enkelt. Designen står Ladies & Gentlemen Studio för.

(foto: Ladies & gentlemen Studio)


måndag 9 juni 2014

Diskstället Inception

Diskstället Inception är ett lite annorlunda disktsäll som är en 3D-bild av Manhattan (NY). Luca Nichetto fick idén efter ett besök hos producenten Seletti där han såg en skalmodell av Manhattan och att han just sett filmen Inception. Roligt hur man kopplar saker man sett på två olika håll och sätta samman det till en fungerande produkt. Fantasins underbara värld.

 (foto:  Lera Moiseeva)


tisdag 3 juni 2014

Inspiration eller bara för mycket

Dagens the Selby lägenhet är ren inspiration eller bara för mycket... För mig är det för mycket, men alltid roligt att se hur andra människor väljer att inreda sina hem. Han som bor här är John Demsey och är chef för Estee Lauder. Vad säger ni, inspiration eller för mycket?






 (foto: The Selby)








Related Posts with Thumbnails